A Good Day To Die Hard (A Good Day to Die Hard)

Da den gamle New York-strømer John McClane hører, at hans søn, Jack, rusker tremmer i Moskva, springer senior modstræbende på et fly til Rusland. Hvad John ikke ved er, at sønnike faktisk er udsendt af CIA for at beskytte en politisk fange, Komarov. En skummel forsvarsminister vil forhindre Komarov i at sladre, så far og søn må forene kræfterne for at give skurkene tørt på - the American way. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Krimi, Thriller
Instruktør John Moore
Medvirkende Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Mary Elizabeth Winstead
Spilletid 96 min.
Biopremiere 14.02.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"Filmens machoretorik virker afdanket, og selv om filmen får premiere verden over på valentinsdag, egner den sig ærligt talt mere til en drengerøvsaften med hjernen slået over på bevidstløs underholdning end til en romantisk aften i byen."

Berlingske
"Her mangler originalitet, de wauw-øjeblikke, som selv »Die Hard 4.0« var leveringsdygtig i. Og ikke mindst humoren."

Jyllands-Posten
"...har i højeste grad nået pensionsalderen. Ærgerligt, at man ikke kunne lade den forblive en succes uden at forsøge at spinde utidigt guld på fordums storhed."

Information
"Det er overvældende til at begynde med, men bliver hurtigt trættende og kedeligt - ja, man bliver nærmest følelsesløs af at se og høre på så megen død og ødelæggelse."

Ekstra Bladet
"Det ville klæde McClane at gå på pension nu, selv om det allerede er lidt for sent at gøre det med værdigheden i behold."

B.T.
"Selvom effekterne er imponerende, og selvom Bruce Willis stadig er sej som den uovervindelige panser John McClane, så er det femte afsnit af 'Die Hard'-serien en kold skuffelse."

Cinemazone
"Tilbage står en vaskeægte actionbasker, der ikke forsøger at hævde sig over flertallet med sine lidt bedagede effekter, men snarere forholder sig ganske trofast til genren."

Ekko
"Bruce Willis leverer seriens ringeste John McClane-præstation"

Brugere

22/02-13Forkert trut i trompeten!
Die Hard-serien har i altid i bedste fald, været fremragende og i værste fald blot kvalificeret underholdning og det burde vel nærmest være umuligt at lave rod i den, men det formår folkene bag femte kapitel. De negative anmeldelere skræmte ikke mig væk fra biografen, men kritikken viste sig desværre at være fuldt ud berettiget, for sikke en gang møg vi her præsenteres for!

Kedeligt og uinteressant plot, super-klichéfyldte karakterer og handlingsforløb, dårlige one-liners og anonyme, skidt klippede actionscener er de faktorer der gør filmen til en fuser. Kort sagt, alt det der kendetegner den moderne B-actionfilm. Eneste imponerende action-moment er helikopterstyrtet til sidst.

Bruce Willis har de værste replikker (hvis man ser bort fra den dansende russiske håndlanger) og virker i...

17/02-13Yippie-kay-zzz 6
Da Fox og Bruce Willis for seks år siden besluttede sig for at genoplive Die Hard-serien, gjorde de det med en o.k. film, hvor John McClane kombinerede terrorbekæmpelse med at komme tættere på sin datter i "Live Free or Die Hard". Nu er vi så kommet til femte afsnit af serien, og niveauet af kreativitet er begrænset til, at McClane søreme også har en søn, han trænger til at lære bedre at kende.

"A Good Day to Die Hard" starter med, at McClane tager til Moskva, hvor sønnen sidder fængslet for et mafiamord. Men i det øjeblik, farmand ankommer, bliver sønnike hjulpet på flugt sammen med en detroniseret oligark, og det viser sig, at det hele er del af en større affære med spioner og magtspil, som trækker tråde tilbage til Chernobyl.

Den første "Die Hard" bliver ofte nævnt som én af all...

14/02-13Den film gad vi ikke se, fordi ...
Dette er ikke en anmeldelse, men en kort argumentation for, hvorfor du IKKE skal spilde tiden på at se filmen. Forudindtaget? Ja! For sjov? Til dels. Vi mener faktisk at kunne gennemskue filmens kvaliteter ud fra trailer, plotbeskrivelse, skuespiller(!) og instruktør. Lad os komme i gang ...

Lad mig straks slå fast. Jeg elsker de to første "Die Hard"-film, men jeg gider simpelthen ikke spilde tiden på halvhjertet Hollywood-ramasjang, som "A Good Day to Die Hard" oser langt væk af.

Læs alle vores argumenter her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...o-die-hard/350

14/02-13Bruce Willis smadrer ting i Rusland
Frembrusende, bumlende og en smule gangbesværet – ja, den beskrivelse gælder både Bruce Willis og den nyeste film i serien om betjenten John McClane.

For 'A Good Day To Die Hard' er ikke just en elegant omgang action, men tumler sig voldsomt afsted gennem et beskidt Rusland, hvor ting konstant sprænger i luften. Herligt.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...ing-i-rusland/

Fakta

Medvirkende
John McClane Bruce Willis
Jack McClane Jai Courtney
Komorov Sebastian Koch
Lucy McClane Mary Elizabeth Winstead
Irina Yuliya Snigir
Alik Radivoje Bukvic
Collins Cole Hauser
Murphy Amaury Nolasco
Chagarin Sergej Kolesnikov
Anton Roman Luknár
Bag kameraet
Instruktion John Moore
Produktion Alex Young, Stephen J. Eads
Manuskript Skip Woods
Forlæg Roderick Thorp
Fotografi Jonathan Sela
Klip Dan Zimmerman
Scenografi Daniel T. Dorrance
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Thriller
Nøgleord Seriefilm, Undercover
Relaterede film Die Hard - Mega Hard, Die Hard, Die Hard 2 - Die Harder, Die Hard 4.0
Premieredatoer
Biograf 14.02.2013
Dvd 27.06.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Die Hard 5
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Media Magik Entertainment, Twentieth Century Fox Film Corporation, Dune Entertainment, Origo Film Group
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...