That Thing You Do!

Sommeren 1964. Fire fyre fra Erie, Pennsylvania danner bandet The Oneders (udt. The Wonders) og får et hit med "That Thing You Do", som bandets seriøse medlem James har skrevet. Mr. White (Tom Hanks) fra Play-Tone Records får sat de unge fyre på vinyl og så køre popmøllen med koncerter, tv-shows og skrigende teenagepiger. Men kan gruppen holde sammen i ræset, og hvad er det egentlig de vil? © Scope

Produktionsår 1996
Genre Komedie
Instruktør Tom Hanks
Medvirkende Tom Everett Scott, Liv Tyler, Johnathon Schaech, Steve Zahn
Spilletid 107 min.
Biopremiere 09.05.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Hanks

(INSTRUKTØR)
Thomas J. Hanks er ubestridt en af amerikansk films allerstørste stjerner, ifølge mange sin generations svar på Jimmy Stewart. Og så er han oven i købet en flink fyr. Hanks lagde ud med at trække i drag til sitcom'en 'Tøsedrenge i løbetid' (1980-1982) og startede sin filmkarriere i en række jævne komedier, han helst vil glemme i dag. 'Splash'...

Anmeldere

Scope
En verden af i forgårs

"That Thing You Do" er Tom Hanks debut i instruktørstolen og et kærligt og humørfyldt postkort fra tiden, da poppen trådte sine barnesko.

Fordi Guy Patterson elsker jazz, er han Eries eneste beatnik. Til daglig arbejder han i faderens hvidevarebutik, men om natten trommes der løs i kælderen. Guy er ikke den eneste, der interesser sig for musik i byen, for året er 1964, og Beatlesfeberen raser i Amerika. Den ambitiøse og smukke James vil gerne være følsom rockstjerne og samler et band omkring sig. Da trommeslageren brækker den ene arm, hiver gruppen Guy ind fra sidelinjen - han er jo også trommeslager, selvom han vist mest er til jazz. James har skrevet et nummer, som skal deltage i en lokal konkurrence. Det bliver selvfølgelig et hit, for nummeret er "That Thing You Do".

The Oneders - udtales The Wonders
Tom Hanks debutfilm som instruktør er en vellykket komedie om et typisk teenage-bands kometkarriere i 60'ernes pophysteri. Musikken er stjålet fra Beatles, stilen er fra London, men naiviteten er helt bandets egen: Når det kommer til stykket er The Wonders blot en samling bondeknolde fra det nordlige Pennsylvania. Derfor har de aldrig en chance i 60'ernes teenagehelvede, de opsluges hurtigt af den kommercielle musikbranches platheder, og befinder sig snart i tåbelige beach-party film og fladpandede tv-shows.

Nu skal man ikke tro at "That Thing You Do" er en seriøs og kritisk film om konflikten mellem penge og kunst - de mere mørke toner strejfes kun. Først og fremmest er filmen et meget kærligt portræt af en uskyldig epoke i poppens historie - tiden lige før narkotika, sex og programmeret markedsføring erstattede Coca-Cola, forlovelsesringe og tilfældigheder. Popkulturen er overfladisk, men også fyldt med glæde for de unge mennesker. Det er måske meningen, at den lette satire også skal ramme popverdenen af i dag, men dertil er "That Thing You Do" nok for bagstræberisk nostalgisk, og nutiden for upassende rå.

Behagelige unge mennesker...
Tom Everett Scott, der ligner en ung Tom Hanks, spiller Guy med glat charme og entusiastisk udstråling, men er også noget uinteressant. Der er lidt mere gods i Johnathon Schaech's selvoptagede James, der er filmens eneste egentligt usympatiske person - han kan ikke rigtigt forene ambitionerne med showbizzens betingelser, men hans kunstneriske lidelser er vist mest selvindbildte. Liv Tyler er sød som James' dejlige kæreste Faye - hun elsker ham så meget som dagen er lang, men mon ikke den stodder har for travlt med sig selv? På sidelinjen er Steve Zahn næsten for pjattet som den legesyge guitarist Lenny, og anonyme Ethan Embry hedder blot Bass Player. Tom Hanks har allernådigst belønnet sig selv med filmens bedste birolle - pladeproduceren Mr. White. Hanks kan om nogen være både indsmigrende og kynisk, hvilket passer som fod i hose til rollen.

...uden for mange kanter
"That Thing You Do" er velfortalt, fuld af god musik og sjove, til tider fjantede, situationer. Det er efterhånden svært at skelne, hvad der er historiske fakta, og hvad der er klichéer i film- og fjernsynsverdenens skildring af 60'er-epoken, men godt ser det ud, og sødt er det. Personerne kan næppe kaldes dybe eller bare konsistente, og historien tager måske et usandsynligt krumspring for meget i afslutningens ophobning af lykkelige tilfældigheder - men det bærer man over med, så længe musikken spiller.

Brugere

24/10-05DEJLIG
Anonym
Absolut dejlig. En film der kan ses igen og igen. Men igen, det er ufatteligt forskelligt hvad man er til i film, og denne film er LIGE mig!
Stor anbefalding herfra.

17/10-03Bare dejlig
Anonym
Hvad skal jeg sige... Denne film er bare dejlig. Skuespillerne er simpelthen bare gode. Musikken er dejlig og her bliver der altså leveret en film man kan se igen og igen. Men som man kan læse ved de andre anmeldelser er det lidt om smag og behag åbenbart. Men denne film er fra nu af anbefaldet af mig lige fra hjertet af!

07/09-03God film
Anonym
Når man selv har oplevet 60érne, så er det en film, der vækker gode minder. Charmerende skuespillere (på nær en) og med god musik.
Findes den på VHS?

01/08-03vag film
Anonym
en vag film der mangler lidt i kanterne!
utrolig let at gå til, og endnu lettere at slippe igen!
Musikken er et plus! Tom hanks stinker som sædvanligt...

01/10-02Makes Me Feel Good!
Anonym
Den gode musik, de sympatiske skuespillere og filmens meget ægte tresser stemning er filmens store plus. En rigtig og velfungerende lille feelgood movie.

Fakta

Medvirkende
Guy Patterson Tom Everett Scott
Faye Dolan Liv Tyler
James 'Jimmy' Mattingly II Johnathon Schaech
Lenny Haise Steve Zahn
Basist Ethan Embry
White Tom Hanks
Tina Charlize Theron
Lamarr Obba Babatundé
Chad Giovanni Ribisi
Phil Horace Chris Ellis
Boss Vic Koss Kevin Pollak
Bag kameraet
Instruktion Tom Hanks
Produktion Jonathan Demme, Gary Goetzman, Edward Saxon
Manuskript Tom Hanks
Fotografi Tak Fujimoto
Klip Richard Chew
Scenografi Victor Kempster
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 09.05.1997
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1996
Spilletid 107 min.
Selskab 20th Century Fox
Biodistributør Constantin Film

Se også...