Jobs (jOBS)

I 1971 får den frafaldne, californiske collegestuderende Steve Jobs en fremsynet idé. Sammen med programmørvennen Steve Wozniak grundlægger han et firma, der skal sælge hjemmecomputere, i en garage i Palo Alto. Gennem de næste 20 år vokser selskabet sig kæmpestort, men selv om Jobs på mange områder er et visionært geni, skaffer hans hensynsløse personlighed ham også mange fjender på halsen. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Joshua Michael Stern
Medvirkende Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas
Spilletid 128 min.
Biopremiere 05.09.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ashton Kutcher

Det var som den tumpede hunk Michael Kelso i ungdomsserien 'That 70s Show' (1998-) at Christopher Ashton Kutcher fik sit store gennembrud hos et stort teenagepublikum. Selvom han snart efter begyndte at optræde, så fortsatte han i serien helt indtil 2005. Efter et par mindre filmroller fik han sit navn på plakaten til teenagekomedien 'Dude, W...

Anmeldere

Politiken
"Tværtimod er det lykkedes at få et potentielt mægtigt stof om vor tid til at skrumpe til en meget overfladisk og snæver fortælling om et dumt svin, der blev milliardær ved at være dét."

Berlingske
"...selv om »Jobs« kun foregår i garager og computerfirmalokaler, bliver filmen aldrig kedelig. Fordi alle andre roller også er meget fint besat, og fordi Jobs' kamp mod ITelementernes rasen og hans indre kamp for at være et ordentligt menneske skildres i en fin balance."

Jyllands-Posten
"Vi ser ham skrige af Bill Gates i telefonen, opføre sig modbydeligt over for sin kæreste og sine medarbejdere, men det forbliver på et så overfladisk niveau, at man ikke fornemmer kompleksiteten i Jobs' personlighed."

Information
"Det forbliver netop illustration og ikke dramatisk bearbejdning, fordi instruktøren og manuskriptforfatteren bag Jobs, henholdsvis Joshua Michael Stern og Matt Whiteley, taler med så store bogstaver og skærer så mange ting ud i pap, at også dem på bageste række kan følge med."

Ekstra Bladet
"Der er mange ting at glæde sig over, ikke mindst tidsbillederne og som sagt Kutchers præstation, men også en del frustrationsmomenter. Ikke mindst de konsekvent underfrankerede bifigurer samt en del løse ender, der giver én indtrykket af, at 'Jobs' er klippet lidt klodset sammen fra en oprindeligt endnu længere film."

B.T.
"Selvom ' Jobs' ikke byder på de vilde overraskelser, så fortælles historien stramt og spændende. Og som biografgænger sidder man tilbage med en fornemmelse af at være behandlet med respekt."

Cinemazone
"Overordnet er Jobs dog et sobert portræt af en storslået mand – en interessant film, der bestemt vil være seværdig for folk, der er interesseret i Apple og computerhistorie."

Ekko
"Som fortællingen skrider frem, formår Kutcher at gøre Steve Jobs til både et geni, en gåde og et menneske, man er nysgerrig efter at lære at kende. Det er Kutcher, der i sidste ende gør dette teknologi-eventyr værd at se."

Brugere

12/10-13Kutcher imponerer i en dårlig film
Biopic om Steve Jobs og Apple, der følger Jobs, fra han er en barfodet hippie-type på universitetet, til Apple lancerer den første iPod i 2001. Undervejs starter Jobs og et par venner Apple Computer i Jobs' forældres garage, han bliver tvunget ud af firmaet efter konflikter omkring udviklingen af den første Macintosh, og han kommer tilbage i triumf, da Apple sidder fast i at konkurrere om pc-markedet med IBM.

Det bedste ved "Jobs" er helt klart Ashton Kutcher i hovedrollen. Kutcher er jo ellers kendt for letbenede film, men "Jobs" sender ham i retning af mere seriøst drama. Han rammer flot Steve Jobs' karakteristiske præsentationsstil og kropssprog, samtidig med at der ikke bliver holdt tilbage omkring den idiosynkratiske ledelsesstil, hvor Jobs nærmest terroriserer sine medarbejdere ...

Fakta

Medvirkende
Steve Jobs Ashton Kutcher
Mike Markkula Dermot Mulroney
Steve Wozniak Josh Gad
Daniel Kottke Lukas Haas
John Sculley Matthew Modine
Arthur Rock J.K. Simmons
Rod Holt Ron Eldard
Chris-Ann Brennan Ahna O'Reilly
Clara Jobs Lesley Ann Warren
Paul Jobs John Getz
Bill Fernandez Victor Rasuk
Gil Amelio Kevin Dunn
Jack Dudman James Woods
Bag kameraet
Instruktion Joshua Michael Stern
Produktion Mark Hulme
Manuskript Matt Whiteley
Fotografi Russell Carpenter
Klip Robert Komatsu
Scenografi Freddy Waff
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, it-firma
Relaterede film Steve Jobs
Premieredatoer
Biograf 05.09.2013
Dvd 27.12.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Five Star Institute
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...