James Woods

”En elg med hæmorider”. Ja, det er faktisk en rimelig præcis karakteristik af koparrede James Howard Woods, som brugte den første del af sin karriere til at opbygge et forbyderalbum af intense og ofte mentalt utilregnelige figurer. I de senere år har han dog fået solide dollars for at spille helt, blandt andet i John Carpenters gyser-western ”Vampires” (1998).

Af hans omfattende arbejde bør nævnes Cronenbergs mediesatiriske art-gyser "Videodrome" (1982), Leones gangsterepos "Der var engang i Amerika" (1984) og hans morsomme tørn som underkuet familiefar i ”The Virgin Suicides” (1999). Men man skulle være et skarn, hvis man ikke også nævnte det biografiske krimidrama "Løgmarken" (1979) og John Badhams actionkomedie "Den hårde måde" (1991), hvor Woods’ dødbringende humoristiske sans kom til sin ret. Hans skarpe tunge har desuden gjort ham til et berygtet indslag i diverse talkshows, hvor han med stor ildhu sabler alt og alle ned. Hans IQ siges at ligge omkring de 180.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Woods fik tilbudt rollen som Mr. Orange i "Håndlangerne" (1992), hvilket hans agent dog glemte at fortælle ham. Til gengæld fortalte Woods sin agent, at han var fyret.
Født
18/04-1947 Vernal, Utah, USA
< 1 >