Kvinden i buret

Efter en uheldig episode på jobbet tvangsforflyttes vicekriminalkommissær Carl Mørck til den nye afdeling Q for uopklarede sager. Her opdager Carl mysteriet om den sporløst forsvundne politiker Merete Lynggaard. Han tror ikke på teorien om, at hun begik selvmord, og trods chefernes protester graver Carl og hans assistent, Assad, dybere i sagen, der viser sig at rumme mange dunkle hemmeligheder. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Krimi
Instruktør Mikkel Nørgaard
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter, Mikkel Boe Følsgaard
Spilletid 97 min.
Biopremiere 03.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Lie Kaas

Den unge Nikolaj Lie Kaas fik sin første filmrolle som arbejdersønnen Otto i Søren Kragh-Jacobsens film om 'Drengen fra Sankt Petri' (1991). Filmen skildrer en række teenagedrengene fra Aalborg og deres engagement i modstandsbevægelsen under anden verdeskrig. Tre år senere kunne det unge talent opleves som som den 19-årige Carl Nielsen i Eri...

Anmeldere

Politiken
"...bare endnu en krimi, der groft sagt ligner alle de andre fermt sammenskruede og maskinelt udtænkte historier om mentalt udfordrede strømere og opfindsomme psykopater. Men heldigvis knaldflot lavet."

Berlingske
"...den bedst tænkelige filmversion, en forfatter kunne have ønsket sig, men er det også en nødvendig film? Det er det for så vidt, at »Kvinden i buret« fortrinligt dokumenterer, at den nordiske noir-stil bliver holdt i live – uden kunstig ilttilførsel i trykkammeret, men af tårnhøj professionalisme."

Jyllands-Posten
"...gennemsyret af filmisk professionalisme."

Weekendavisen
"... en meget stabil konstruktion. Filmen er fornemt castet og gennemført i alle detaljer."

Information
"... en stramt fortalt, velspillet, atmosfæremættet og rasende underholdende spændingsfilm, der nok skal begejstre forfatterens mange fans."

Ekstra Bladet
"Vi er kvalitetsmæssigt mere ovre i afdelingen for seværdige franchises som svenske Beck og Wallander end egentlig original filmkunst. Men derfor glæder man sig alligevel til at følge næste sag med Mørck og Assad. Gerne med lidt mere tyngde på 'modstanderen' næste gang."

B.T.
"Nørgaard og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel har taget nogle modige og overraskende gode valg ved at skære gennem al hverdagsrealismen og lægge vægt på stemningen, krimigenren og det dragende mørke."

Cinemazone
"Det vellykkede stemning trækker på både skandinaviske forbilleder og mørke amerikanske thrillere som f.eks. Seven, og en passende livstræt Nikolaj Lie Kaas virker perfekt i hovedrollen."

Ekko
"Du mærker konstant, at Nørgaard og Arcel er særdeles god til rappe replikker og kvik dialog. Og da plot og persontegning træder bedre i karakter længere henne i forfatterskabet, er det slet ikke umuligt, at de næste film i serien for alvor indfrier potentialet i Adler-Olsens sortladne og skæbnetunge spændingsromaner."

Brugere

27/01-14Hurtig glemt
Kedelig og og ikke det mindste spændende. Totalt overvurderet.

08/11-13Vinden i skuret 1
Nikolaj ligner i nogen grad en udtværet mand ... som finder forløsning og frigørelse fra sin sorg ved at etablere sig med en ny makker og befri filmens offer. Meget tyndt, meget utroværdigt og meget kedsommeligt. Men Nikolaj kan trække to stjerner ud af buret.

06/11-13Et par iagttagelser 2
Spoilers,

Helten har anbragt sig selv i frivillig isolation fra verden og skal redde en kvinde, som er tvangsmæssigt isoleret, for at han, ved at frigøre hende, kan frigøre sig selv og blive menneske igen.

Mændene har magten og bruger den (Pilmark) til at bestemme over hinanden og degradere hinanden. Kvinden med magtambitioner bliver holdt indespærret af en mand, således at hun ikke får magt. Kvinden er derfor i et bur (deraf den pudsige titel) i og med at hun af mændene betragtes som et løsgående vilddyr og må indespærres.

Kvinden forblinder manden, og ulykker indtræffer.

Kvinden, der reddes ud af sit fangenskab (trykkammer), placeres straks i et nyt tilsvarende fangenskab "af hensyn til hendes eget bedste". Helten frigøres ikke herved.

Afdeling Q kan betyde quinde - net...

02/11-13Makværk
Lad os starte med at slå fast, de to hovedpersoner spiller godt. Men resten af det elendige cast trækker filmens troværdighed langt ned til, hvor man tænker om det burde være rimeligt. Ved ikke om det er instruktørens manglende evner eller casterne som har for meget at skulle have sagt.
Når en skuespiller ikke kan finde sin motivation og derfor "spiller" sin rolle talentløs mister jeg både koncentrationen men også respekten. Jeg vil føle smerten sammen med skuespillerne, men mærker den ikke, da skuespillerne ikke selv har fundet kernen i deres arbejde. Især Sonja Richter skuffer fælt. Hun har ikke gjort sit hjemmearbejde godt nok, og dette mærkes tydeligt i filmen. Desværre er de fleste danskere godt tilfredse med middelmådighed og det forstår jeg ikke. Hvor er autenciteten blevet af? A...

01/11-13Afdeling Q kommer udmærket fra land på film
Så fik den moderne skandinaviske noir-krimi også en dansk filmserie. "Kvinden i buret" er baseret på første bind i Jussi Adler-Olsens romanserie om vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q, som gennemgår henlagte sager.

Filmen starter med forspillet til, hvorfor Mørck ender med at skulle tage sig af gamle, støvede papirer, nemlig en aktion, der ender med, at to andre politimænd bliver henholdsvis dræbt og invalideret. Herefter er Mørck en paria blandt kollegaerne, og han bliver altså sat til at arkivere gamle sager i en kælder sammen med en grøn assistent. Én af de første sager, de kigger på, handler om en kvindelig politiker, som man mener sprang ud fra en færge fem år tidligere. Men deres gennemgang skaber hurtigt mistanke, om at hun i virkeligheden blev bortført.

"Kvinden ...

05/10-13Intet nyt under solen
Endnu en dag. Endnu en dansk krimi. Denne gang ikke på tv, men i biografen, hvor en litterær storsællert åbenbart hører til. Eller gør den? Det vender jeg tilbage til.

"Kvinden i buret" er på mange måder en klassisk krimi, hvor opklaringsarbejdet er det der bruges mest energi på. Nærmest som en skattejagt, hvor vi ledes fra post til post for til sidst at finde skattekisten, der i dette tilfælde er et trykkammer.

Med os i opklaringen er den desillusionerede kriminalbetjent Carl Mørck og hans umage makker Assad. Den ene søger oprejsning efter en mislykket politiaktion, som kostede hans makker livet og en andens førlighed. Den anden arbejder sig opad i hierarkiet og er fyldt med den energi, som Carl Mørck så tydeligt mangler.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anm...

02/10-13På stivbenet jagt efter den gode krimi
Jeg har ikke læst en eneste af Jussi Adler-Olsens krimiromaner om Afdeling Q, den ihærdige kriminalbetjenten Carl Mørck og hans partner Assad – og kommer nok heller ikke til det.

Men selvom denne første film i rækken ikke hæver sig over det middelmådige, vil jeg ikke afvise, at jeg sidder klar, når næste film en gang rammer biografen. For selvom Kvinden i buret er ganske solid, er den også underligt ufarlig.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15496

02/10-13
Jeg har ikke læst en eneste af Jussi Adler-Olsens krimiromaner om Afdeling Q, den ihærdige kriminalbetjenten Carl Mørck og hans partner Assad – og kommer nok heller ikke til det.

Men selvom denne første film i rækken ikke hæver sig over det middelmådige, vil jeg ikke afvise, at jeg sidder klar, når næste film en gang rammer biografen. For selvom Kvinden i buret er ganske solid, er den også underligt ufarlig.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15496

Fakta

Medvirkende
Carl Mørck Nikolaj Lie Kaas
Assad Fares Fares
Merete Lynggaard Sonja Richter
Uffe Mikkel Boe Følsgaard
Marcus Jacobsen Søren Pilmark
Hardy Troels Lyby
Søs Norup Patricia Schumann
Johan Lundquist Eric Ericson
Tereza Marijana Jankovic
Larsson Claes Ljungmark
Bag kameraet
Instruktion Mikkel Nørgaard
Produktion Louise Vesth, Peter Aalbæk Jensen
Manuskript Nikolaj Arcel
Forlæg Jussi Adler Olsen
Fotografi Eric Kress
Klip Morten Egholm, Martin Schade
Scenografi Rasmus Thjellesen
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Krimi
Nøgleord Baseret på roman, Efterforskning, Kidnapning, Politi, Seriefilm
Relaterede film Fasandræberne, Flaskepost fra P, Journal 64
Premieredatoer
Biograf 03.10.2013
Dvd 23.01.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Keeper of Lost Causes
Land Danmark
Produktionsår 2013
Spilletid 97 min.
Link Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Zentropa Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...