RoboCop

I år 2028 har koncernen OmniCorp indsat robotsoldater som droner på alverdens slagmarker. Da Detroit-politimanden Alex Murphy bliver alvorligt såret i tjenesten, ser OmniCorp deres snit til at skabe en eksperimentel superbetjent. Murphy genopstår som halvt mand, halvt robot, men selv om hans kropsdele er udskiftet med teknologi, tænker og føler Murphy stadig som et menneske: Ét, der søger hævn. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Krimi, Science Fiction
Instruktør José Padilha
Medvirkende Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson
Spilletid 121 min.
Biopremiere 06.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gary Oldman

Leonard Gary Oldman er uddannet på Londons fornemme skuespillerskole Royal Academy of Dramatic Art, hvor han i 1978 opnåede en bachelorgrad. Han turnerede kloden rundt med The Glasgow Citizen's Theater og havde allerede i 1981 sin filmdebut på tv med Mike Leighs "Meantime". Der skulle gå fem år, før han brød igennem med spillefilmen "Sid og N...

Anmeldere

Politiken
"Man er heller ikke ved at dø af spænding undervejs, men den opdaterede aktualitet og skildringen af Alex' rekonstruktion som cyborg med flaprende lunger indkapslet i heavy metal er fascinerende nok til at begrunde et remake."

Berlingske
"Handlingen drukner stedvist i lidt for langtrukne actionsekvenser, men historien behandles med den respekt, den fortjener, og klemmer spændingsmæssigt til som stålnæve."

Jyllands-Posten
"... der er slet ikke nok kød på historien til at gøre den til andet end en mindre bagatel. Den er simpelthen for overfladisk og fersk."

Information
"... helt hæderlig, skønt den ikke matcher Verhoevens temperamentsfulde spydigheder om kapitalisme og privatisering i yderste, inhumane potens."

Ekstra Bladet
"Brasilianeren José Padilhas 2014-udgave kommer med garanti ikke til at skrive sig ind i filmhistorien på samme vis. Den besidder nemlig trods et budget på anslået en milliard dollar ikke for fem cent originalitet."

B.T.
"Der er action for alle pengene, fans vil blive begejstret og filmen er, ligesom 'Batman', drysset med sjerne-skuespillere, men det hele - især skyderierne - tager overhånd og bliver lidt trættende."

Cinemazone
"...stramt actiondrama, energisk og eksplosivt med elegant balance til de mere menneskelige og følsomme aspekter omkring robot-mennesket..."

Ekko
"RoboCop er endnu en overflødig genindspilning, der er mere kludret end kløgtigt skruet sammen."

Brugere

23/02-14Genoplivningen af den klassiske cyborg er ikke elegant nok
Genindspilningen af Paul Verhoevens dystopisk-satiriske sci-fi-hit fra 1987 er umiddelbart meget trofast mod forlægget. Vi er i 2028, hvor politimanden Alex Murphy bliver voldsomt skadet, da han bliver bilbombet af gangstere, han er på sporet af. Under normale omstændigheder ville der være blevet slukket for respiratoren, men virksomheden OmniCorp er netop på udkig efter en såret politimand, fordi de vil bygge en cyborg, der omgår forbuddet mod politirobotter. De bygger resterne af Murphy om til RoboCop, der straks bliver en folkehelt. Men OmniCorp har ikke helt rent mel i posen.

Kernen i RoboCop-historierne har altid været den sorthumoristiske satire over den gensidige oprustning mellem forbrydere og ordensmagt, kombineret med galoperende privatisering, korruption og indflydelsen fra...

18/02-14Klassisk action film der har hvad den skal
I min samling af 2112 film er mindste delen utvivlsomt action film med skydevåben, biljagter, eksplotioner, fangene sarkastiske og seje udtryk og frem for alt robotter.

Men naturligvis vil man finde de 4 Robocop film som jeg har bevaret på både VHS og DVD i mange år og som var en af de få af sin slags der både gjorde indtryk og som kom på "actionfilm favorit listen" i mine yngre dage.

Kunne saktens sammenligne den nye film med de gamle men har også måtte indse, efter flere gange med dette forsøg på andre film, at det ikke altid er det bedste man kan gøre når der skal anmeldes film. For nogle gange lever nyskabelserne ikke op til de forrige film og så kan man betrakte det som en dårlig film. Men hvis man ind i mellem ser bort fra den forfædre kan det enlig være en ret god film allig...

07/02-14Sayonara, Robocop!
José Padilhas “Robobcop” har ingen af de kvaliteter, som gjorde Paul Verhoevens original fra 1987 til en klassiker. Den skarpe satire er afløst af klodsede allegorier, historien er noget rod og actionscenerne er intetsigende omend fermt skruet sammen.

Jeg er stor fan af Verhoevens “Robocop”, der gjorde et usletteligt indtryk på mig den gang i slutningen af 1980'erne. Hverken før eller siden har en Hollywood-film efterladt mig i et lignende stadie af chok og ærefrygt. Med sin blanding af subtil og direkte satire over datidens mediebillede, og en skræmmende præcis vision af fremtidens privatisering og nyliberalisme, kunne “Robocop” ikke bare fejes af vejen som endnu en (ultra) voldelig actionfilm.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/robocop-2014/402

05/02-14Halvt menneske, halvt maskine – helt ligegyldig
Selvfølgelig er Paul Verhoevens RoboCop fra 1987 en af mine absolutte favoritter – og selvfølgelig måtte dagen komme, hvor et remake ville se dagens lys. Desværre er her tale om ikke kun en ligegyldig genindspilning, men ganske enkelt også en lunken actionfilm.

Hverken den ikoniske RoboCop eller relevante tematikker som mediemanipulation og menneskelighed får pondus i denne fejltagelse af en film.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17686

Fakta

Medvirkende
Alex Murphy / RoboCop Joel Kinnaman
Dr. Dennett Norton Gary Oldman
Raymond Sellars Michael Keaton
Pat Novak Samuel L. Jackson
Clara Murphy Abbie Cornish
Rick Mattox Jackie Earle Haley
Jack Lewis Michael Kenneth Williams
Liz Kline Jennifer Ehle
Pope Jay Baruchel
Jae Kim Aimee Garcia
Vallon Miguel Ferrer
Karen Dean Marianne Jean-Baptiste
Bag kameraet
Instruktion José Padilha
Produktion Marc Abraham, Gary Barber, Roger Birnbaum, Brad Fischer, Mike Medavoy, Arnold Messer, Eric Newman, David Thwaites
Manuskript Nick Schenk, David Self, James Vanderbilt, Joshua Zetumer
Fotografi Lula Carvalho
Klip Peter McNulty, Daniel Rezende
Scenografi Martin Whist
Musik Pedro Bromfman
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Science Fiction
Nøgleord Cyborg, Hævn, Politimand, Remake
Relaterede film Robocop
Premieredatoer
Biograf 06.02.2014
Dvd 12.06.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2014
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Columbia Pictures, Strike Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...