Out of the Furnace

Brødrene Russell og Rodney bor i det økonomisk trængte Pennsylvania. Rodney tager jævnligt afstikkere til Irak som soldat og akkumulerer spillegæld, når han er hjemme. Efter et biluheld må Russell en tur i spjældet. Imens melder Rodney sig til ulovlige nævekampe for at tilbagebetale sin gæld til bookmakeren Petty. Kampene arrangeres af den frygtindgydende DeGroat, områdets mest berygtede narkobaron. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Thriller
Instruktør Scott Cooper
Medvirkende Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson, Zoe Saldana
Spilletid 116 min.
Biopremiere 13.03.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christian Bale

Christian Morgan Bale har længe været anerkendt som en af tidens mest talentfulde og alsidige yngre skuespillere, og han har klaret overgangen fra barnestjerne til voksenskuespiller uden at ende i daytime soaps eller tvivlsomme tv-film. Det store kommercielle gennembrud har han endnu til gode, men til gengæld er han aldrig bleg for at vælge s...

Anmeldere

Politiken
"Skuespil og miljøtegning er fine. Især er Bale god. Men det store billede bliver svigtet til fordel for et banalt slutspil, og så fuser det hele lidt ud for ’Crazy Heart’-instruktøren Scott Cooper trods et spændende oplæg."

Berlingske
"...en dyster fortælling om ansvar, brødrekærlighed og om at prøve at få noget ud af et liv, der tager mere, end det giver."

Jyllands-Posten
"Christian Bale er unægteligt en fremragende skuespiller, der kan fremmane stålbeslåede sjæle lige så godt som blødsødne fupmagere."

Weekendavisen
"Den bliver en spændende, men også klichéfyldt historie om soning, hævn og selvtægt, som følger skabelonen fra alverdens westerns og krimier."

Information
"Når en film begynder med, at en mand næsten kvæler en kvinde ved at tvinge en hotdogpølse ned i hendes hals, så ved man godt, at det ikke bliver en nem film at sidde igennem. Men 'Out of the Furnace' er det værd."

Ekstra Bladet
" Det udvikler sig desværre til et ret skematisk og forudsigeligt hævntogt, som vi har set det hundredvis af gange før."

B.T.
"...ender som en mærkværdig hybrid mellem ”The Deer Hunter” og 'Fight Club', drysset med 'En mand ser rødt' og et par hillbilly tosser fra 'Udflugt med Døden'."

Ekko
"... først og fremmest glimrer 'Out of the Furnace' ved en lang række beundringsværdige skuespilpræstationer, ikke mindst af Affleck og Bale som brødrene Baze."

Brugere

01/08-14Ubønhørlig god
Den her er ikke for alle. Især ikke dem der er tungsindigt anlagte. De bliver skubbet udover kanten og ned i dybet efter at have set dette bæst af en film.

For det er et bæst - et nådeløst og uhjælpeligt et. Jeg kan ærligt ikke mindes at have set en film, der efterlod mig så trist siden Darren Aronofskys "Requeim of a Dream" borede sig igennem mit indre og lod alt splintre. "Out of the Furnace" viser tilsvarende nåde. Ingen.

Det er en film, der er klog på mennesker, og karakterernes mange relationer imellem er skildret knivskarpt og med blik for, hvad der definerer os, når livet tørrer røv i vores eksistens. Der er så mange nuancer her, at det slet ikke er nødvendigt for de mange dygtige skuespillere at spille med musklerne. "Out of the Furnace" er én lang opvisning i underspil og ...

25/03-14Mere end bare en selvtægtsfilm
North Braddock, Pennsylvania er en lille by i nærheden af Pittsburgh, som stolt kalder sig The Birth Place of Steel, eftersom ét af USAs ældste stålværker ligger her, midt i ét af landets store gamle industriområder. De to hovedpersoner i "Out of the Furnace" er da også sønner af en stålarbejder. Storebroderen er gået i faderens fodspor og arbejder på værket. Lillebroderen er derimod gået ind i hæren, og efter han kommer hjem fra Irak, begynder han at stille op i illegale boksekampe. På jagt efter større penge tager han en kamp oppe i det vildere boksemiljø i Appalacherne. Men da han ikke kommer hjem fra kampen, og politiet ikke kan hjælpe, tager storebroderen op i bjergene for at lede efter ham.

"Out of the Furnace" er skrevet og instrueret af Scott Cooper, der fik sit gennembrud med...

13/03-14Christian Bale kæmper sig gennem et råt liv af forkerte beslutninger
Det der liv, vi alle slæber formålsløst rundt på, kan som bekendt være svært at leve. Det er det i hvert fald for Christian Bale i det formørkede drama Out of the Furnace.

Her spiller han Russell Blaze, der kæmper sig gennem livet med sit arbejde på det lokale stålværk i hjembyen Braddock i Pennsylvania. Et hårdt liv uden mange lyspunkter – og det lysner ikke just forude.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17981

Fakta

Medvirkende
Russell Baze Christian Bale
Rodney Baze Jr. Casey Affleck
Curtis DeGroat Woody Harrelson
Lena Warren Zoe Saldana
John Petty Willem Dafoe
Wesley Barnes Forest Whitaker
Red Sam Shepard
Bag kameraet
Instruktion Scott Cooper
Produktion Michael Costigan, Leonardo DiCaprio, Ryan Kavanaugh, Jennifer Davisson Killoran, Ridley Scott, Tony Scott
Manuskript Scott Cooper, Brad Ingelsby
Fotografi Masanobu Takayanagi
Klip David Rosenbloom
Scenografi Thérèse DePrez
Musik Dickon Hinchliffe
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Brødre, Fængsel, Gæld, Hasardspil, Narkobaron
Premieredatoer
Biograf 13.03.2014
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 116 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Scott Free Productions, Relativity Media, Appian Way, Red Granite Pictures, Energy Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...