Batman Forever

Gotham City hjemsøges af to skurke. Den ene er Two-face (Tommy Lee Jones). Han har fået sit ansigt ødelagt af syre og har svoret hævn over Batman. Den anden skurk er den gale videnskabsmand Edward Nygma (Jim Carrey) - kaldet Gækkeren. Han har opfundet en boks, der kan sende tv-signaler direkte ind i folks hjerner. De to allierer sig for at bekæmpe Batman (Val Kilmer). Men heldigvis får han hjælp fra den forældreløse luftakrobat Robin (Chris O'Donnell). Samtidig plages Batmans alter ego Bruce Wayne af personlige problemer og smertefulde minder. For at få hjælp opsøger han den smukke psykolog dr. Chase Meridian (Nicole Kidman). © Scope

Produktionsår 1995
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Joel Schumacher
Medvirkende Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman
Spilletid 121 min.
Biopremiere 04.08.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Schumacher

(INSTRUKTØR)
Joel Schumacher var oprindelig tøjdesigner for Revlon. Da hans egen forretning gik rabundus i begyndelsen af halvfjerdserne, begyndte han at lave klude til spillefilm - blandt andet Allens 'Mig og fremtiden' (1973). Derefter skrev han et par manuskripter og debuterede så endelig som instruktør med scifi-komedien 'Hjælp, jeg skrumper' (1981). ...

Anmeldere

Scope
Flotte farver

Denne film er et produkt. Den er et enormt, neonfarvet stykke legetøj, fyldt til randen med tekniske vidundere og tømt for enhver kunstnerisk ambition. "Batman Forever" vil bare underholde, og det gør den så.

Det starter med Warner Bros. logoen, der forvandles til Batman symbolets stiliserede flagermus. Så kommer skuespillernes navne buldrende ud af mørket, og man bliver klar over, at man har købt billet til et spektakulært powertrip. Historien fungerer hovedsageligt som pausefisk imellem actionsekvenserne. Batman får to nye modstandere, en ny kæreste og en ung partner. I to timer kæmper de frem og tilbage - gidsler tages, udstyr bruges, ting eksploderer - og så er det slut.

Instruktøren hedder Joel Schumacher. Han har tidligere instrueret bl.a. "The Client", "Flatliners" og "Falling down", som alle har brilleret ved ikke rigtig at indeholde noget som helst. "Falling down" (med Michael Douglas i hovedrollen) virkede ellers som om den gerne ville et eller andet, men det er ikke rigtig til at se, hvad det egentlig var. Den fik glimrende anmeldelser, men fremstår mest af alt som en "Taxi Driver" for BT- læsere. Schumacher instruerer med en næsten karikeret overfladiskhed, som altid har virket fornærmende på mig, men i Batmans tegneserieunivers føles dem til tider ganske opløftende.

"Batman Forever" lægger sig betydelig tættere på tegneseriens oprindelige stemning, end Tim Burtons to Batfilm har gjort. Schumacher er selvfølgelig heller ikke belemret med personlig vision, men man må give manden, at han har fat i noget. De overdrevne actionsekvenser er tætklippede opvisninger i blodløs heavy metal vold.
Det dystre Gotham er et overflødighedshorn af overdrevne bygninger. Og de neonfarvede indbyggere er tilpas karikerede til, at det hele virker sammenhængende. Især scenografien er slående; til tider så slående, at jeg glemte at følge med i de endeløse bil-, båd- og helikopterjagter. De skrigende tegneseriefarver og den svulmende arkitektur er næsten hele billetprisen værd.

Der er to typer Batmanfortællinger: De mørke ensom-hævner historier og de lagkagekomiske ("Heldigvis havde jeg min super-anti-haj-spray med"). I "Batman Forever" er det lykkedes at kombinere dem. Noget af æren for dette må gå til Joel Schumacher, men scenografen ser ud til at have trukket en stor del af læsset. Bygningerne har en hallucinatorisk kvalitet, hvis lige jeg ikke mindes at have set - Gækkerens borg ligner en LSD udgave af en food-processor.

Og skuespillet? Ja, man fristes til at sige, at der ikke er noget, men Tommy Lee Jones som Two-Face er svær at ignorere. Ved siden af ham virker resten af ensemblet dog som en flok børn, der forsøger at leve op til de to foregående films talentopbud. Val Kilmer (Batman) er fuldstændig gennemsigtig, Nicole Kidman (dr. Chase Meridian) er kun et kønt ansigt, Chris O'Donnel (Robin) er funktionel, og Jim Carrey (Gækkeren) spiller Jim Carrey i en grøn dragt. Nu er det er på mode at grine af Carrey, men han er fuldstændig blottet for spontanitet. Han har altid været en karikatur af sig selv, og i rollen som Gækkeren er hans overdrevne bevægelser blevet så præcise, at de virker mekaniske.
Men det er slet ikke det, det går ud på. "Batman Forever" er frem for alt et show, og hvis man ikke er indstillet på at læne sig tilbage og sige wow og beundre de flotte farver, skal man holde sig væk.

Brugere

05/08-08Batmann forever
batman forever vil altid være den bedste batman film. mega fed stemning i filmen.

05/04-07Helt sikkert en god Batman
Vil Kilmer stepper ind som Batman, og gør det egentlig meget godt. For mig kan han dog ikke nå Michael Keaton, som stadig er den bedste Batman.

Jim Carrey er en virklig god Riddler, til gengæld er jeg ikke så glad for Tommy Lee Jones som Two face, det er lige som om han kun spiller den ene side, og glemmer at han har to.

En ret godt film som garanteret er værd at se

07/07-05god marvel film 3
Anonym
godt at Jim Carrey er med i filmen for det giver filmen sin morsom hed den er ganske enkel morsom meste af vejen

15/01-05Ingen favorit...
Min kritik af denne er den samme som af Batman & Robin - en masse stjerner og meget lidt historie. Jim Carrey giver dog en god performance som The Riddler.

15/01-05Horribel
Det er mig ganske ubegribeligt at Batman Forever (1995) generelt anses for væsentlig bedre end Batman & Robin (1997). Meget af stilen er næsten den samme (overstyret MTV-agtigt, med masser af skrigende farver), så jeg spørger mig selv om folk syntes at dén stil var ny og spændende i '95, men var blevet overfodret med den i årene efter, og derfor var trætte af den i '97...

Anyway, jeg synes at Batman Forever er en af de absolut værste og mest intetsigende film, der nogensinde er lavet, og fatter ikke dens positive modtagelse blandt både anmeldere og øvrige publikummer.

01/02-04God Batman film
Anonym
God film om Batman, med en masse kendte, og godt skuespil, lige så gode som Burtons film...

17/01-04action fyldt lavet
Anonym
tæmlig god mega sej at se i biografen for batman fans

22/12-03fyldt med alt
Anonym
Farverig og yderst underholdende fortsættelse til den dystre Batman Returns. Tim Burton (medproducent, og tak for det) er skiftet ud med Joel Schumacher, som ikke før har lavet en decideret actionfilm. Han styrer løjerne fint her, faktisk rigtig godt, selvom han mister overblikket en gang imellem.

Skuespillerne gør hele filmen seværdig. Val Kilmer er udmærket som Batman, selvom han ikke når Michael Keaton til sokkeholderne. Vi mangler den dybde som Keaton tilsatte figuren. Med alt respekt for Kilmer, som er en fremragende skuespiller, men hans måde at vise dybde på er at se bekymret ud. Og glæde vises med et overdrevet smil. Ikke helt godt. Chris O´ Donnel er fin som Robin (som på dette tidspunkt åbenbart skulle med i en Batman-film. Batman kan sagtens selv), og Nicole Kidman laver ik...

17/10-03Intet Varer Evigt
Anonym
Batman (Kilmer) kæmper denne gang mod “Two- Face” (Jones) og The Riddler” (Carrey), som begge vil have slå ham ihjel og samtidig har opfundet en maskine der kan dræne al hjernekraft ud af Gotham Citys borgere.

Kilmer har overtaget rollen som Bruce Wayne/Batman efter Michael Keaton og desværre må man sige, for han når ikke Keaton til sokkeholderne i den her rolle, som Keaton gjorde totalt (og overraskende?) til hans egen. Men Kilmer gør det isoleret set heller ikke specielt godt, selv om han sikkert prøver alt han har lært.

Til gengæld er filmen en sand stjerneparade i anerkendte skuespillere, og her skal Jones, der ser ud til at more sig, og Carrey roses i rollen som superskurke, for at gøre det godt, de stjæler det meste af filmen. Carrey overspiller selvfølgelig helt ud i det u...

28/09-02Den bedste af dem.....
Anonym
Det er den bedste udgave af batman film. Fyldt med action, gode skuespiller, godt skuespil, flotte scener, efekter, lyde er helt fremragende. Jim Carrey spiller den sjove, onde lille skurk, som gør filmen endnu bedre.

En af de bedste action/adventure film nogensinde.

Fakta

Medvirkende
Bruce Wayne Val Kilmer
Harvey Dent Tommy Lee Jones
Riddler Jim Carrey
Dr. Chase Meridian Nicole Kidman
Robin Chris O'Donnell
Alfred Pennyworth Michael Gough
Kommisær Gordon Pat Hingle
Sugar Drew Barrymore
Spice Debi Mazar
Gossip Gerty Elizabeth Sanders
Bag kameraet
Instruktion Joel Schumacher
Produktion Tim Burton, Peter MacGregor-Scott
Manuskript Lee Batchler, Janet Scott Batchler, Akiva Goldsman
Fotografi Stephen Goldblatt
Klip Dennis Virkler
Scenografi Barbara Ling
Musik Elliot Goldenthal
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Gotisk film, Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, DC Comics, Dobbelt identitet
Premieredatoer
Biograf 04.08.1995
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 121 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 135.405
Selskab Warner Bros., PolyGram Filmed Entertainment
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...