Drew Barrymore

Drew Barrymore
Allerede i midten af 20’erne kunne den smukke blonde skuespiller med det varme smil og til tider farlige blik i øjnene, se tilbage på en lang og turbulent karriere, hvor hun i perioder ofte fandt vej til de kulørte blades spalter for sine udskejelser uden for det hvide lærred.

Som medlem af en gammel skuespillerfamilie stod det næsten skrevet i stjernerne, at Drew Blythe Barrymore skulle følge samme karrierevej. Allerede inden sin et års fødselsdag var hun med i en tv-reklame, og hun huskes stadig for sin rolle i Spielbergs 'E.T.' (1982).

Senere begyndte hun at lege med stoffer, sprut og andre farlige fristelser og vendte først for alvor tilbage til rampelyset i sidste halvdel af 90'erne, blandt andet med den feministiske road-movie 'Boys on the side' (1995). Herefter begyndte hun langsomt men sikkert at få et solidt fodfæste i mere markante film. I 1996 kunne hun således ses i både teenage-gyseren 'Scream' og Woody Allens musical 'Alle Siger I Love You'.

En række af Barrymores efterfølgende film hører til i kategorien af romantiske bagateller som for eksempel den nuttede Askepot-historie 'For evigt' (1998), Adam Sandler-hittet 'The Wedding Singer' (1998) og 'Never Been Kissed' (1999), som hun selv producerede.

Sammen med Cameron Diaz og Lucy Liu udgjorde hun tøsetrioen, der sparkede røv i den hæsblæsende actionkomedie 'Charlie’s Angels' (2000). Filmen blev et hæderligt hit og fik ikke overraskende en fortsættelse i 2003.

I 2001 viste hun nye sider af sit talent i komediedramaet 'Riding In Cars With Boys'. Hun spiller rollen som Beverly Donofrio, en underprivilegeret teenager, der bliver gravid og kæmper en lang kamp for at realisere sin drøm om at blive forfatter, fra 15 til 36-årig.

Sammen med Nancy Juvonen grundlagde Barymore i 1994 produktionsselskabet Flower Film, der blandt andet har stået bag det originale ungdomsdrama 'Donnie Darko' (2002)

Drew var en overgang veganer, hun har seks tatoveringer og poserede nøgen for Playboy i 1995. Hun blev i 2001 gift for anden gang - med MTV-komikeren Tom Green. I slutningen af året gik parret dog fra hinanden. Barrymore udgav en selvbiografi som blot 14-årig under titlen 'Little Girl Lost' i 1989.

Steven Spielberg er gudfar for Barrymore.
Født
22/02-1975 Los Angeles, Californien, USA
< 1 >