American Hustle

New York, 1978. Svindleren Irving Rosenfeld får en ny makker og elskerinde i stripperen Sydney Prosser. Irving nægter dog at lade sig skille fra den ustabile Rosalyn. Da FBI-agent Richie DiMaso pågriber Irving og Sydney i en fidus, tilbyder han at lade dem gå fri, hvis de hjælper med at fange andre svindlere - bl.a. en korrupt borgmester i New Jersey. Samtidig er der noget i luften mellem Richie og Sydney. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Komedie, Krimi
Instruktør David O. Russell
Medvirkende Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence
Spilletid 129 min.
Biopremiere 23.01.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

David O. Russell

(INSTRUKTØR)
New Yorkeren David Owen Russell fik et pænt lille kritikergennembrud med sin debut "Spanking the Monkey" (1994), der blev produceret for blot halvanden million kroner. Komedien ”Flirting with Disaster” fra 1996 fulgte efter og havde lidt større navne på rollelisten: Ben Stiller, Patricia Arquette og Alan Alda. Russells første store...

Anmeldere

Politiken
"...et begavet, sjovt og farverigt trekantsdrama forløst i passende smagløs 70' er-stil, hvor alle snyder alle, og de fleste bedrager sig selv."

Berlingske
"Når 'American Hustle' trods sine overdrivelser rent visuelt kan sluges, er det fordi replikkerne er skrevet skarpt, og fordi skuespillerne er nogle af øjeblikkets bedste."

Jyllands-Posten
"Historien er lige lovligt lang, og trods flamboyante scener er det, som om den ikke rigtigt kan finde det toptunede tempo, men instruktøren, David O. Russels, der huskes for en stribe kompetente film, senest boksefilmen "The Fighter" (2007), kan sit kram og har i de afgørende øjeblikke sikkert greb om komediestilen."

Weekendavisen
"Der er lune, vid og en vis kvæstet skønhed i kaoskomedien, som til det sidste føjer uforudsete detaljer i mikset."

Information
"David O. Russells underholdende og i nogen grad virkelighedsbaserede film om svindlere, gangstere og ordenshåndhævere i 1970' ernes New York og New Jersey fortsætter med lige så formfuldendt et arrangement af følelser, facader og fupnumre."

Ekstra Bladet
"Den mangler simpelt hen konsekvens, fokus og retning og fremstår derfor mere som en række veloplagte (og for det meste stærkt underholdende) enkeltscener end et sammenhængende værk."

B.T.
"...varer lidt over to timer. Men den er alligevel ikke et minut for lang. Historiens lag tager nemlig sin tid. Det endelige fupnummer er omhyggeligt og brillant."

Cinemazone
"Intet er, som det ser ud, i American Hustle, som udover at være afsindigt underholdende og virkelig velspillet også kan læses som et sindsbillede på en kultur, hvor overlevelsen afhænger af evnen til at lade som om."

Ekko
"Skuespillernes tour de force-præstationer udfolder sig i en gennemført og stilsikker 70’er-setting med disko og blues på lydsiden og bukser med svaj i gadebilledet."

Brugere

18/02-14kongen af det kulørte (men overfladiske) komediedrama
"David O. Russell laver hyper-energiske film om hyper-energiske mennesker. Det så vi med portrættet af en white trash-boksefamilie i 2010s ’The Fighter’ og i 2012s mest overvurderede film, ’Silver Linings Playbook’, om en romance mellem to mentalt utilregnelige individer og den enes skøre familie. Vi ser det igen i hans krimikomedie ’American Hustle’, der med 10 oscarnomineringer (heraf fire alene til skuespillerensemblet) understreger, at Russell er den nye konge af det kulørte, underholdende, men også overfladiske Hollywood-komediedrama."

Læs hele min anmeldelse her:

http://kulturklodser.com/wordpr...erican-hustle/

25/01-14American hype?
"American Hustle" er ikke nogen typisk kupfilm. I hvert fald ikke i forhold til film som "Ocean's 11-13" eller klassikeren over dem alle "The Sting". "American Hustle" handler ganske vist om svindlere med store planer, men det gik hurtigt op for mig, at fokus er på karakterne og deres udvikling. Plottet skal blot få det hele til at hænge sammen, og det gør det såmænd også, men ikke så medrivende som jeg havde håbet på. Faktisk er historien om Irving Rosenfeld og hans kumpan og kæreste Sidney Prosser flere steder lettere søvndyssende.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...can-hustle/400

23/01-14Stjernecast kan ikke stille meget op med rodet fupmagerfilm
Jeg skal gøre mit bedste for ikke at bruge for meget plads på at kommentere tøjet og parykkerne. American Hustle byder nemlig på bredflippet 70’er-stil samt hentehår, højt hår og permanentet hår. Godt, så er det på plads.

For her gælder det ikke mode, men svindel, forviklinger og forkerte beslutninger samt komplicerede forhold, jagten på kærligheden og det gode liv. Du ved, som hver dag i ugen for undertegnede.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17474

21/01-14Filmunderholdning på forrygende højt niveau
Der ligger en virkelig historie bag. Nemlig den såkaldte Abscam-operation, hvor FBI i slutningen af 70'erne rekrutterede en professionel svindler til at hjælpe med at fælde korrupte politikere. Men "American Hustle" er ikke nogen dramadokumentarisk film. Det markeres tydeligt med et skilt, inden selve filmen starter: "Some of this actually happened".

I stedet har forfatter-instruktør David O. Russell bygget oven på det faktuelle grundarbejde, som hans medforfatter, Eric Warren Singer, har lagt, og lavet en svindlerkomedie, der hæver historien til en forrygende larger-than-life-fortælling. Det er svært at skrive ret meget om plottet uden at spoile, men det er bl.a. noget med ulovlig lånevirksomhed, kasinobyggerier i New Jersey og en hovedrig arabisk investor.

Rundt om det bygger Rus...

Fakta

Medvirkende
Irving Rosenfeld Christian Bale
Richie DiMaso Bradley Cooper
Sydney Prosser Amy Adams
Rosalyn Rosenfeld Jennifer Lawrence
Carmine Polito Jeremy Renner
Stoddard Thorsen Louis C.K.
Pete Musane Jack Huston
Paco Hernandez Michael Pena
Carl Elway Shea Whigham
Anthony Amado Alessandro Nivola
Dolly Polito Elisabeth Rohm
Victor Tellegio Robert De Niro
Bag kameraet
Instruktion David O. Russell
Produktion Megan Ellison, Charles Roven, Richard Suckle
Manuskript Eric Singer, David O. Russell
Fotografi Linus Sandgren
Klip Jay Cassidy, Alan Baumgarten, Crispin Struthers
Scenografi Judy Becker
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Krimi
Nøgleord 1970'erne, Baseret på en virkelig historie, FBI, FBI-agent, Mafia, New York City, Svindler, Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 23.01.2014
Dvd 22.05.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Atlas Entertainment, Annapurna Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...