Austin Powers - The Spy Who Shagged Me (The Spy Who Shagged Me)

Austin Powers' ærkefjende Dr. Evil er denne gang rejst tilbage til 60'erne for at stjæle Austins mojo, men vor alle sammens groovy superagent er ikke den, der stiller op for bollemælk. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Komedie
Instruktør Jay Roach
Medvirkende Heather Graham, Robert Wagner, Rob Lowe, Mike Myers
Spilletid 95 min.
Biopremiere 17.09.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Heather Graham

Grahams efterhånden omfangsrige cv er noget af en blandet landhandel, men rummer nok højdepunkter til, at det at værd at følge hendes fremtidige færden. I hendes mere interessante roller modsvares hendes forfinede og uskyldige ydre af en adfærd som er alt andet en uskyldig. Der blev for alvor lagt mærke til Heather Joan Graham i rollen som na...

Anmeldere

Scope
Spionen, der dumpede ned fra 60'erne


Mike Myers er tilbage som den groovy superhelt Austin Powers, og selvom flere af smilene denne gang er lettere anstrengte, må man overgive sig til det uhyrligt platte Powers-univers.

Da Mike Myers i 1997 introducerede sin Austin Powers-figur i Jay Roachs "Austin Powers: International Man of Mystery", gik den i en pæn bue uden om de danske biografer og direkte ind på videohylden. Synd og skam - for det viste sig faktisk at have været en af 90'ernes mest overraskende og mest morsomme komedier. Den blev så stor en succes i Amerika, at en efterfølger var uundgåelig, som nu er kommet hertil under den Bond-inspirerede titel "Austin Powers: The Spy Who Shagged me" og igen med Roach som instruktør.


Superfly Spy

For de uindviede skal handlingen fra den første film kort skitseres: Austin Powers er en topspion fra 60'ernes swinging London. Han fryses ned for igen at blive optøet i 90'erne, da hans ærkefjende Dr. Evil (også Mike Myers) pludselig begynder at lege med tanken om at overtage verdensherredømmet. På ægte Bond-manér tager Austin kampen op mod Dr. Evil, samtidig med at han, via sin pågående, men kiksede 60'er charme, forsøger at komme i bukserne på alt med en puls. Dr. Evil besejres og flygter til sidst i sit kæmpe rumskib, men truer med at vende tilbage.


Det gør han så i dette andet epos i Powers-sagaen, hvor han har fået den geniale ide at rejse tilbage til 60'erne for at stjæle Austin Powers' mojo, hans seksualdrift, hans livsnerve, hans shagpower. Den bevidst tyndbenede historie følger således Austins vej tilbage til 60'erne for at genvinde sin tabte selvrespekt. Denne gang er det dog ikke kun Dr. Evil han må bekæmpe, men også Dr. Evil-klonen Mini-me og en stor fedladen skotte kaldet Fat Bastard (ligeledes Myers). Hjælpen kommer denne gang fra CIA-agenten Felicity Shagwell (Heather Graham), der ikke ligefrem gør det nemt for den mojoløse Austin. Det kan næppe overraske nogen, at Powers får sin mojo tilbage, mens Dr. Evil endnu engang må se sig besejret.


Respektløs shaghumor

Det lyder som noget forvrøvlet Bond-sludder, og tag ikke fejl: Det er noget forvrøvlet Bond-sludder. Men historien er så inderligt ligegyldig, for det er den respektløse, men veltimede toilethumor, man er kommet for at svælge i. Og skuffet bliver man ikke. Naturligvis har "The Spy Who Shagged Me" ikke samme overraskende nyhedseffekt som den første "Austin Powers", men Myers har med Austin Powers skabt en så outreret og komisk figur, at gensynet alene er det hele værd. Man får således nye variationer af de ubetaleligt komiske optrin fra den første film, samtidig med at der er et par nye, meget opfindsomme, godter i posen.


Filmens største problem er introduktionen af Mini-me, der umiddelbart lyder som en morsom ide. Men komikken bliver, i scenerne mellem Dr. Evil og Mini-me, underligt uforløst, og smilet ender i en noget anstrengt grimasse. Det sker desværre også i et par andre mindre heldige scener, blandt andet er mødet med Fat Bastard egentlig mere grotesk end morsom. I "Austin Powers" var komikken velafbalanceret med et minimum af misere, mens man i "The Spy Who Shagged Me" udsættes for et sandt tæppebombardement, hvor der i sagens natur må være et større spild. Det skal nu ikke ødelægge fornøjelsen ved det bedste grin, man har fået på disse kanter siden "Vild med Mary".

Brugere

01/02-06mike myers
han er genial og er nok den eneste i verden der kan spille den rolle som han gør

29/01-06grovy 2.gang
alt hvad 1'eren havde, bare emd en endu frækkere pige. :)
mike er stadig genial, men humoren har mistet lidt (meget lidt), måske lidt for overdreven if. 1'eren.
stadig genial, og et must på både dvd og vhs.

25/05-05god

05/01-05- Bæredygtig 2'er -
Austin Powers skal rede verden igen fra den onde (deraf navnet!) dr. Evil, men denne gang dukker der uventede forhindringer op.

“Austin Powers: The Spy Who Shagged Me” er meget lig sin forgænger på det humoristiske plan, hvilket er godt, for Myers er bestemt ikke løbet tør for jokes og ideer. Men dermed kommer selve humoren ikke bag på en her (når man altså har set etteren), og det var lidt forcen ved den første af filmene.

Alligevel har Myers formået at skabe en solid efterfølger i den samme dur, og som oven i købet byder på et par nye sjove figurer. Absolut seværdig.

09/03-04den absolut sjoveste
Anonym
Fortsættelsen til den overraskende succes, som den første film fik. Austin Powers 2 fik endnu større succes, og det kan man godt forstå. Vitserne er sjovere og mere gennemtænkte og der er flere vanvittige scener, som bare er uforglemmelige. Mike Meyers imponerer endnu en gang med en stor komisk præstation, som kun han kan give. Han er helt oppe i toppen med Jim Carrey. Budgettet er blevet større, og Myers ideer har været lettere at realisere i denne film. Historien er en smule forvirrende, men det gør ikke noget, da det bare er en undskyldning for de platte scener, som vi overværer.

Det smarte ved Meyers Austin Powers er den skiftende humor, som både er ekstrem plat, vittig og næsten gammelklog forunderlig. Jeg fik grin for alle pengene, og serien kan sagtens stå for sig selv, og ikk...

09/09-03En MEGA-joke!
Anonym
Denne film må være en MEGA-dårlig joke! Magen til en gang plat "Har vi det ikke skidesjovt"-lagkage- fald på halen-bras skal man lede længe efter!!

13/08-02En skodfilm....
Anonym
Virkeligt dårlig omgang bræk, skod, ingen humor, platte jokes, osv. Sådanne komedier burde ikke laves længere. Længere er den sgu ikke.

Jeg har ikke noget konkret og positive ting at sige om den her film.

30/05-02I Got My Mojo Working
Anonym
Enormt platte jokes i stribevis, ikke alle lige sjove og massere af mere eller mindre morsomme referencer til og parodier på andre film. Det hele er udført med sædvanelig smagsløs stil og en yderst tynd historie. Meget bedre en første film er det ikke, men dog en smule og budgettet er tydeligt større og effekterne bedre. Mange vil hade den og vi andre kan jo bare læne os tilbage og lade os underholde, selv om underholdningen er på det jævne.

Fakta

Medvirkende
Felicity Shagwell Heather Graham
Gamle Number Two Robert Wagner
Unge Number Two Rob Lowe
Austin Powers Mike Myers
Robin Swallows Gia Carides
Basil Exposition Michael York
Scott Evil Seth Grenn
Mini-Me Verne Troyer
Frau Farbissina Mindy Sterling
Fru Venessa Kensington Powers Elizabeth Hurley
Ivana Humpalot Kristen Johnston
Præsident Tim Robbins
Bag kameraet
Instruktion Jay Roach
Produktion Mike Myers, John S Lyons, Demi Moore, Jennifer Todd, Suzanne Todd
Manuskript Mike Myers
Fotografi Ueli Steiger
Klip Debra Neil-Fisher, Jon Poll
Scenografi Rusty Smith
Musik George S. Clinton
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Agentkomedie, Spion-og-agent-film, Spoof
Nøgleord 1960'erne, Sequel, Tidsrejse
Relaterede film Austin Powers
Premieredatoer
Biograf 17.09.1999
Dvd 28.03.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1999
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Eric's Boy
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...