Frost - 3 D - org.vers. (Frost)

Som barn opdager prinsesse Elsa, at hun besidder evnen til at skabe is og sne. Desværre kan hun ikke styre sin evne og kommer til at skade sin lillesøster, Anna. Helt galt går det under Elsas kroning, hvor hendes kræfter hensætter landet i evig isvinter. Elsa flygter i panik, men Anna, der har levet isoleret fra Elsa siden barndommens uheld, drager ud for at finde sin søster og bryde forbandelsen. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Familiefilm, Komedie, Musical
Instruktør Chris Buck, Jennifer Lee
Medvirkende Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad
Spilletid 108 min.
Biopremiere 25.12.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Vel er der drama og sjove situationer i den ny historie, og Anna er et gævt nyt skud på Disneys prinsessestamtræ. Men HCA ville nu ikke finde mere levnet af sit kannibaliserede eventyr end den berømte kolde skulder."

Berlingske
"Her er boblende, legesyg fortælleglæde, svimlende smukke is-animationer og en rigtig god historie med charme, hjerte og fuld fart fremad. Et sjovt og rørende eventyr af den gamle skole..."

Jyllands-Posten
"...er en eventyrligt smuk og ganske humoristisk animationsfilm, som fornøjer med sine elskelige personer og fornemt animerede landskaber."

Information
"...er en både dramatisk, sjov og meget flot fortælling om mod og mandshjerte - hos to unge kvinder, hvilket er forfriskende - og venskab, familie og kærlighed. Og så er den fuld af gode sange."

Ekstra Bladet
"...vinder en del bonuspoint på den flotte animation, der havde været en bedre sag værdig. 108 minutters spilletid er også lige at strække den en anelse. Men okay, otte-niårige piger vil sikkert synes, at den sidder lige i skabet."

B.T.
"...har det hele: klassiske sange, en hjertevarm historie, lynhurtige vittigheder og så den mest krystalklare billedside."

Cinemazone
"Det er så ualmindelig godt skruet sammen, at man også nemt kan sidestille filmen med de gamle klassikere som Askepot, Peter Pan og Junglebogen."

Ekko
"...det er rart at se, at Disney har taget succesen fra Pixars Modig til sig, for dennes skotske prinsesse Merida er handlekraftig rollemodel ligesom de smukke og seje søstre i Frost."

Fakta

Medvirkende
Anna (stemme) Kristen Bell
Elsa (stemme) Idina Menzel
Kristoff (stemme) Jonathan Groff
Olaf (stemme) Josh Gad
Hans (stemme) Santino Fontana
Duke (stemme) Alan Tudyk
Bedstefar (stemme) Ciarán Hinds
Oaken (stemme) Chris Williams
Bulda (stemme) Maia Wilson
Kai (stemme) Stephen J. Anderson
Bag kameraet
Instruktion Chris Buck, Jennifer Lee
Produktion Peter Del Vecho
Manuskript Jennifer Lee
Forlæg Hans Christian Andersen
Klip Jeff Draheim
Scenografi David Womersley
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie, Musical
Undergenre Animation
Nøgleord Baseret på roman, Computeranimeret, Disney, Eventyr, Prinsesse, Sne, Søster-søster, Søstre
Premieredatoer
Biograf 25.12.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...