Godzilla - 3D (Godzilla)

Ingeniøren Joe Brody overlever i 1999 en reaktorulykke på et atomkraftværk i Japan. 15 år senere erfarer hans søn, marinesoldaten Ford, at ulykken skyldtes vældige naturkræfter, vakt til live efter års dvale. Nu raseres Stillehavets kyster af to kæmpemonstre, der næres af radioaktivitet. Men et tredje uhyre, Godzilla, er også vågnet, og menneskehedens eneste chance er at få monstrene til at bekrige hinanden. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Gareth Edwards
Medvirkende Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Bryan Cranston
Spilletid 123 min.
Biopremiere 15.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...opgøret mellem monstrene giver storslåede og kitschfri glimt af perverterede naturkræfter i perfekt CGI og ægte production value."

Berlingske
"»Godzilla« er bulder og brag, kæmpestore og altødelæggende monstre og gru og rædsel. Men bag alle de flotte effekter er der en interessant øko-historie..."

Jyllands-Posten
"Monstrene og skuespillerne overbeviser i en katastrofe-film, der handlingsmæssigt har alt for lidt tyngde."

Information
"For folk, der er nogenlunde vant til at se monstre, eller for den sags skyld andre katastrofer, råsmadre vores civilisations vartegn (Eiffeltårnet, inklusivt - om end i Las Vegas' minimodel), er der heller ikke meget at blive forbløffet eller særligt fascineret over."

Ekstra Bladet
"Der er i det hele taget meget at glæde sig over, hvad den tekniske side af sagen angår... Og man kunne ønske, at man havde brugt lige så meget krudt på historien, der desværre aldrig hæver sig op over det skabelonagtige og forudsigelige."

B.T.
"...hvis du som undertegnede tænder på vanvittig velproducerede actionfilm, hvor mareridtsmonstre vælter skyskabere, skaber flodbølger og flår hinanden til hakkekød, så gives det ikke bedre end ' Godzilla'."

Cinemazone
"Her udgør de tre mageløse monstre grundkernen i en film, der tålmodigt bygger en foruroligende og paranoiaramt stemning op, men som først sprænger ballonen henover den sidste halve time."

Ekko
"Så selv om dette er en rendyrket popcorn-film med beskedne kunstneriske ambitioner, er den lavet med saft og kraft og en troskab mod sit japanske ophav, som man må respektere."

Brugere

21/05-14Min helt er tilbage....
Jeg var spændt som en lille dreng, Filmen udkom i vejle den 15 maj på min fødselsdag og jeg gik og nærmest KIMEDE biografen ned for at være den første til at bestille billetter så jeg kunne komme ind og se den. Og da jeg og min kæreste gik ind og så den fandt jeg ud af 3 ting:

1: Min barndoms film helt er tilbage.
2: Der er nye tider på vej.
3: Min kæreste er vidunderlig.

Det tredje fordi vi kan diskuterer film, og jeg kan det med hende som ingen andre og her kommer så vores fælles konklusion på en film vi ville have haft meget svært ved at anmelde uden hinandens hjælp.

Filmen er FED (og dog).

Jeg blev ikke fjerneste overasket over at finde ud af at det var skaberen af filmen monsters der havde lavet Godzilla filmen da den jo på alle måder mindede om den. Monsters var fed f...

15/05-14Kæmpemonstre er monster god underholdning
Man kan vel godt kalde japanske Godzilla for filmmonstrenes fader. Det er i hvert fald et af de mest ikoniske monstre nogensinde, der siden sin første optræden i Godzilla fra 1954 har hærget løs i adskillelige film.

Nu rejser det enorme bæst sig på ny i Gareth Edwards dystre, storslåede og medrivende genfortolkning.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18509

Fakta

Medvirkende
Ford Brody Aaron Taylor-Johnson
Elle Brody Elizabeth Olsen
Dr. Ichiro Serizawa Ken Watanabe
Joe Brody Bryan Cranston
Dr. Vivienne Graham Sally Hawkins
Sandra Brody Juliette Binoche
Admiral Stenz David Strathairn
Tre Morales Victor Rasuk
Whalen Brian Markinson
Ford Brody som ung C.J. Adams
Bag kameraet
Instruktion Gareth Edwards
Produktion Jon Jashni, Mary Parent, Brian Rogers, Thomas Tull
Manuskript Max Borenstein, Dave Callaham
Fotografi Seamus McGarvey
Klip Bob Ducsay
Scenografi Owen Paterson
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Undergenre Katastrofefilm, Monsterfilm
Nøgleord Atombombe, Atomkraft, Atomreaktor, Monster, Naturkatastrofer, Remake, Tsunami
Premieredatoer
Biograf 15.05.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2014
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Toho Company, Disruption Entertainment
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...