The Amazing Spider-Man 2 - 2 D (The Amazing Spider-Man 2)

Peter Parker har efterhånden vænnet sig til sit dobbeltliv som Spider-Man, forbrydernes svøbe. Men han får kam til sit lækre hår, da den kuede Oscorp-ansatte Max Dillon efter en arbejdsulykke bliver til den strømførende Electro og retter sin vrede mod Spidey. Også Peters barndomsven, rigmandssønnen Harry Osborn, er ude efter netsvingeren, men af helt andre årsager. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure
Instruktør Marc Webb
Medvirkende Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan
Spilletid 152 min.
Biopremiere 17.04.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Så længe filmen holder sig til det overbevisende samspil mellem Garfield og Stone og de flotte kampscener mellem Spider-Man og den strømførende Elektro, er ' The Amazing Spider-Man 2' formidabel underholdning."

Berlingske
"...en gennemgående flot, ny superheltefilm, der er ret så helstøbt set i forhold til sin genre og som med visse nye elementer og skurkescenarier lover godt for film nummer tre og fire..."

Jyllands-Posten
"Der er meget mindre katastrofefilm og åbenlys teknikonani i Marc Webbs anden Spider-Man-film end det, vi efterhånden er vant til fra kaskaden af superheltefilm.
Og det er herligt."

Ekstra Bladet
"Et par huller i plottet kan filmen ikke sige sig fri for, og kloge hoveder vil muligvis ryste let på hovedet, mens ærkefans af edderkoppemandens eskapader nok overlever de mystiske kortslutninger hist og pist i et ellers rimeligt robust spind af et superhelte-eventyr."

B.T.
"Special-effekt afdelingen har tilsyneladende ubegrænsede midler til sin rådighed. Og i fællesskab serverer Hollywood-holdet en næsten fejlfri action-oplevelse."

Cinemazone
"Historierne om Spider-Man kører i samme spor som altid, men kampen mellem det gode og det onde er universel, og så længe versionerne over dette emne fremstår vedkommende og aktuelle – og som her let tilgængelige – så klarer vi nok også en tredje omgang med Peter Parker’s interessant nuancerede Spider-Man."

Ekko
"... en stærkt underholdende omgang ramasjang."

Brugere

25/07-14Middelmådig underholdning
THE AMAZING SPIDER-MAN 2 hæver sig ikke højere op end på 3 stjerner - set i lyset af, hvad vi tidligere har set fra Marvel Enterprises. Det er IGEN og IGEN mere af det samme uden nyskabelse.

19/05-14Solid og underholdende omgang Spider-Man Classic
Den nye serie af Spider-Man-film fortsætter i fin stil med et afsnit, der elegant behandler heltens klassiske konflikter i flere parallelle spor.

Da filmen starter, har Peter Parker stadig intentioner om at overholde det løfte, han i etteren gav sin kærestes far, om at han ville droppe Spider-Man for ikke at udsætte Gwen for fare. Forholdet til Gwen knirker dog af samme årsag, og samtidig sker der ting omkring det skumle firma Oscorp, som Peter Parkers barndomsven Harry kommer hjem for at overtage efter sin afdøde far. For Harry viser sig at lide af samme sygdom, som i etteren drev faderen ud i sindssyge og superskurkeri. Og oven i det forvandler en ulykke på Oscorp en nørdet elektriker til superskurken Electro, mens vores helt også opdager nogle gamle optegnelser, der måske kan hjælp...

Fakta

Medvirkende
Peter Parker / Spider-Man Andrew Garfield
Gwen Stacy Emma Stone
Max Dillon / Electro Jamie Foxx
Harry Osborn Dane DeHaan
Tante May Sally Field
Richard Parker Campbell Scott
Mary Parker Embeth Davidtz
Donald Menken Colm Feore
Aleksej Sytsevitj / Rhino Paul Giamatti
Kommissær Stacy Denis Leary
Felicia Hardy Felicity Jones
Dr. Kafka Marton Csokas
Norman Osborn Chris Cooper
Bag kameraet
Instruktion Marc Webb
Produktion Avi Arad, Matthew Tolmach
Manuskript Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner
Fotografi Daniel Mindel
Klip Pietro Scalia
Scenografi Mark Friedberg
Musik Hans Zimmer, The Magnificent Six
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Marvel, Marvel Comics, Seriefilm, Superhelt
Relaterede film The Amazing Spider-Man - 2 D
Premieredatoer
Biograf 17.04.2014
Dvd 29.08.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 152 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Enterprises, Avi Arad Productions, Matt Tolmach Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Sony

Se også...