The Maze Runner

Den unge Thomas vågner op i en mystisk elevator uden nogen idé om, hvem eller hvor han er. Han sættes ud i en lysning omgivet af høje vægge, der er umulige at klatre over. Her slutter Thomas sig til en flok andre drenge, der ligesom ham er havnet i lysningen uden forklaring. En magtkamp opstår, da Thomas trodser gruppens selvudnævnte leder og forsøger at slippe ud igennem den farlige labyrint. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Wes Ball
Medvirkende Dylan O'Brien, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster
Spilletid 113 min.
Biopremiere 18.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...har ikke som ' The Hunger Games' en Jennifer Lawrence til at fascinere, og historien er mindre kompleks. Men labyrinten er konkret og symbolsk en stærk ramme om medrivende underholdning for et ungt publikum."

Berlingske
"Labyrintens scenografi er ret gennemført, og spændingen er i perioder regulær nok, men fordi vi får så lidt at vide om gåden bag labyrinten, er det svært at føle voldsomt meget for alt det løberi ind og ud af den."

Jyllands-Posten
"Trods skærmydsler bliver drengenes indbyrdes stridigheder aldrig rigtigt betændte, for "The Maze Runner" opererer med en ufatteligt beskeden dybdepsykologi. Det bliver filmens akilleshæl."

Ekstra Bladet
"...desværre bliver plottet mere og mere fortænkt, efterhånden som sammenhængen dæmrer, inden vi når frem til cliffhangeren."

B.T.
"...selvom instruktør Wes Ball tydeligvis har et gigantisk budget at råde over, så fokuserer han fornuftigt på handlingen og personerne."

Cinemazone
"'The Maze Runner' underholder bravt hele vejen frem til den slutning, som peger frem mod de kommende afsnit."

Ekko
"Der bliver simpelthen ikke gjort nok ud af drengenes indbyrdes forhold og samfundsstruktur. Det havde ellers givet filmen en velkommen substans. I stedet har man valgt at prioritere flot og fejende action ..."

Brugere

05/10-14Labyrintisk sludder
Sci-fi-actionthriller, hvor en teenagefyr vågner op med hukommelsestab, efter en elevator har kørt ham op i en mystisk lysning, hvor han bliver modtaget af andre teenagedrenge, der har oplevet præcis det samme. De har skabt et lille samfund i lysningen, som er omgivet af høje klippesider. Hver dag åbner en dør i klippen ud til en labyrint, som de udforsker for at finde en vej ud - med livet som indsats, for om natten er labyrinten fyldt med monstre. Men det viser sig hurtigt, at den nyankomne synes at have en særlig rolle i gåden.

"The Maze Runner" er baseret på første bind i en trilogi af ungdomsromaner af James Dashner, der rammer nogle af de samme temaer som lignende nutidige serier med sci-fi-elementer: En dystopisk fremtidsverden, hvor unge helte må kæmpe for at overleve i en sla...

22/09-14Super intens og spændende
Hollywood leder konstant efter bøger, gerne flere af dem, der kan fange biogængere verden over, siden ”Ringenes Herre” og ”Harry Potter” indtjente milliarder og succesfyldt gik fra papir til celluoid. Andre bogserier er også succesfuldt konverteret, i hvert fald indtjeningsmæssigt, som den forfærdelige og nærmest patetiske ”Twilight-saga”, der gik sin sejrsgang for få år siden.

”The Maze Runner” er seneste skud på denne gren, og jeg vil være ærlig at sige, at mine forventninger var helt i bund. Det lignede en gruppe angstfyldte, testoteronpumpede og uinteressante teeagere, der skulle testes mod hinanden. Jeg var mildest talt ikke imponeret over traileren, men!

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/the-maze-runner/422

Fakta

Medvirkende
Thomas Dylan O'Brien
Gally Will Poulter
Teresa Kaya Scodelario
Newt Thomas Brodie-Sangster
Ava Paige Patricia Clarkson
Minho Ki Hong Lee
Jeff Jacob Latimore
Chuck Blake Cooper
Alby Aml Ameen
Zart Joe Adler
Bag kameraet
Instruktion Wes Ball
Produktion Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ellen Goldsmith-Vein, Gotham Group, Lee Stollman, Lindsay Williams
Manuskript James Dashner, Noah Oppenheim, Grant Pierce Myers
Forlæg James Dashner
Fotografi Enrique Chediak
Klip Dan Zimmerman
Scenografi Marc Fisichella
Musik John Paesano
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Baseret på roman
Relaterede film Maze Runner: Infernoet, Maze Runner: Dødskuren
Premieredatoer
Biograf 18.09.2014
Dvd 29.01.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab 20th Century Fox, Gotham Group
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...