Unbroken

Californiske Louis Zamperini er kun 19 år, da han deltager som hurtigløber i olympiaden i Berlin 1936. Hans udholdenhed gør ham atter ære, da han som soldat under 2. verdenskrig styrter ned med et bombefly over Stillehavet. Sammen med piloten Phil og skytten Mac flyder Louie omkring i en redningsflåde i flere uger, indtil mændene opdages af japanske soldater og tages som krigsfanger i Tokyo. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Drama, Krigsfilm
Instruktør Angelina Jolie
Medvirkende Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Miyavi , Garrett Hedlund
Spilletid 137 min.
Biopremiere 08.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

(INSTRUKTØR)
Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Politiken
"De bedste scener i 'Unbroken' er 'Flags of Our Fathers' i luftbåren version med de gode unge skuespillere Jack O'Connell og Domhnall Gleeson i front."

Berlingske
"...er for det meste gribende, og enkelte steder er den kedelig, men den er hele tiden drevet frem af en dejligt enkel kinematografisk ambition. Vi fokuserer på sagen, vi dyrker realismen, og så tror vi på, at historien er stærk nok til at bære. Det er den da også næsten."

Jyllands-Posten
"...en virkningsfuld film, men det er ikke en ny "Schindlers liste", "Letters from Iwo Jima" eller for den sags skyld "The Deer Hunter". Det er en rå overlevelseshistorie, der fortælles på glatpoleret Hollywoodsk."

Weekendavisen
"Man ved, hvor det vil ende, men er alligevel spændt på at se, hvordan det går. En film skal være godt skruet sammen for at have held med dette trick. Dét er 'Unbroken' i alle henseender."

Information
"En sympatisk og opbyggelig, men også sentimental, langtrukken og alt for konventionel hyldest til den menneskelige vilje og overlevelseskraft."

Ekstra Bladet
"Jolie fortæller sin opbyggelige historie - med ikke utydelige paralleller til Kristus lidelseshistorie - med en noget distancerende patos, og trods masser af flotte billeder undervejs forbliver man på besynderlig ret uberørt af historien, hvor vild den end måtte være."

B.T.
"Det er en ganske fantastisk historie, Angelina Jolie har kastet sig over i sit nye virke som filminstruktør. Desværre har hun omsat den til en ganske ordinær film."

Ekko
"Angelina Jolie gør den gribende, virkelige historie om en mesterløber i krigsfangenskab til en bibelsk lidelsesfortælling befolket af lutter lækre mænd."

Brugere

25/04-15Bliver aldrig nærværende
Se hellere: As Far as My Feet Will Carry Me

12/02-15Løberens langtrukne lidelser
Angelina Jolies anden film som instruktør er den biografiske fortælling om Louis Zamperini - en bemærkelsesværdig mand, der som 19-årig deltog i OL i Berlin og siden havde en forfærdelig tid som krigsfange under 2. Verdenskrig. Zamperini var om bord på et bombefly, der styrtede ned i Stillehavet, og efter 47 dage i en redningsbåd blev han og det eneste andet overlevende besætningsmedlem samlet op af japanerne. Herefter fulgte mere end to år med mishandling og tvangsarbejde i forskellige fangelejre, hvor særligt én sadistisk fangevogter satte sig for at knække Zamperini, efter han havde genkendt ham som olympisk atlet.

"Unbroken" er altså, præcis hvad titlen lover: En fortælling om en mand, der ikke lader sig knække, lige meget hvad han bliver udsat for af modgang. Filmen fører det til...

Fakta

Medvirkende
Louis Zamperini Jack O'Connell
Russell Allen 'Phil' Phillips Domhnall Gleeson
Mutsuhiro Watanabe Miyavi
John Fitzgerald Garrett Hedlund
Francis 'Mac' McNamara Finn Wittrock
Hugh 'Cup' Cuppernell Jai Courtney
Frank A. Tinker John Magaro
Miller Luke Treadaway
Pete Zamperini Alex Russell
Unge Pete John D'Leo
Bag kameraet
Instruktion Angelina Jolie
Produktion Matthew Baer, Angelina Jolie, Erwin Stoff, Clayton Townsend
Manuskript Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson
Forlæg Laura Hillenbrand
Fotografi Roger Deakins
Klip Tim Squyres
Scenografi Jon Hutman
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Krigsfilm
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Anden verdenskrig, Baseret på en virkelig historie, Kamp mod naturen, Overlevelse
Premieredatoer
Biograf 08.01.2015
Dvd 29.05.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 137 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab 3 Arts Entertainment, Legendary Pictures, Jolie Pas
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...