The Voices

Den sky, men tilsyneladende flinke Jerry Hickfang er nyansat på en fabrik, der laver badekar. Flere af de kvindelige ansatte flirter med ham, men de ved jo heller ikke, at Jerrys hund og kat taler til ham hjemme i lejligheden, når han glemmer at tage sin medicin. Kæledyrene giver også Jerry råd med på vejen, da et stævnemøde med hans udkårne løber vildt og blodigt af sporet. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Gyser, Komedie, Thriller
Instruktør Marjane Satrapi
Medvirkende Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Gemma Arterton, Jacki Weaver
Spilletid 103 min.
Biopremiere 30.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den iranskfranske ophavskvinde til tegneserien og ditto film ' Persepolis' er gået liveaction (snarere death-action?) og forsøger at forstå en skizofren seriemorder indefra."

Berlingske
"...det absurde i situationerne holdes ikke oppe af en enfoldig historie, der - undskyld udtrykket lige i denne sammenhæng - burde være slået ihjel allerede på idéplanet."

Jyllands-Posten
"Med sin improvisation over seriemordermotivet kreerer hun et postmodernistisk, ironisk signalement af et udkantsområdes psykopatologi, men kan ikke afslutte historien, griber til et komedietrick og lader personerne danse ud af historien og tilskueren i stikken."

Information
"Alligevel sidder jeg tilbage med den lidt paradoksale fornemmelse af, at hun enten skulle have holdt igen med grusomhederne og vanviddet, eller at hun skulle have trykket speederen helt i bund. I hvert fald er der noget uforløst over The Voices, der altså på én gang er for meget og for lidt."

B.T.
"Reynolds charmerer sig gennem rollen som Jerry og de indre stemmer i en blanding af 'Dexter' og 'Det er mig der snakker'. Måske ikke lige en film for alle."

Cinemazone
"Ryan Reynolds er som sædvanlig voldsomt seværdig i rollen som Jerry i 'The Voices', der på mange måder er en af de mere deprimerende filmoplevelser indtil videre i filmåret 2015 - også selvom alt det ensomme og triste bliver flankeret af en kæk fotografering og talende dyr med dialekter."

Ekko
"... en vild film, hæmningsløs, selvnydende og langt hen ad vejen virkelig vellykket."

Brugere

02/03-16Finsk humor.
Jeg ved ikke hvorfor, jeg kom til at tænke på finland mens jeg så denne film.
Men det hele er så abstrakt, at det mest minder mig om tonen i Rare Exports eller Iron Sky.
Letheden i tonen gør at det ellers lidt tunge emne kan misforståes - for har filmen et budskab, eller er det bare en fis i en hornlygte.
Vi oplever det hele fra Jerry's synsvinkel, og den er meget anderledes end den gængse. Først da hans egen stemme advarer ham, går det op for ham at der er noget galt.
Er vi opmærksomme nok på dem vi frit lader gå rundt, blandt alle andre. Eller omgiver vi os med tikkende bomber?
Svaret giver næsten sig selv, med det der konstant dukker op i nyhederne.
Ryan Reynold's rammer den helt rigtige tone i sit spil, og kunne vel lige så godt have været Oscar kandidat som så mange andre - hv...

15/05-15Kulsort lille perle
Jerry bor i en lille by, hvor han arbejder på den lokale toiletfabrik. Han er en lidt socialt udfordret enspændertype, der er småforelsket i én af de unge damer i bogholderiet. Men når han er hjemme, fører han samtaler med sine to kæledyr - hunden Bosco, der er støttende og tror på det gode i Jerry, og så katten Mr. Whiskers, der med tyk skotsk accent opfordrer Jerry til at følge sine mest dystre og skræmmende lyster.

"The Voices" er en kulsort komedie instrueret af Marjane Satrapi - den iransk-franske tegneserieskaber, der selv med succes omsatte "Persepolis" til film. Historien om Jerry er i en helt anden boldgade og et overraskende valg for Satrapi, men hun lykkes virkelig godt med at ramme en svær balance. For "The Voices" spiller grundlæggende på kontrasten mellem på den ene side...

Fakta

Medvirkende
Jerry Hickfang / diverse stemmer Ryan Reynolds
Lisa Anna Kendrick
Fiona Gemma Arterton
Warren Jacki Weaver
Trendy John Adi Shankar
Sheila Hammer Ricardia Bramley
Mack Paul Brightwell
Jerry som dreng Aaron Kissiov
Jerrys mor Valerie Koch
Sheryl Alessa Kordeck
Bag kameraet
Instruktion Marjane Satrapi
Produktion Roy Lee, Matthew Rhodes, Adi Shankar, Spencer Silna
Manuskript Michael R. Perry
Fotografi Maxime Alexandre
Klip Stéphane Roche
Scenografi Udo Kramer
Musik Olivier Bernet
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie, Thriller
Undergenre Satire, Seriemorderfilm
Nøgleord Hund, Kat, Seriemorder, Skizofren, Skizofreni
Premieredatoer
Biograf 30.04.2015
Dvd 17.09.2015
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Vertigo Entertainment, Studio Babelsberg, Mandalay Vision, 1984 Private Defense Contractors
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...