Maps to the Stars

Selvhjælpsguruen dr. Weiss lever højt på sin 13-årige søn Benjie, der er barnestjerne og nylig hjemvendt fra afvænningsklinik. Benjies storesøster, Agatha, er også sluppet ud fra den lukkede afdeling, hvor hun blev behandlet for pyromani. Hun bliver assistent for den midaldrende hollywooddiva Havana Segrand, der drømmer om hovedrollen i genindspilningen af den film, som gjorde hendes mor berømt. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør David Cronenberg
Medvirkende Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Evan Bird
Spilletid 111 min.
Biopremiere 26.03.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Cusack

At være John Cusack kan ikke være en helt dårlig ting. Den kvalitetsbevidste skuespiller er tilsyneladende i stand til hele tiden at få gode roller i både komedier og dramaer, der oven i købet ofte har succes - fra Frears' 'Ærlige svindlere' (1990) over Allens 'Bullets over Broadway' (1994) til Malicks 'Den tynde røde linie' (1998). Cusack be...

Anmeldere

Politiken
"Miljøets desperate tomhed er overgreb, som mennesker begår på hinanden og sig selv. Når man ser glimt af det, er det ægte blod, ikke teaterblod, man smager."

Berlingske
"At se 'Maps to the Stars' kan til tider minde om at se en fugleedderkop fortære en rotte. Man ved ikke, hvem man skal holde med, og man har svært ved at holde maven i ro. Men man kan ikke få øjnene væk."

Jyllands-Posten
"En mærkeligt fængende film om ildelugtende, brændt menneskekød."

Weekendavisen
"Det er en syret, støvet og mærkelig film med sin egen slæbende rytme. For fans af Cronenberg er den et must."

Information
"... en både ætsende ond udlevering af den overfladiske, fremmedgørende amerikanske filmindustri og et mere intimt og følsomt drama om mennesker, der gør hinanden fortræd."

Ekstra Bladet
"...er alt i alt lidt for ujævn til at være en decideret stjernestund. Men fire stjerner fortjener den absolut. Kort og godt."

B.T.
"... moralen er, at Hollywood er et ækelt, overfladisk, men også morbidt underholdende sted. Intet matcher som et smil på læben og en kniv i ryggen."

Ekko
"'Maps to the Stars' er både perverteret familiedrama, bitter Hollywood-satire og horrorfilm. Den er fuld af afstumpede filmfolk, incest, selvmord, blodige drab, døde børn og årelange traumer."

Brugere

14/02-16Penge på lommen og ar på sjælen 2
Han er sgu en sjov størrelse ham Cronenberg. Lige så begejstret jeg kan være over hans kompromisløshed, lige så frustrerende kan den også være. Hans seneste værk "Maps to the Stars" lykkedes med begge dele. Det er ikke nogen helstøbt film, langt fra, men som kommentar er den relevant, hvis ellers man er villig til at kigge mellem sprækkerne.

Som det altid er tilfældet med Cronenberg er fortolkningsmulighederne mange, men som jeg læser filmen, er den først og fremmest en syngende lussing til et sygdomsramt Hollywood og den effekt, det har på de håbefulde sjæle, der vover sig ind i hjertet af det. Men det er ikke nogen ensidig opsang. Som sædvanlig spiller Cronenberg på flere tangenter, og til en vis grad latterliggør han også selvsamme sjæle (hans egne karakterer). Det er virkelig svær...

04/05-15Hollywood æder sjæle op
En aldrende filmstjerne kæmper for at få en rolle, der kan give hende et comeback som seriøs skuespiller. Tidens hotteste teenagestjerne er kommet ud fra rehab, men er stadig en tikkende bombe. Og fra Florida vender en vansiret ung kvinde tilbage til Los Angeles.

David Cronenbergs seneste film følger Hollywoods mangeårige tradition for at lave kritiske film om sig selv. "Maps to the Stars" er endda en usædvanligt bidsk og sorthumoristisk én af slagsen, baseret på et manuskript af Bruce Wagner, der er kendt for sine kritisk-sarkastiske romaner om filmmekkaet. Den tone slår også igennem med fuld styrke i dette portræt af et overfladisk og hyklerisk Hollywood, hvor berømmelse og intriger æder folks sjæle.

Cronenberg er absolut et godt valg som instruktør af sådan en historie, og han k...

Fakta

Medvirkende
Havana Segrand Julianne Moore
Agatha Weiss Mia Wasikowska
Dr. Stafford Weiss John Cusack
Benjie Weiss Evan Bird
Christina Weiss Olivia Williams
Jerome Fontana Robert Pattinson
Cammy Kiara Glasco
Clarice Taggart Sarah Gadon
Genie Dawn Greenhalgh
Sterl Carruth Jonathan Watton
Bag kameraet
Instruktion David Cronenberg
Produktion Saïd Ben Saïd, Martin Katz, Michel Merkt
Manuskript Bruce Wagner
Fotografi Peter Suschitzky
Klip Ronald Sanders
Scenografi Carol Spier
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Satire
Nøgleord Barnestjerne, Dysfunktionel familie, Filmstjerne, Hollywood, Skuespiller, Stofmisbrug
Premieredatoer
Biograf 26.03.2015
Øvrige oplysninger
Land Canada, Frankrig, Tyskland, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 111 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Integral Film, SBS Productions, Prospero Pictures, Sentient Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...