Fantastic Four

Reed Richards er en begavet ung mand med særlige anlæg for fysik og kemi. Ved et uheld bliver han og tre venner - Ben Grimm, Johnny Storm og dennes adoptivsøster Sue - suget ind i en alternativ dimension, der spytter dem ud igen med forvandlet fysik og sære superkræfter. Som om dét ikke var nok, må de Fantastiske Fire også slås mod en kollega, tech-geniet Victor von Doom, som er blevet ond i sulet. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Josh Trank
Medvirkende Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell, Michael B. Jordan
Spilletid 100 min.
Biopremiere 06.08.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jamie Bell

Den unge nordengelske Jamie Bell fik et kæmpe gennembrud med sin hovedrolle i den socialrealistiske tåreperser 'Billy Elliot' (2000). Filmen blev et blev et internationalt hit og nomineret til en Oscar. Bell modtog talrige priser for sin præstation heriblandt den prestigefyldte brittiske BAFTA-pris. Efterfølgende har Bell haft hovedrollen som...

Anmeldere

Politiken
"Med en stiv klokketimes optakt før knap det halve til demonstration af firkløveret i aktion er der næsten dømt 'opgaven misforstået'."

Berlingske
"... gode effekter kan ikke skjule, at manuskriptet er psykologisk inkonsekvent og skøjter alt for let hen over det komplekse - og derved interessante - i forholdet mellem de fire hovedkarakterer."

Jyllands-Posten
"Fart over feltet kommer der aldrig, og historien er træg i optrækket, uden egentlig spænding, og de tekniske billedtyfoner får aldrig nogen synderlig effekt."

Weekendavisen
"... filmen fungerer fint i dens skildring af forholdet mellem de fire venner, og hvordan de bliver til De Fantastiske Fire. Det er også rart med en kvindelig karakter, der for en gangs skyld er både klogere og sejere end flere af de mandlige hovedpersoner i stedet for bare at være en lækker blondine."

Ekstra Bladet
"... en lang sniksnak-film, der hverken gør fra eller til."

B.T.
"Trank forsøger forgæves at balancere mellem mørke og følelser, men man har svært ved at sympatisere med deres situation og kan ikke mærke personerne trods okay kemi."

Cinemazone
"En tvær og ikke-behagesyg film, der har det bedst med at lege med sine sære idéer og ignorere enhver form for kommerciel gruppe-gejst og storladen bravado. Men hvis man foretrækker sine superheltefilm i grå nuancer bør man ikke blive alt for skuffet."

Ekko
"Trank får præsenteret de fire hovedkarakterer som personer, man kan relatere sig til. Hans udgave af et superhelteunivers baserer sig på en realistisk skildring af studieliv. Filmens problem opstår, da der pligtskyldigt skal kæmpes mod en superskurk."

Brugere

02/03-16Ok oprindelseshistorie - dårlig fortsættelse.
Det er tydeligt at Josh Trank har haft store ambitioner med Fantastic Four. Han har valgt at fokusere meget på oprindelsen - og meget mindre på at det skal være en actionfilm.
Det er for så vidt fint nok, jeg var fint grebet af filmen - lige indtil er de kommet tilbage fra den anden dimension. Det går ikke op for mig hvorfor Reed stikker af og er væk i et år. I virkeligheden burde man bare have løbet linen ud og have ladet dem lære deres kræfter at kende - og måske have fanget et par almindelige skurke undervejs, og have udvidet den del og deres nye relationer med 20 minutter. Afslutningen blev også lidt tam. Hvorfor skulle de ikke være i Baxterbygningen? Og hvorfor den cheezy slutning?
I stedet kunne man have kigget tilbage til den anden dimension og have set et glimt af en kraft komm...

08/08-15Den dårligste Marvel-film i et årti 3
I dag er Marvel et verdensomspændende underholdningsbrand, båret af den ene succesfulde film efter den anden. Men det hele startede med Fantastic Four tilbage i 1961, hvor de fire helte var hovedpersonerne i den første tegneserie i Marvel-universet. Fantastic Four har lige siden været ét af Marvels centrale omdrejningspunkter, og der blev da også lavet et par film med dem for 8-10 år siden. De var kommercielt succesfulde, men i øvrigt ikke særlig imponerende. Lige siden har filmrettighederne ligesom Spider-Man og X-Men ligget hos Fox, og efter flere års forberedelse forsøger de sig nu med et reboot.

"Fantastic Four" anno 2015 tager i høj grad udgangspunkt i de genfortællinger, Marvel selv har lavet om gruppen i deres Ultimate-linje af tegneserier. De fire helte er hypertalentfulde ung...

06/08-15Karakterdrevet fødsel af de fire helte – fra ung til voksen og fantastisk
Nej, ham der stenmanden har heller ikke i denne version en stenpik, men blot et bulet underliv. Mere voksen er dette nye forsøg på at bringe Fantastic Four til live heller ikke.

Det er dog nedtonede farver og dramatisk alvor, som hersker mere end sprudlende farver og CGI-action. Her er det en karakterdrevet fødsel af de fire helte, vi får. Fra ung til voksen og fantastisk.

Læs evt. mere hos Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20457

Fakta

Medvirkende
Reed Richards / Mr. Fantastic Miles Teller
Sue Storm / The Invisible Woman Kate Mara
Ben Grimm / The Thing Jamie Bell
Johnny Storm / Human Torch Michael B. Jordan
Victor Domashev Toby Kebbell
Dr. Franklin Storm Reg E. Cathey
Harvey Elder Tim Blake Nelson
Hr. Kenny Dan Castellaneta
Skoleelev Joshua Montes
Reed Richards som ung Owen Judge
Ben Grimm som ung Evan Hannemann
Bag kameraet
Instruktion Josh Trank
Produktion Gregory Goodman, Simon Kinberg, Hutch Parker, Matthew Vaughn
Manuskript Simon Kinberg, Jeremy Slater, Josh Trank
Forlæg Stan Lee, Jack Kirby
Fotografi Matthew Jensen
Klip Elliot Greenberg
Scenografi Chris Seagers
Musik Marco Beltrami, Philip Glass
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm, Ungdomsfilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Marvel, Marvel Comics, Remake, Superhelt, Videnskabsmand
Relaterede film De Fantastiske Fire, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Premieredatoer
Biograf 06.08.2015
Dvd 10.12.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Fant4stic
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Genre Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...