Flaskepost fra P

To søskende forsvinder fra en religiøs menighed i Danmarks provins. Carl Mørck og Assad fra politiets afdeling Q forbinder sagen med et otte år gammelt nødråb i en flaskepost. De to betjente dykker ned i det religiøse samfund, hvor de kommer på sporet af en lang række uanmeldte mord på børn, der er bortført fra stærkt troende familier. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Hans Petter Moland
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Signe A. Mannov
Spilletid 112 min.
Biopremiere 03.03.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Lie Kaas

Den unge Nikolaj Lie Kaas fik sin første filmrolle som arbejdersønnen Otto i Søren Kragh-Jacobsens film om 'Drengen fra Sankt Petri' (1991). Filmen skildrer en række teenagedrengene fra Aalborg og deres engagement i modstandsbevægelsen under anden verdeskrig. Tre år senere kunne det unge talent opleves som som den 19-årige Carl Nielsen i Eri...

Anmeldere

Politiken
"Når plottet således er blotlagt fra begyndelsen, skal opklaringsarbejdet godt nok være nervepirrende for at fascinere. Det er det ikke i ' Flaskepost fra P'. Vejen ind i det mørkeste Jylland er ganske enkelt for snorlige og forudsigelig."

Berlingske
"Som krimigåde er »Flaskepost fra P« sparsomt udviklet, idet politifolkenes efterforskning mest består af at google mistænktes navne og sende hinanden sigende blikke. Den kraftfulde skuespiller Jakob Oftebro bliver i særlig grad smidt væk i rollen som menig betjent."

Jyllands-Posten
"...selvom der sniger sig et par enkelte tørre replikker ind med herligt satirisk bid, er "Flaskepost fra P" mest optaget af at være en hæsblæsende thriller, der kan få publikum til at holde vejret. Så glemmer vi måske også rent, at historien er tyndere end en kop kaffe fra 7-Eleven."

Ekstra Bladet
"Bevares; den tekniske side af sagen er upåklagelig, skuespillet er solidt uden at være prangende, og generelt er der ikke noget at udsætte på overflade og design. Men ikke på nogen måde, der får filmen til at hæve sig over enhver gennemsnitslig tv-krimi."

B.T.
"...er dybere og mere essentiel end de to foregående film, og det - synes jeg - gør denne filmatisering mere interessant. Og at den så yderligere er krydret med underspillet sort humor med fine punchlines, som Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas dygtigt får sat i skabet, gør det hele både mere fordøjeligt og elegant."

Cinemazone
"Moland får med små justeringer givet filmserien et friskt pust og en eftertænksomhed, som klæder universet. Han viser på den måde, at selv færdigstøbte genrefilm kan rumme mere indhold, end man umiddelbart tror – og det er altid velkomment at få demonstreret."

Ekko
"Denne forbryderjagt – set mange gange før – er ganske flot fortalt med forensisk videnskab hjemme på gården og en summende helikopter over det hele. Men filmen er desværre til tider unødvendigt blodig og ækelt billig med sine følelsesmæssige effekter."

Brugere

01/07-16En middelmådig dansk udgave af svenske Beck
Kunne lige så godt have været en tv-film i Beck serien.

Gammeldags, middelmådig, klichefyldt og uden spænding.

23/06-16At koge suppe på en sten.
Jussi Adler-Olsen lever i bedste velgående. Men hvis han ikke gjorde ville man formodentlig have hørt ham vende sig i graven.

Nu har han selv valgt at sælge sin historie, og hygger sig formentlig med sine milioner - men han må alligevel undre sig over resultatet. Det er sjældent at det er en god idé at forsøge at koge næsten 500 sider krimi ned til en film - og her har man endda valgt at lave lange tavse passager, som yderligere stjæler ½ time af bogens handling.

Det er tydeligt at instruktøren har valgt at koge historien ned til en boullionterning og så starte helt forfra.

Hans valg har været at lave en billedskøn actionthriller, med en martret politimand og en psykotisk morder - og så har han valgt at parre det med noget der minder om essensen fra det originale plot.- med en m...

19/03-16Rigtig god film
Jeg syntes filmen var sjov, spændende, interessant uhyggelig, filosofisk og godt spillet.

05/03-16Bedste Afdeling Q-film hidtil
Den tredje Afdeling Q-film starter med, at der bliver fundet en gammel flaskepost. Den sætter Mørck og Assad på sporet af en psykopatisk forbryder, der har specialiseret sig i at kidnappe børn fra stærkt religiøse familier.

De første to film i serien blev lavet af Mikkel Nørgaard, men på "Flaskepost fra P" er norske Hans Petter Moland ny mand i instruktørstolen. Og det gør en lille, men ikke uvæsentlig forskel, for hvor Nørgaard havde en relativt bombastisk stil med en lidt klodset jagt på spændingseffekter, drejer Moland tredje afsnit i en mere køligt betragtende retning med stilfulde billeder af John Andreas Andersen og en mere sitrende spændingsopbygning, der virker fint.

Når jeg så alligevel ikke synes, at filmen holder hele vejen, skyldes det et noget tyndt og forudsigeligt pl...

Fakta

Medvirkende
Carl Mørck Nikolaj Lie Kaas
Assad Fares Fares
Rose Knudsen Johanne Louise Schmidt
Mona Karlsen Signe A. Mannov
Elias Jacob Lohmann
Rakel Amanda Collin
Marcus Jacobsen Søren Pilmark
Pasgård Jakob Oftebro
Johannes Pål Sverre Hagen
Mia Lotte Andersen
Bag kameraet
Instruktion Hans Petter Moland
Produktion Louise Vesth
Manuskript Nikolaj Arcel
Forlæg Jussi Adler-Olsen
Fotografi John Andreas Andersen
Klip Nicolaj Monberg, Olivier Bougge Coutté
Scenografi Søren Schwarzberg
Musik Nicklas Schmidt
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Politi, Seriefilm
Relaterede film Kvinden i buret, Fasandræberne, Journal 64
Premieredatoer
Biograf 03.03.2016
Dvd 04.08.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel A Conspiracy of Faith
Land Danmark, Sverige, Tyskland, Norge
Produktionsår 2016
Spilletid 112 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Zentropa Entertainments20
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...