The Martian - 2D (The Martian)

En bemandet mission til Mars går galt, da en af astronauterne, Mark Watney, fanges i en storm og formodes død. Hans kolleger vender tilbage til Jorden, men Mark har overlevet og er nu mutters alene på Mars. Han må forsøge at klare sig på skibets minimale forråd og bruge al sin energi og snilde på at finde ud af, hvordan han får skabt kontakt til NASA, så han kan komme hjem igen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels
Spilletid 141 min.
Biopremiere 08.10.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matt Damon

I slutningen af 1990’erne var Matt Damon Hollywoods nye wonderboy, der så ud til ikke at kunne sætte en fod forkert. I 1996 fik han megen opmærksomhed for sin rolle i 'Det afgørende bevis', hvor han spiller en veteran fra Golfkringen, der er blevet heroinmisbruger. Hans store gennembrud kom med 'Good Will Hunting' (1997), hvis Oscar-belønne...

Anmeldere

Politiken
"...med Ridley Scott ved roret, med Mars som udsynspunkt og med så mange mere ambitiøse rumfilm i jordklodens filmhistorie, er det skuffende at gå ud af biografen så jordbunden og med Abba - frem for universets uudgrundelighed - på hjernen."

Berlingske
"En af de usædvanlige og opløftende kvaliteter i »The Martian« er dens superoptimistiske tro på, at det nok skal gå, hvis bare vi tager os sammen og tager fat – den ånd, som amerikanere kalder gung-ho."

Jyllands-Posten
"Det ærgrer mig at skulle sige det, men "The Martian" har ikke samme stramhed og fremdrift som de andre. I perioder sættes handlingen nærmest på standby, og trods mandens sikre håndelag kan den ikke måle sig med "Elysium" og slet ikke med "Gravity"."

Information
"En hyldest til den menneskelige mulighed. Hvis altså vi kan finde ud af at samarbejde og ofre os for hinanden. Det er værd at huske på i denne på så mange måder kolde tid."

Ekstra Bladet
"Betydeligt bedre end Scotts forgående film, det religiøse epos ' Exodos: Gods and Kings', men selv om vi her får en tåget tyrkertro på teknologien frem for problematisk metafysik, så er 141 minutter lang tid - også på Mars."

B.T.
"...trods den lange spilletid er ' The Martian' både underholdende og dybt inspirerende."

Cinemazone
"... selvom den videnskabeligt funderede kamp for overlevelse er et friskt pust til rumfilmen som genre, så bliver fortællingen aldrig mere end blot underholdende. Mens den varer, hygger man sig dog gevaldigt i selskab med Matt Damons opfindsomme astronaut."

Ekko
"Matt Damon leverer et jovialt og energisk portræt af en usædvanlig botaniker, der aldrig lader sig knække."

Brugere

02/03-16Ridley Scott's bedste siden Black Hawk Down. 1
Matchstick Men, American Gangster og Prometheus er alle rimelige film - men ikke så medrivende som man håber på, når det er Ridley Scott som står ved rorpinden. Lidt for meget har været ramt forkert - eller endnu værre, lidt kedeligt (Exodus: Gods and Kings, The Counselor, Robin Hood, Kingdom of Heaven ).
Men med THE MARTIAN rammer han endelig noget, som igen har en følelse af episk drama over sig. Det skal dog understreges at historien i sig selv ikke er fantastisk - den er lidt i familie med Apollo 13, Armageddon og selvfølgelig Robinson Crusoe.
Det er mere den kreative proces, med alle de herlige opfindelser - kombineret med en veloplagt Matt Damon, og disco musik.
Man føler at det er en mester, som endelig er i ballance med sig selv - som deler ud fra sit overskudslager, lige som ...

27/11-15Mission to Mars (eller: Er Matt nu blevet væk igen?) 8
En bemandet mission til Mars bliver overrasket af en voldsom støvstorm og må efterlade en astronaut, som de tror er blevet dræbt. Men han har overlevet ved et lykketræf, og helt alene på en fremmed planet går han i gang med det umulige projekt: At holde sig i live og få kontakt til NASA hjemme på Jorden.

"The Martian" er baseret på den populære roman af samme navn af Andy Weir - der var it-programmør og startede med at udgive historien som e-bog, før den blev samlet op af et stort forlag. Weir er selv fan af klassisk sci-fi, og "The Martian" er lige præcis det: Hardcore science fiction i den klassiske forstand, hvor forfatteren går op i at skrive noget, der videnskabeligt hænger sammen.

Og det er så det, man får: En fascinerende historie om, hvordan det teoretisk set kan lade sig g...

Fakta

Medvirkende
Mark Watney Matt Damon
Melissa Lewis Jessica Chastain
Annie Montrose Kristen Wiig
Teddy Sanders Jeff Daniels
Rick Martinez Michael Pena
Mitch Henderson Sean Bean
Beth Johanssen Kate Mara
Chris Beck Sebastian Stan
Alex Vogel Aksel Hennie
Vincent Kapoor Chiwetel Ejiofor
Mindy Park Mackenzie Davis
Rich Purnell Donald Glover
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Mark Huffam, Simon Kinberg, Michael Schaefer, Ridley Scott, Aditya Sood
Manuskript Drew Goddard
Forlæg Andy Weir
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord Baseret på roman, Mars, Overlevelse, Rumrejse
Premieredatoer
Biograf 08.10.2015
Dvd 11.02.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 141 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Scott Free Productions, Twentieth Century Fox Film Corporation, International Traders, Mid Atlantic Films, Genre Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...