The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - 3 D (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

Borgerkrigen i Panem eskalerer, og ødelæggelserne breder sig til de andre distrikter i Capitol. Modstandsbevægelsens leder, den unge Katniss Everdeen, samler en hær for at vælte præsident Snow, som er blevet besat af tanken om at dræbe Katniss for at kvæle oprøret. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Krigsfilm, Science Fiction
Instruktør Francis Lawrence
Medvirkende Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Julianne Moore
Spilletid 137 min.
Biopremiere 18.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Francis Lawrence

(INSTRUKTØR)
Amerikanske Francis Lawrence debuterede som spillefilmsintruktør med den okkulte action-film 'Constantine' (2005), der har Keanu Reeves i hovedrollen. Filmen er baseret på superheltetegneserien Hellblazer. Forinden havde Lawrence gjort en kometagtig karriere med videoer for kunstnere som Britney Spears, Janet Jackson, Aerosmith, Garbage, Jay-Z...

Anmeldere

Politiken
"Jennifer Lawrence skaber som Katniss Everdeen ikke bare et sejt, sårbart og handlekraftigt forbillede, men har hele tiden den topkoncentration i sit spil, som gør, at man sidder med hypnotiseret følelsesapparat."

Berlingske
"... afslutter serien med et actionfyldt brag."

Jyllands-Posten
"... indfrier alle løfter om et storslået drama og står som et populærkulturelt fænomen, der når nye kunstneriske højder."

Information
"Den fjerde og sidste ’Hunger Games’ er til tider fuldstændig hæsblæsende, og især kampene i kloakkerne er pumpet med intensitet og gru."

Ekstra Bladet
"... man kommer med garanti til at savne at følge de 13 distrikters kamp mod tyrannerne i Capitol. Men så må man jo bare se dem igen. Det kan de sagtens tåle."

B.T.
"... et brag af et action-krigseventyr."

Cinemazone
"... en vældig medrivende og underholdende film med ekstremt farverige figurer – også når de kun er klædt i sort – og store følelsesudladninger. Den gør altså ondt på den helt rigtige måde."

Ekko
"... en tilfredsstillende afrunding på et af årtiets mest populære filmserier. Den er både dramatisk, overraskende og en smule frustrerende."

Brugere

04/04-16Tiden læger alle sår - næsten alle.
Heldigvis blev vi ikke spist af med mere tomgang, som i den forfærdelige første del af Mockingjay. Man må håbe at filmskaberne snart lærer at de ødelægger potentielt gode film ved at trække dem i langdrag - og lige at tjene nogle flere milioner. For mig betød det at jeg ikke gad se del 2 i biografen, men istedet ventede til jeg kunne streame den via Blockbuster. Jeg havde købt de to første film i serien, men gad ikke købe den næste og havde egentlig opgivet at gøre mere ved det.
Heldigvis viste det sig at den sidste del af sidste del ikke er så ringe som frygtet. Eller var mine forventniger bare små, og nemme at tilfredsstille?
Summa sumarum - krigen og dens afslutning, er lige præcist det som man kunne håbe. Ikke alle overlever, et tvist i slutningen giver håb om at fremtiden for Kait...

27/12-15Katniss Everdeen slutter med pilen pegende nedad
I sidste afsnit af Hunger Games-serien er borgerkrigen i fuld gang, og oprørerne fra de ydre distrikter er i offensiven mod tyrannerne fra Capitol. Katniss Everdeen er blevet et stærkt symbol på oprøret, og derfor bliver hun holdt i sikkerhed bag frontlinjen for at lave propagandafilm sammen med andre tidligere Hunger Games-deltagere. Men seriens heltinde har planer om at blande sig mere aktivt i kampen.

Den fjerde film handler ikke overraskende meget om konfliktløsning, med fokus på de to store konflikter, der er etableret i serien: Kampen for at få væltet Capitol-styret, og så hovedpersonens indre konflikt og valget mellem de to mænd, hun er forelsket i.

Jeg synes, det er i skildringen af den første konflikt, at "Mockingjay Part 2" lykkes bedst, primært fordi instruktør Francis L...

21/11-15Intens og melankolsk
Da jeg jeg læste tredie og sidste bog i Hunger Games-serien var min første tanke, at det bliver spændende og se, om Hollywood tør følge bøgernes kompromisløse afslutning til dørs.

Ingen grund til bekymring.

Med Suzanne Collins med på sidelinien er afslutningen blødgjort en anelse, men uden at det på nogen måde har ødelagt den tredie bogs klare antikrigsbudskab, der i lyset af de seneste terrorhandlinger på europæisk jord synes yderst aktuel.

De to første film holdt sig til den samme skabelon, men med Mockingjay - Part 1 begyndte alvoren at træde i karakter. De overlevende fra de to første Hunger Games-film begyndte at vise tegn på de følger som unægteligt må komme efter så voldsomme begivenheder.

Fra at være deltagere i et spil til ære for eliten i præsident Snow’s Capitol er...

18/11-15Sidste omgang med Jennifer Lawrences halvslappe bue og pil
Så nåede Jennifer Lawrence med bue og pil i mål. Langt om længe, fristes jeg til at sige. For serien om Katniss Everdeen har aldrig for alvor indfriet sit potentiale til andet end nogle middelmådige og noget følelsesflade film.

Desværre, historien fortjener mere. End ikke denne på papiret potente finale løfter sig og bliver andet end et ”tjo – det var så det, Katniss”.

Læs evt. videre på mit site Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20932

Fakta

Medvirkende
Katniss Everdeen Jennifer Lawrence
Peeta Mellark Josh Hutcherson
Gale Hawthorne Liam Hemsworth
Præsident Alma Coin Julianne Moore
Effie Trinket Elizabeth Banks
Cressida Natalie Dormer
Johanna Mason Jena Malone
Finnick Odair Sam Claflin
Haymitch Abernathy Woody Harrelson
Kommandant Lyme Gwendoline Christie
Præsident Snow Donald Sutherland
Caesar Flickerman Stanley Tucci
Antonius Robert Knepper
Plutarch Heavensbee Philip Seymour Hoffman
Bag kameraet
Instruktion Francis Lawrence
Produktion Nina Jacobson, Jon Kilik
Manuskript Peter Craig, Danny Strong
Forlæg Suzanne Collins
Fotografi Jo Willems
Klip Alan Edward Bell, Mark Yoshikawa
Scenografi Philip Messina
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Krigsfilm, Science Fiction
Nøgleord 3-D, Baseret på roman, Dystopi, Seriefilm
Relaterede film The Hunger Games, The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay - del 1
Premieredatoer
Biograf 18.11.2015
Dvd 22.03.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 137 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Lionsgate, Color Force
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...