Jason Bourne

Luk

Anmeldere

Politiken
"Den femte Bourne-film er action på højt niveau. Tempoet er intakt og råstyrken bevaret, men uden hukommelsestabets finesse mangler lige en ekstra dimension i at nå helt op til de bedste film i serien."

Berlingske
"Skønt Matt Damon er tilbage i hovedrollen, og det helt store action-artilleri er kørt i stilling, er 'Jason Bourne' en mild skuffelse."

Jyllands-Posten
"Den nye film om CIA-agenten Jason Bourne med de sorte huller i erindringen lever ikke op til forventningerne, som måske er for store. Det er en ferm, men udvendig actionfilm om rimeligheden af myndighedernes tiltagende overvågning."

B.T.
"... mens den første time er solid i sin opbygning, blev jeg lidt tabt af vognen, da slutspurten gik lidt for meget op i kliché og meningsløs action ..."

Cinemazone
"... i bedste fald en middelmådig omgang smadder med den samme slags hårdtslående slåskampe og hurtige biljagter, som var med til at gøre den oprindelige trilogi så populær."

Ekko
"Det er godt at se Matt Damon som Bourne igen. Han er blevet ældre, og det klæder karakteren. Smerten ved de onde ting, han har begået, står tegnet i ansigtet. Desværre levner Greengrass' stilistiske badutspring ikke megen plads til persontegningen eller Bournes motivationer."

Brugere

08/08-16The Bourne Unnecessity 6
Fjerde ombæring med Damon som Bourne er et flot, men hult sommerbrag.

Make no mistake: Damon er stadig en solid Bourne og filmen er bedst, når den giver fuld los på de mange action set-pieces. Desværre kan man også mærke, at Bourne-figuren (ligesom i filmen) har nået et vendepunkt. Han er ikke interessant mere. Den oprindelige trilogi fastholdt tilskueren fordi man konstant (trods de gentagne historieelementer) fik føjet nye sider til figuren og udforskede dilemmaer og opstillede en god, psykologisk profil af Bourne. Denne gang er han blot en dræbermaskine, der tørster efter hævn.

Et andet problem er at filmens sideplot, der skal tjene som en samtidskommentar om personlige rettigheder kontra kollektiv sikkerhed simpelthen klinger noget hult og virker enormt påklistret og ikke bliv...

07/08-16Mere af det samme 6
Efter at have levet under jorden i et årti kommer Jason Bourne igen frem fra sit skjul, da hans tidligere kontaktperson i CIA kontakter ham med nye oplysninger om hans fortid.

Paul Greengrass vender tilbage til Bourne-serien, hvor han tidligere lavede film nr. to og tre, inden Tony Gilroy tog over med et mellemspil i form af "The Bourne Legacy", som jo ikke handlede om Jason Bourne. Men det gør film nr. fem altså - nemlig med endnu et kapitel om luskede CIA-bosser og deres dobbeltspil omkring superagenten, der stadig ikke har helt styr på sin fortid.

Efter min mening lavede Greengrass seriens klart bedste film med "The Bourne Ultimatum" - treeren, der tilsyneladende afsluttede Jason Bournes historie. Nu bidrager Greengrass så for første gang også som manuskriptforfatter på en Bourn...

30/07-16Jævn fortsættelse.
Serien kulminerede i en genial action film, da den seneste rigtige Bourne film Ultimatum kom i 2007.

Spænding og action levede op til det bedste fra Bond-serien - og plottet var bedre.
Det skabte meget naturligt ret store forventninger, når der nu er gået hele 9 år siden sidste kapitel (The Bourne Legacy fra 2012 er ikke en Bourne film - selvom den kaldes Bourne 4).
At duoen Greengrass/Damon er tilbage, gjorde kun det hele meget større.

Desværre er forventningernes glæde ofte det største, og det gælder også i dette tilfælde.
Man kunne have forventet at "Bourne" ville have brugt mere tid på at undersøge sin fortid siden sidst. I stedet havde han sat sig selv på pause - med ren overlevelse.
Handlingen er i det hele taget der hvor det halter, for motivationen for at hente Bourne/W...

29/07-16Bourne is Back
Historien har sin berettigelse. Det var det store spørgsmålstegn ved denne fjerde installation. Det gav fin mening at give yderlige svar på nogle ting vedr. Bournes fortid. Vi følger en plaget Bourne, hænger fast i fortiden og slår sine modstandere til plukfisk som fribokser, af en art. Filmen udspilles i hele denne post-Snowdan affære med overvågninger kontra frihed og det synes jeg Greengrass virkelig rammer flot. Der er gået 9 år siden Ultimatum og meget af sket siden, som filmen naturligvis ikke ser bort fra. Og så skildrer filmen en af de vildeste demonstrationer set på film. Hold kæft det er godt udført. Første motorcykeljagt og senere den vilde biljagt i Vegas, er fryd for sanserne og det hele ender i en uhyre brutal og beskidt nævekamp, som besidder en intensitet som ingen anden ...

28/07-16Paul Greengrass og Matt Damon er tilbage for fuld shaky cam-action
Så står den igen på shaky cam-øretæver, shaky cam-biljagter og shaky cam-samtaler. Ja, Paul Greengrass og Matt Damon er tilbage med en ny film i franchisen om den tidligere og nu jagede CIA-agent Jason Bourne.

Friskheden er dog ikke nær så frisk mere, men det er kompetent eksekveret action tilsat overvågningsparanoia.

- Se eventuelt mere her: http://filmskribenten.dk/2016/0...ky-cam-action/

02/07-16Hvad ser I frem til? 25
Juli er sparket igang og storfilmene vælter over hinanden. Personligt er dette filmen jeg ser mest frem til. Bourne er bedre end Bond og håber Greengrass atter leverer varen. Det har været lidt skuffende blockbuster år indtil videre.

Hvilke(n) blockbuster(s) ser I frem til?

Fakta

Medvirkende
Jason Bourne Matt Damon
Robert Dewey Tommy Lee Jones
Nicky Parsons Julia Stiles
Heather Lee Alicia Vikander
'Trumfen' Vincent Cassel
Aaron Kalloor Riz Ahmed
Craig Jeffers Ato Essandoh
Christian Dassault Vinzenz Kiefer
Edwin Russell Scott Shepherd
Malcolm Smith Bill Camp
Bauman Stephen Kunken
Richard Webb Gregg Henry
Bag kameraet
Instruktion Paul Greengrass
Produktion Matt Damon, Gregory Goodman, Paul Greengrass, Frank Marshall
Manuskript Paul Greengrass, Christopher Rouse
Forlæg Robert Ludlum
Fotografi Barry Ackroyd
Klip Christopher Rouse
Scenografi Paul Kirby
Musik John Powell, David Buckley
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, Berlin, CIA, Grækenland, Las Vegas, London, Menneskejagt, Overvågning, Seriefilm
Relaterede film Manden uden navn, Bourneduellen, The Bourne Ultimatum, The Bourne Legacy
Premieredatoer
Biograf 28.07.2016
Dvd 28.11.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Universal Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...