Independence Day: Resurgence - 3 D (Independence Day: Resurgence)

Der er gået tyve år siden det første altødelæggende angreb fra rummet. Menneskeheden har siden da levet i global fred og benyttet rumvæsenernes teknologi til at opsætte forsvarsvåben mod eventuelle yderligere angreb. Da en langt større invasionshær end sidst pludselig toner frem på stjernehimlen, må jordens befolkning endnu en gang stå sammen for at overleve. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Roland Emmerich
Medvirkende Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Maika Monroe
Spilletid 120 min.
Biopremiere 23.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bill Pullman

I mange år spillede Bill Pullman den pæne, men kedelige fyr, som pigerne altid droppede. Med 'Tarantella' (1994), Sandra Bullock-komedien 'Mens du sov' (1995) og Lynchs forrykte gyser 'Lost Highway' (1997) ændrede det sig. Pullman arbejdede på diverse små teaterscener, mestendels som instruktør, da en billig og grim hårfarvning i 1986 sikrede ...

Anmeldere

Politiken
"Tilbage på bundlinjen står et rungende actionbrag som endnu et ufrivilligt selvportræt af Hollywood som en temmelig primitiv livsform med en højtudviklet teknologi."

Berlingske
"...fortsættelsen er basalt set et remix af originalen. Det virker samlet set ret dovent, selv om det også kan konkluderes, at Emmerichs nye, oppustede rumkrigsfilm leverer til husarerne i biograferne, der ikke kræver mere end cola, popcorn og mere af det samme."

Jyllands-Posten
"...kan man tilsidesætte sin trang til at skabe en logisk sammenhæng, sluge en kvalm nationalismeretorik, og har man desuden en forkærlighed for kunstigt slim og computerspil, kan man få en herlig, nostalgisk oplevelse af Emmerichs nyeste undergangsfilm."

Information
"... hvor den første film havde held med at finde en balance mellem spektakel, humor og hjerte, ender 'Independence Day: Resurgence' som et overfyldt, uelegant stykke metervare uden ret meget (nyt) at byde på."

Ekstra Bladet
"Man gør ... klogt i at efterlade sine fine fornemmelser og krav om eksempelvis troværdighed eller psykologisk tyngde i garderoben, og bare stige om bord på den visuelle rutsjebane, mens man holder godt fat i bægeret med popcorn. Så er man til gengæld glimrende underholdt i de to timer, løjerne varer. Hverken mere eller mindre."

B.T.
"...når 'ID 2' alligevel holder vand, skyldes det i høj grad actioneksperten Emmerichs taktiske, men også lune overblik. Midt i dette hav af specialeffekter og gentagelser holder intruktøren nemlig fast i humoren og menneskeligheden."

Cinemazone
"Fortsættelsen underholder så afgjort, men man betragter den køligt distanceret snarere end patriotisk opildnet ..."

Ekko
"... en film, der er en halv time kortere end sin forgænger og alligevel føles mere slapt fortalt, fordi den ikke rigtig afsluttes."

Brugere

12/07-16Blandede følelser
Man håber jo altid på at en efterfølger skal overgå den første film - eller som minimum leve op til den.

Det sker desværre ikke for IDR.

Kulisserne fejler såmænd ikke noget - vi får et interessant bud på hvordan nutiden kunne have set ud, hvis den var tilført alien know-how.

Desværre er det bare ikke nok. Hvor ID var nyskabende og chokerende - og faktisk havde en logisk opbygget historie, med helte som man kunne relatere til. Så er IDR ret hakkende i fortællingen, og vi når aldrig frem til at holde af figurerne. Samtidig har den en usædvanlig flad slutning (selv for Emmerich).

Jeg havde heldigvis ikke forventet så meget mere, så derfor blev jeg ikke særligt skuffet. IDR tilfører bare ikke den første film noget brugbart.

25/06-16Dårligt manuskript
Imod et dårligt manuskript kæmper selv de bedste skuespillere forgæves. Derfor ender Interpendesday med at være et tomt kedeligt aktionbrag. Ingen karaktertegning, stort set ingen humor kun flotte effekter. Filmen får en stjerne for effekterne. Se hellere 1éren igen.

Fakta

Medvirkende
Jake Morrison Liam Hemsworth
David Levinson Jeff Goldblum
Præsident Whitmore Bill Pullman
Patricia Whitmore Maika Monroe
Dylan Dubrow-Hiller Jessie T. Usher
Præsident Lanford Sela Ward
Dr. Catherine Marceaux Charlotte Gainsbourg
Julius Levinson Judd Hirsch
Jasmine Vivica A. Fox
Dr. Brakish Okun Brent Spiner
General Adams William Fichtner
Sam Joey King
Bag kameraet
Instruktion Roland Emmerich
Produktion Dean Devlin, Roland Emmerich, Harald Kloser
Manuskript Carter Blanchard, Dean Devlin, Roland Emmerich, James A. Woods, Nicolas Wright
Fotografi Markus Förderer
Klip Adam Wolfe
Scenografi Barry Chusid
Musik Harald Kloser, Thomas Wanker
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord Amerikansk præsident, Invasion fra rummet, Sequel
Relaterede film Independence Day
Premieredatoer
Biograf 23.06.2016
Dvd 10.11.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Independence Day 2
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Twentieth Century Fox Film Corporation
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...