Min far Toni Erdmann (Toni Erdmann)

Winfried er aldrende skolelærer, uforbederlig spasmager og ret ensom. Da hans hund dør, tager han spontant til Rumænien for at opsøge sin voksne datter, karrierekvinden Ines. Hun afviser sin fars kiksede overraskelsesvisit, men han giver ikke op. For at komme tættere på sin datter udgiver han sig for at være den pinlige coach Toni Erdmann og møver sig ind i Ines' og hendes kollegers arbejdsliv. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Komedie
Instruktør Maren Ade
Medvirkende Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl
Spilletid 162 min.
Biopremiere 01.12.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #61
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et grimt og grumset filmet familiekomediedrama, som langsomt, gennem kvindesmerte og onkelhumor, vokser sig til et mærkværdigt og sygt sjovt mesterværk."

Berlingske
"...er en chokterapeutisk dannelsesrejse for både dens karakterer og dens stadig mere groggy publikum. Man vil længe efter spekulere over, hvad det egentlig var der skulle læres, samtidig med at man frydes over lektionens radikalitet."

Jyllands-Posten
"... noget af det vildeste, du nogensinde kommer til at se i biografen. Så skynd dig af sted!"

Weekendavisen
"'Min far Toni Erdmann' er et vulkanudbrud. Og et bevis på, at der venter en ny slags film, selv når man tror, at alting er set."

Cinemazone
"Uimodståeligt sjov, rørende og totalt ude af kontrol - det er en af årets bedste film, og du skal se den."

Brugere

27/02 09:25hendes far toni
Jeg har vist aldrig helt set en film lignende det tyske komediedrama Min Far Toni Erdmann (der er vædet ind i anmeldersuperlativer). Dette er kun et faktum fra min side og ikke et led i min nydelse af filmen, jeg tror ikke på originalitet som noget anerkendelsesværdigt i sig selv. Det slog mig bare efter syn, at Min Far Toni Erdmann virkelig var noget anderledes. I sig selv starter Maren Ades film udmærket ud, men bliver så gradvist bedre og bedre og når for mig i løbet af den første time næsten det himmelstrøg, som vædelsen påstår. Min Far Toni Erdmann er på samme tid sentimental i sin historie, men leveres total usentimental, tydelige i sine pointer men aldrig udtalt, og selvom Ades instruktion er god (og Peter Simonischek og Sandra Huller fantastiske i hovedrollerne som far og datter)...

21/01-17Kluntet far redder datter
Meget morsom, og dyb film. Kan varmt anbefales især til karriere mennesker og deres pårørende.

20/01-17Hendes far, den grænseløse gøgler 5
En midaldrende skolelærer med hang til practical jokes tager en måneds orlov for at besøge sin datter i Rumænien, hvor hun arbejder som virksomhedskonsulent. Men hun har alt for travlt til for alvor at bruge tid på faderen, og derfor opfinder han en alternativ identitet og bruger den til at crashe hendes liv.

Den tyske "Toni Erdmann" behandler to hovedtemaer gennem sin 162 minutter lange fortælling om far og datter. Det ene handler om det besværlige forhold mellem de to, hvor datteren er pinligt berørt over sin far og hans onkelhumor, og det er helt tydeligt, at de ikke for alvor har talt sammen i årevis. Men de kommer naturligvis tættere på hinanden i løbet af filmen.

Filmens andet hovedtema handler om det kapitalistiske system, som datteren er en udøvende del af, og faderen er me...

22/12-16Reddet fra druknedøden.
Advarsel, hvis du ikke er i stand til at se gennem absurditeter - hvis din tålmodighed er begrænset, hvis du gyser ved tanken om pinlige øjeblikke og lange pauser.

Så lad være med at se denne film - du vil have lyst til at flygte fra biografen, og sandsynligvis skiftevis kede dig eller stivne i vantro.

Filmen handler i al sin enkelthed om en ensom mand, med trang til practical jokes - som ind i mellem går for langt. De er dog altid ment harmløst og er en del af hans personlighed.

Da hans hund dør, føler han sig endnu mere alene og opsøger hans datter som har en succesfuld erhvervskarriere i Bukarest i Rumænien.

Da han ankommer, er han ikke så velkommen som han havde håbet.

Faktisk har hans datter alt for travlt til at se ham - han opdager dog hurtigt, at hun slet ikke er s...

18/11-16Så stille, så sjovt, så smukt 4
Jeg husker, at Thomas Nielsen engang skrev, at han ringede hjem til sin mor for at fortælle, hvor meget han elskede hende, efter at have set "Pans Labyrint" (dog kun som reaktion på et voldsomt anfald af allergi, right Thomas?).

Jeg ringede ikke, men oplevede samme lyst til at kontakte min legesyge far efter at have set 'Toni Erdmann' på et fly til USA.

Det var en stor oplevelse. Konstant fodrede stewardesser mig med vådservietter, mad og snacks og insisterede på at høre, om jeg ville have noget at drikke. Det ville jeg gerne. Først en cola, så en øl og til sidst et glas rødvin. Jeg pausede 'Toni Erdmann' et sted mellem 20 og 30 gange, også fordi jeg og en kammerat forsøgte at synkronisere afspilningen, som foregik på individuelle skærme.
Alligevel var jeg - og han, for den sags...

Fakta

Medvirkende
Winfried Conradi / Toni Erdmann Peter Simonischek
Ines Conradi Sandra Hüller
Henneberg Michael Wittenborn
Gerald Thomas Loibl
Tim Trystan Pütter
Tatjana Hadewych Minis
Steph Lucy Russell
Anca Ingrid Bisu
Illiescu Vlad Ivanov
Flavia Victoria Cocias
Bag kameraet
Instruktion Maren Ade
Produktion Maren Ade, Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Michel Merkt
Manuskript Maren Ade
Fotografi Patrick Orth
Klip Heike Parplies
Scenografi Silke Fischer
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Far-datter, Forklædning, Hund
Premieredatoer
Biograf 01.12.2016
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, Østrig
Sprog Tysk
Produktionsår 2016
Spilletid 162 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Komplizen Film
Biodistributør Camera Film

Se også...