Kong: Skull Island - 2 D (Kong: Skull Island)

I 1973 flyver en gruppe forskere med militæreskorte til den sagnomspundne Kranieø, der ligger indhyllet i evig tåge et sted i Stillehavet. Officielt har ekspeditionen et geologisk sigte, men de ledende kræfter har skjulte dagsordener. Snart efter ankomsten møder mandskabet den frygtindgydende kæmpeabe Kong - og han er ikke engang det største monster på øen. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Jordan Vogt-Roberts
Medvirkende Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly
Spilletid 118 min.
Biopremiere 09.03.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"Jordan Vogt-Roberts virker som en filmstuderende, der altid har drømt om at lave ' Dommedag nu', ikke en film om King Kong. Kalkeringen af Coppolas mesterværk er så skamløs, at det ligner en genindspilning som B-film."

Berlingske
"Med et par hyldestscener er vi også i korte glimt tilbage i den oprindelige ånd fra 1933 - tilsat nutidens underholdningssteroider."

Jyllands-Posten
"Den ender som et stort, kedeligt miskmask, der kun fungerer som et bombastisk spektakel."

Ekstra Bladet
"Magen til vås skal man lede længe efter, og det er desværre heller ikke så langt ude, at det er morsomt. Ikke engang ufrivilligt. Men programmørerne kan da deres kram. Som de eneste."

B.T.
"... heldigvis har 'Kong - Skull Island' et ambitionsniveau, der sjældent ses i monstergenren. Skuespillerne har i den grad noget at arbejde med - dialog og karakter. De leverer, så det er en fryd. Og alle passer perfekt til den rolle, de er tildelt."

Cinemazone
"På trods af de kedelige mennesker ender Kong: Skull Island , med sit fokus på spektakulær monsteraction, med at finde sig en værdig plads blandt sine brødre i King Kong-mytologien, uden dog at nå i nærheden af originalen."

Brugere

02/07-17Forbløffende god abe-reboot 5
I 1973 får en amerikansk videnskabsmand organiseret militær støtte til en lille ekspedition ud til en uudforsket ø i det sydlige Stillehav, som konstant er omgivet af skydække og uvejr. Det viser sig, at der bag det ugæstfrie vejrlig gemmer sig en verden befolket af sære og meget store dyr, heriblandt en gigantisk gorilla.

For tre år siden kom den seneste version af "Godzilla", som jeg ikke var særlig imponeret af. Men det har siden vist sig, at Legendary Pictures havde tænkt sig at bruge den som startskuddet til en hel serie monsterfilm med manuskriptforfatter Max Borenstein som den kreative tovholder mellem filmene. Og film nr. to i den række er denne nyfortolkning af "King Kong", der udspiller sig 40 år før Godzilla-filmen.

Og den fungerer så langt bedre end "Godzilla". Den debu...

23/04-17Hult, Men Underholdende, Abebrøl
Tag en knivspids af den gamle King Kong, et teskefuld af Apocalypse Now og Platoon samt et par dråber af Predator; så har du Kong: Skull Island: En ikke altid lige logisk, men et underholdende og flot actioneventyr.

Filmen starter i højeste gear, men stopper en smule, da vores hovedkarakterer splittes, hvor scener, der vist nok skal udforske vores hovedkarakterer blandes med voldsomme og pludselige angreb fra øens meget fjendtligsindede øko-system. I tredje akt starter filmen dog op igen og leverer en passende over-the-top finale med eksplosioner, imponerende CGI-slagsmål og masser af patos. Og så er denne films udgave af vores allesammens gigantiske abe klart det bedste bud blandt nutidige remakes.

Man keder sig aldrig, men hvor Kong fejler er i portrættet af hovedkaraktererne. De...

Fakta

Medvirkende
James Conrad Tom Hiddleston
Preston Packard Samuel L. Jackson
Mason Weaver Brie Larson
Hank Marlow John C. Reilly
Bill Randa John Goodman
Houston Brooks Corey Hawkins
Victor Nieves John Ortiz
San Tian Jing
Jack Chapman / Kong Toby Kebbell
Cole Shea Whigham
Kong Terry Notary
Bag kameraet
Instruktion Jordan Vogt-Roberts
Produktion Alex Garcia, Jon Jashni, Mary Parent, Thomas Tull
Manuskript Dan Gilroy, Max Borenstein, Derek Connolly, John Gatins
Fotografi Larry Fong
Klip Richard Pearson
Scenografi Stefan Dechant
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Monsterfilm, Periodefilm
Nøgleord 1970'erne, Abe, Helikopter, Jungle, King Kong, Monster, Soldat, Vietnamkrigen
Premieredatoer
Biograf 09.03.2017
Øvrige oplysninger
Land USA, Vietnam
Produktionsår 2017
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Legendary Entertainment
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...