Blade Runner 2049 - 2 D (Blade Runner 2049)

Los Angeles 2049. Den pligtopfyldende androidebetjent KD6-3.7 - kaldet 'K' - jagter og nedlægger løbske androider af første generation, de såkaldte replikanter. Da 'K' opdager en hemmelighed, som vil kunne føre til krig mellem menneskene og deres syntetiske slaver, beder hans chef ham om at slette alle spor. Dette fører 'K' til en af hans forgængere i jobbet som 'blade runner', Rick Deckard. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Science Fiction
Instruktør Denis Villeneuve
Medvirkende Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks
Spilletid 163 min.
Biopremiere 05.10.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 22.09.2020
    TV3 kl. 22:20

Harrison Ford

Harrison Ford mestrer både de menneskelige dybder og de patriarkalske actionhelte - en hård blød mand, og er måske derfor en af Amerikas mest afholdte filmstjerner. Han er mildt sagt ikke en alsidig skuespiller, men har gennem årtier formået at leve højt på en gammeldags maskulin udstråling. Han slog igennem som rumpiloten Han Solo i en film v...

Anmeldere

Politiken
"Det handler undervejs vældig meget om følelser og deres autenticitet, men det kniber gevaldigt for Villeneuves replikantfilm at vække mine."

Berlingske
"...alt, hvad et betalende publikum kunne ønske sig på billedsiden, hvor en blanding af computergenererede billeder og fysiske modeller udmaler vor fremtid, så man aldrig skulle ønske sig morgendagens komme."

Jyllands-Posten
"'Blade Runner 2049' er en meget værdig arvtager til en original, der er forgudet af mange – og med ubestrideligt potentiale til selv at opnå klassikerstatus."

Ekstra Bladet
"Det her er en af den slags film, der vil afsløre nye dimensioner og referencer for hvert eneste gennemsyn. Årets indtil videre største åbenbaring i biografen."

B.T.
"Instruktør Denis Villeneuve indfrier de tårnhøje forventninger og har med vilde modeller og CGI (computergenererede billeder) lavet et smukt og samtidig ret skræmmende billede af vores verden 30 år frem i tiden. Billeder der helt tager pusten fra en."

Cinemazone
"Den er et sanserigt eksistentielt mesterværk. Men der skal formentlig gå ti år, før jeg kan finde ud af, hvilken af de to film der er bedst. Og nogle spørgsmål har det bedst med ikke at blive besvaret."

Ekko
"...dette er den bedste sci-fi-film i årevis."

Brugere

30/08-18Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 kan på ingen måde hamle op med Ridley Scott's mesterværk Blade Runner (1982), men skal nok også mere ses som en del af den bølge af actionfilm der har væltet ind over filmseere de sidste 10-15 år.

Det er selvfølgelig en mega lækker produktion, lydeffekter, klip og special effects er i den særklasse vi efterhånden har vænnet os til, fra disse store produktioner.
Der er ingen tvivl om det er dygtige mennesker der har arbejdet her- men det er ikke stor filmkunst.

Det er som om der mangler en analog charme- det der gør den gamle til noget helt unikt. Det der gør at man stadigvæk bliver betaget her 36 år efter. Jeg tror ikke der er ret mange der husker noget til Blade Runner 2049 i år 2053.

Et af højdepunkterne er en scene hvor et dysfunktionelt Elvis-hologram ...

30/11-17Things you people wouldn't believe?
I 2049 er en replikant Los Angeles-politiets dygtigste blade runner, der opsporer og eliminerer oprørske replikanter. Da han finder og dræber en ældre replikant, finder han samtidig spor, der tyder på, at der eksisterer et barn af et menneske og en replikant.

Fortsættelsen til klassikeren "Blade Runner" tager basalt set afsæt i ét spørgsmål: Hvad skete der mon med Deckard og Rachael, efter filmen sluttede? Dermed vælger filmen så også at give svar på et par af de overvejelser, som fans har spekuleret over i årtier, i en historie, der i høj grad kredser om de samme temaer som etteren. Det handler stadig om forholdet mellem androider (replikanter) og mennesker, og hvad der definerer menneskelighed og selvstændig bevidsthed. 2049-versionen har da også én af de oprindelige manuskriptforf...

20/10-17God, men den første er bedre.
En udmærket film med etik på hjertet, men den første var bedre. Musikken i den nye passer ikke til universet og personerne og miljøskildringen og den dramatiske udvikling var også bedre i den første.

05/10-17Årets bedste film...!!! 3
Mere enkelt kan det ikke siges.

Fakta

Medvirkende
K Ryan Gosling
Rick Deckard Harrison Ford
Joi Ana de Armas
Luv Sylvia Hoeks
Løjtnant Joshi Robin Wright
Mariette Mackenzie Davis
Dr. Ana Stelline Carla Juri
Niander Wallace Jared Leto
Mr. Cotton Lennie James
Sapper Morton Dave Bautista
Doc Badger Barkhad Abdi
Gaff Edward James Olmos
Bag kameraet
Instruktion Denis Villeneuve
Produktion Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Cynthia Sikes, Bud Yorkin
Manuskript Hampton Fancher, Michael Green
Fotografi Roger Deakins
Klip Joe Walker
Scenografi Dennis Gassner
Musik Hans Zimmer, Benjamin Wallfisch
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Nøgleord Androide, Fremtiden, Sequel
Relaterede film Blade Runner
Premieredatoer
Biograf 05.10.2017
Repremiere 09.07.2020
Tv-aktuel 22.09.2020
TV3 kl. 22:20
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 163 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Columbia Pictures, Warner Bros., Scott Free Productions, Alcon Entertainment, 16:14 Entertainment, Torridon Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...