Ni måneder (Nine Months)

Samuel Faulkner lever et perfekt liv sammen med kæresten Rebecca. Da han til sin store overraskelse får at vide, at han skal være far, vendes hele hans tilværelse på hovedet, og vejen mod det forestående faderskab byder på mange prøvelser. Mødet med et anmasende par og deres uregerlige unger, samt de modstridende gode råd fra hans ven, der er kunstner og inkarneret ungkarl, letter ikke Samuels trængsler. © Scope

Produktionsår 1995
Genre Komedie
Instruktør Chris Columbus
Medvirkende Hugh Grant, Julianne Moore, Tom Arnold, Joan Cusack
Spilletid 103 min.
Biopremiere 06.10.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Julianne Moore

Den myreflittige og alsidige Julianne Moore medvirkede i 1999 i ikke mindre end fem film. Hun har taget den tradtionelle tur fra tv-jobs og uanselige filmoptrædender til gradvis mere prominente roller i store produktioner. Moore var fra midten af 1990'erne for alvor ved at blive et etableret navn med roller i film som 'Ni måneder' (1995) og '...

Anmeldere

Politiken
"...filmen klør så ufortrødent på med den ene plumpe vits efter den anden, at man bliver bønhørt, hvis man har sans for det platte."

Scope
En lille smutter med store konsekvenser

En uventet graviditet, og de problemer den medfører, er omdrejningpunktet i ny romantiske komedie med Hugh Grant.

"Ni Måneder" tilhører dén genre, som filmselskabernes pressefolk betegner som 'romantisk komedie'. Det vil sige, at alle de medvirkende er søde og charmerende, ja selv 'the bad guys' er ikke rigtig slemme. Forviklingerne og problemerne bliver aldrig større, end at vi alle sammen godt ved, at de bliver løst til sidst på en sød, sjov og romantisk måde.

Samuel (Hugh Grant) og Rebecca (Julianne Moore) er parret, der har alt. De har været sammen i fem år og er stadig forelskede. De har begge gode jobs, ingen økonomiske bekymringer, en lækker lejlighed og Samuel har oven i købet lige fået en ny, smart sportsvogn. Alligevel føler Rebecca, at der mangler et eller andet i det ellers så perfekte liv og parforhold. Og hvad kan det så være? Et barn naturligvis. Så hun bliver gravid ved et uheld - eller er det med vilje?

Samuel er ikke særlig begejstret for at blive far, men indvilliger modstræbende. Så meget kan det vel ikke forandre - tror han. Men sandheden begynder at gå op for ham, da han indser, at hans nye, smarte, tosædede sportsvogn nødvendigvis må skiftes ud med en fornuftig familiebil. Samuel og Rebecca må igennem et par kriser, før de sammen kan blive lykkelige forældre.

Fransk remake
"Ni måneder" er endnu én i rækken af amerikanske remakes af franske film. Denne er baseret på "Neuf Mois" af Patrick Braoude. Tidligere har amerikanerne omgjort "Tre mand og en baby", "Kodenavn: Nina" og "Sommersby". Man kan så forarges over, at amerikanere er for dovne til at læse undertekster. Men det er danskerne tilsyneladende også, hvis det drejer sig om undertekster på franske og ikke på amerikanske film.

Selve historien i "Ni måneder" er mildest talt tynd. Det kan godt være, at den har mere at sige til mennesker, der på den ene eller anden måde har været involveret i en graviditet, og derfor kan genkende sig selv i episoderne. Men for alle andre mangler historien substans og kunne være overstået på en halv time.

I erkendelse af dette, er filmen da også blevet peppet op med diverse underholdende bipersoner og morsomme episoder. Der er det velmenende, men temmelig utålelige, børnerige ægtepar Gail og Marty, spillet af Joan Cusack og Tom Arnold. Der er Robin Williams som en russisk fødselslæge, der mest har erfaring med dyr. Der er slagsmål i en legetøjsbutik og en halsbrækkende (eller rettere benbrækkende) biltur til hospitalet. Bipersonerne og -episoderne virker gennemgående påklistrede og unødvendige for handlingen, men det tilgiver man, for de er faktisk morsomme, og filmen ville have været uudholdelig uden.

"Ni måneder" er instrueret af Chris Columbus. Han har tidligere lavet "Alene Hjemme" -filmene, hvis store succes altid har stået som en gåde for mig. Ikke fordi de er direkte dårlige - de er såmænd meget søde. De er bare så uendeligt ligegyldige og intetsigende. Det samme kan siges om "Ni måneder".

Brugere

26/06-02ZZZZZZZZ
Anonym
Så bliver det ikke dårligere mine damer og herrer.

Fakta

Medvirkende
Dr. Samuel 'Sam' Faulkner Hugh Grant
Rebecca Taylor Julianne Moore
Martin 'Marty' Dwyer Tom Arnold
Gail Fletcher Dwyer Joan Cusack
Sean Fletcher Jeff Goldblum
Dr. Kosevich Robin Williams
Lili Mia Cottet
Joey Truman Joey Simmrin
Shannon Dwyer Ashley Johnson
Molly Dwyer Alexa Vega
Bag kameraet
Instruktion Chris Columbus
Produktion Michael Barnathan, Chris Columbus, Mark Radcliffe
Manuskript Chris Columbus
Fotografi Donald McAlpine
Klip Raja Gosnell, Stephen E. Rivkin
Scenografi Angelo P. Graham
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 06.10.1995
Dvd 02.02.1970
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 103 min.
Solgte billetter 1.054
Selskab 20th Century Fox, 1492 Pictures
Biodistributør Constantin Film

Se også...