Isle of Dogs

Efter at hundeinfluenza bryder ud i den japanske by Megasaki, bestemmer byens borgmester, at alle hunde skal sendes til en øde skraldeø og leve der, afskåret fra omverdenen. Dette inkluderer borgmesterens nevø Ataris hund. Fast besluttet for at genfinde sit kæledyr drager Atari til skraldeøen, hvor en flok hunde indvilger i at hjælpe ham med søgningen. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Wes Anderson
Medvirkende Bryan Cranston, Edward Norton, Bob Balaban, Bill Murray
Spilletid 101 min.
Biopremiere 31.05.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Edward Norton

Edward James Norton Jr. fik sin opsigtsvækkende filmdebut i retssalsthrilleren "Primal Fear" (1996), fordi han under castingen med overbevisende accent påstod, at han var født i samme del af Kentuky som den figur, han skulle portrættere. Herefter forsvarede han Woody Harrelsons uartige bladkonge i Formans "Folket mod Larry Flynt" (1996) og sang s...

Anmeldere

Politiken
"...en filmteknisk pragtpræstation, hvor teknikken ikke løber med opmærksomheden, men alligevel er en kilde til konstant fornøjelse i lyd og billede."

Berlingske
"...det klæder Wes Anderson, den venlige mand, at være noget, der i mistænkelig grad minder om sur. Ramt af den form for hundegalskab, der kommer smågeniale, fabulerende og frådende filmværker ud af."

Jyllands-Posten
"...er vidunderligt iscenesat. Den ambitiøse stop-motion-teknik og -æstetik giver filmen et særegent præg og giver en fornemmelse af noget på én gang ekstremt moderne og næsten anakronistisk."

Information
"Isle of Dogs er en håndlavet film skabt af en sand mester - og et stort hold af djævleblændt dygtige kunstnere og håndværkere - og jeg er ikke i tvivl om, at også dét er et værk, man kan gå på opdagelse i igen og igen."

B.T.
"Filmen er så skæv og løjerlig, at den nærmest er en genre i sig selv, og fremfor alt er filmens finurlige hundekarakterer fantastiske."

Cinemazone
"Isle of Dogs er en forfinet, pædagogisk og moralsk historie. Et eksotisk hundeeventyr fyldt med japanske stereotyper, men alligevel med kant og knas."

Ekko
"Wes Anderson kompenserer for den relativt sparsomme historie med overvældende detaljerigdom. Filmen er et farverigt vidunderkabinet, der forbløffer hver gang, man åbner det."

Brugere

11/03 23:00Same ol’ shit 7
Det er et overflødighedshorn af store og små detaljer i denne produktion. Men jeg har altid haft et lidt ambivalent forhold til Wes Anderson. Han er stilmæssig så forudsigelig og genkendelig, at jeg sidder med den sære fornemmelse af deja-vu. Af hans nyere film er denne så absolut den værste jeg kan komme på. Jeg må blankt erkende jeg ikke morede mig under filmen og den forekom mig underligt uengagerende. Fik god kritik, men jeg var lettet da rulleteksterne indtraf.

Fakta

Medvirkende
Chief (stemme) Bryan Cranston
Rex (stemme) Edward Norton
King (stemme) Bob Balaban
Boss (stemme) Bill Murray
Atari (stemme) Koyu Rankin
Duke (stemme) Jeff Goldblum
Borgmester Kobayashi (stemme) Kunichi Nomura
Major-Domo (stemme) Akira Takayama
Nutmeg (stemme) Scarlett Johansson
Nelson (stemme) Frances McDormand
Tracy Walker (stemme) Greta Gerwig
Professor Watanabe (stemme) Akira Ito
Gondo (stemme) Harvey Keitel
Jupiter (stemme) F. Murray Abraham
Yoko-ono (stemme) Yoko Ono
Oraklet (stemme) Tilda Swinton
Spots (stemme) Liev Schreiber
Fortæller (stemme) Courtney B. Vance
Bag kameraet
Instruktion Wes Anderson
Produktion Wes Anderson, Jeremy Dawson, Steven Rales, Scott Rudin
Manuskript Wes Anderson
Forlæg Roman Coppola, Wes Anderson, Jason Schwartzman, Kunichi Nomura
Fotografi Tristan Oliver
Klip Edward Bursch, Ralph Foster, Andrew Weisblum
Scenografi Paul Harrod, Adam Stockhausen
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Undergenre Animation, Dukkefilm
Nøgleord Hund, Japan
Premieredatoer
Biograf 31.05.2018
Dvd 18.10.2018
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2018
Spilletid 101 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...