Aquaman - 2 D (Aquaman)

Arthur Curry er halvt menneske, halvt havgud. Da hans oceaniske halvbror, Orm, truer med krig mod den menneskelige race, fordi de forurener havene, må Curry rejse til undervandsriget Atlantis for at ordne sagerne. Dér opdager han sin sande skæbne. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Adventure, Fantasy
Instruktør James Wan
Medvirkende Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson
Spilletid 143 min.
Biopremiere 13.12.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den marine underverden er håndværksmæssigt godt forløst af CGI-holdet, men James Wan farer vild i sin fantasy, og havet ender med at ligne rummet, efterhånden som krigen zapper af sted med laserskud fra bemandede ubådsrokker og andre tech-dyr. Samtidig er filmen skæmmet af fejl og tåbelige scener."

Jyllands-Posten
"En kortere spilletid ville have passet Aquaman bedre, for han er mere i sit rette element som omvandrende værtshusslagsmål med glimt i øjet, end som den alvorsfulde Superman-kopi filmen forsøger at forme ham som."

Ekstra Bladet
"Så hvis man kan bære over med den lidt fjollede præmis (men det gælder jo superhelte-film generelt), så venter der én en fortryllende rutsjebanetur og en af de flotteste tegneseriefilmatiseringer nogensinde."

B.T.
"Vitserne er for vandede til at være sjove, og de eneste gange, man griner, er når det hele bliver alt for selvhøjtideligt."

Cinemazone
"... både sjov og farverig, nogle gange på den kiksede måde, men det er også okay. Den stiler ikke så højt og når derved nemt sit mål: Den underholder."

Ekko
"Filmen om den drønstærke havmand byder på vild action og bombastiske effekter, men tager sig selv lidt for alvorligt."

Soundvenue
"...reducerer al intern fortællelogik og sammenhængende sekvenser til et absolut minimum, der får ’Justice League’ til at ligne ’Krig og Fred’."

Brugere

14/05-19Hvis nu Luc Besson havde røget den største bong i verden ... 4
Da hans halvbror tager magten i Atlantis og erklærer krig mod overfladeboerne, føler Aquaman sig nødt til at vende tilbage til det undersøiske rige og kæmpe for sin arv som søn af Atlantis' tidligere dronning.

DC Extended Universe fortsætter ufortrødent med den første solofilm for én af de helte, vi for alvor fik introduceret i "Justice League". Efter der blev lukket ned for den interdimensionelle invasion, er Aquaman ellers vendt hjem til Maine for at leve i fred og ro, men en snarrådig undervandsprinsesse får hentet ham, så han kan fixe de problemer, som ingen af beboerne i de syv undersøiske riger tilsyneladende kan klare på egen hånd.

Atlantis er nemlig kun ét af syv riger i DC's undervandsverden, så en god del af "Aquaman" går med at rode rundt i de forskellige dele af havet, ...

14/01-19SALTVANDSINDSPRØJTNING
I disse år udkæmpes kampen mellem de to store amerikanske tegneserie-forlag, Marvel og DC, men uanset hvad har superheltene allerede sejret. De har overtaget planeten og udgør i dag en meget stor del af blockbuster-filmene hvert år. Superheltefilmen er blevet en genre i sig selv: Den rå, tilstræbt realistiske stil bedst kendt fra Christopher Nolans ”Batman”-film er penduleret over til en form, der lever af dyre effekter og at gøre nar af sin egen præmis. Sidstnævnte har de seneste år udviklet sig fra ”Guardians of the Galaxy” over ”Antman” til ”Deadpool”, hvor den krystalliserede sig.

For denne anmelder blev Marvels evindelige brug af dette format kombineret med Warner Brothers’ mislykkede forsøg på seriøse superheltefilm for meget. Jeg stod af superheltetoget, som jeg bekendtgjorde i...

Fakta

Medvirkende
Arthur Curry / Aquaman Jason Momoa
Mera Amber Heard
Dronning Atlanna Nicole Kidman
Orm / Ocean Master Patrick Wilson
Kong Nereus Dolph Lundgren
Nuidis Vulko Willem Dafoe
Dr. Stephen Shin Randall Park
Fisherman King Djimon Hounsou
Thomas Curry Temuera Morrison
Black Manta Yahya Abdul-Mateen II
Bag kameraet
Instruktion James Wan
Produktion Rob Cowan, Peter Safran
Manuskript David Leslie Johnson-McGoldrick, Will Beall, Geoff Johns, James Wan
Forlæg Mort Weisinger, Paul Norris
Fotografi Don Burgess
Klip Kirk M. Morri
Scenografi Bill Brzeski
Musik Rupert Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, DC Comics, Superhelt, Under vandet
Premieredatoer
Biograf 13.12.2018
Dvd 29.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 143 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...