Under the Silver Lake

Den 33-årige slacker Sam driver omkring i Los Angeles. Han har et flygtigt møde med den smukke hundeejer Sarah, der bor i hans bygning. Næste dag forsvinder hun sporløst, og en ukendt kvinde dukker op i hendes lejlighed og roder i en efterladt skotøjsæske. Sam sætter sig for at optrevle mysteriet og begiver sig ud i storbyens labyrint. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Komedie
Instruktør David Robert Mitchell
Medvirkende Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace, Laura-Leigh
Spilletid 139 min.
Biopremiere 03.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den føles som en filmstuderendes præmature forsøg på at kopiere David Lynchs ’Mulholland Drive’ ved hjælp af filmcitater og noir-referencer, som hans medstuderende vil konkurrere i at genkende."

Berlingske
"Filmen kunne snildt være skåret skarpere og nogle af vildsporene fører ikke så interessante steder hen, at det gør noget. Men selv når filmen farer vild, opstår øjeblikke af skønhed, der må have været for svære at kvæle, når først de var født."

Jyllands-Posten
"Som publikum sidder man med en følelse af at være udsat for alle de idéer, Mitchell nogensinde har haft om en thrillende Hollywood-pastiche, presset sammen i én alt for lang spillefilm."

Weekendavisen
"Filmen begynder forførende godt og er fuld af konkret atmosfære. Men den taber højde, efterhånden som gåderne akkumulerer, og den inderste sandhed kan ikke helt bære de mange lag af esoterisk indpakning."

Information
"Under filmens skinnende over-flade skælder Under The Silver Lake nemlig ud. På hipsternes autenticitets-bullshit og narcissistiske hedonisme. På kulturkapitalismens konsumering og udnyttelse af enhver form for følelse, ungdom og oprør i musik."

B.T.
"Det er som et ulideligt studentikost forsøg på at efterligne David Lynch, og mens 'Under The Silver Lake' bestemt er stemningsfuld, er de 139 spilleminutter grundlæggende kun marginalt mere spændende end at pille i egen afføring."

Ekko
"Disciplineret er det ikke, og nogle vil være skuffede over hans spring fra knivskarp genrekontrol til slentrende og udsyret psyko-thriller. Men der er noget dragende og konstant fascinerende over filmen og dens mørke skildring af Los Angeles."

Soundvenue
"Sjældent har man set en skuespiller spille så meget med både ballepartiet og opspilede øjne som her. Man får undervejs fornemmelsen af, at Mitchell har lidt for mange gode idéer til filmens bedste."

Brugere

13/03 10:12under the silver lake 1
Jeg var svært begejstret for David Robert Mitchells forrige film, gyseren It Follows, og glædede mig til hans nye værk, som jeg dog grundet traileren og de blandede anmeldelser nærmede mig påpasseligt. Under the Silver Lake er da også en sær film, der er alt for meget op i hovedet (og andet steds) på sig selv. Den er svær at gennemtrænge, både dens indre og ydre, og ikke hele tiden man har lyst til det heller. Jeg forblev dog om bord i første halvdel grundet nogle fantastiske enkeltscener og den stilsikre visuelle side, og så gik anden halvdel faktisk hen og blev mig underligt dragende. Under the Silver Lake er sær, men også særegen, og jeg er glad for denne type film eksisterer, selvom den ikke er helt vellykket.

Fakta

Medvirkende
Sam Andrew Garfield
Sarah Riley Keough
Manden i baren Topher Grace
Mae Laura-Leigh
Troy Zosia Mamet
Allen Jimmi Simpson
Jesus Luke Baines
Millicent Sevence Callie Hernandez
Skuespillerinden Riki Lindhome
Bag kameraet
Instruktion David Robert Mitchell
Produktion Chris Bender, Michael De Luca, Adele Romanski, Jake Weiner
Manuskript David Robert Mitchell
Fotografi Mike Gioulakis
Klip Julio Perez
Scenografi Michael Perry
Musik Disasterpeace
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Neo-noir, Surrealisme
Nøgleord Los Angeles, Mysterium
Premieredatoer
Biograf 03.01.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 139 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør United International Pictures

Se også...