Us

Ægteparret Adelaide og Gabe Wilson tager deres to børn med på sommerferie til Adelaides barndomshjem i Santa Cruz. Men et traume fra Adelaides fortid trænger sig på. Kort efter ankomsten opdager familien, at fire ubudne gæster har indfundet sig ved huset. Og der er noget sært velkendt over de fire rødklædte skikkelser, der nægter at forlade stedet. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Gyser
Instruktør Jordan Peele
Medvirkende Lupita Nyong'o, Winston Duke, Evan Alex, Shahadi Wright-Joseph
Spilletid 116 min.
Biopremiere 21.03.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er originalt fortalt samfundskritik, der, selv om den truer med at kæntre under vægten af sine mange referencer, også bare fungerer som en helstøbt gyser, fordi Peele er så god til at opbygge stemning, karakterer, humor og ikke mindst uhyggelige scener."

Weekendavisen
"Horrorfilm som The Babadook, It Follows, A Quiet Place og Hereditary har genrejst genren de seneste år. Peeles film har lidt mere overskud, et sjældent blik for satire og en evne til at balancere humor og rædsel. Det er sanseudvidende filmkunst. Jeg glæder mig til at se den igen."

B.T.
"...står det også lysende klart, at Jordan Peele ikke bare er god til at finde på historier, han er også en drøndygtig håndværker. Kameraføring, klip, tempo og alt muligt andet sidder lige i øjet og især en kampscene til tonerne af 90' er-hittet ' I Got 5 On It' fremført af et klassisk orkester er decideret filmkunst."

Cinemazone
"Det er godt at opleve at horror og menneskelighed ikke behøver at udelukke hinanden. Det er godt uden et politisk aspekt, det er godt med. Det er godt at se en horrorfilm med en sort familie i front. Det er på tide. Og Lupita Nyong'o er blændende."

Ekko
"Skiftene mellem komik og gys gør Us til en udfordrende oplevelse, som kun vil blive større og bedre, anden gang man ser den."

Soundvenue
"Filmen står fornemt på egne ben takket være endnu en dybt original historie fra Jordan Peeles hånd og et stærkt greb om de filmiske virkemidler. Brugen af musik er genial, særligt i én scene, hvor N.W.A.’s ‘Fuck the Police’ bliver et uventet komisk indfald i en ellers intens og nervepirrende dødskamp."

Fakta

Medvirkende
Adelaide Wilson Lupita Nyong'o
Gabriel "Gabe" Wilson Winston Duke
Jason Wilson Evan Alex
Zora Wilson Shahadi Wright-Joseph
Kitty Tyler Elisabeth Moss
Josh Tyler Tim Heidecker
Gwen Tyler Cali Sheldon
Maggie Tyler Noelle Sheldon
Adelaide som ung Madison Curry
Russel Thomas Yahya Abdul-Mateen II
Bag kameraet
Instruktion Jordan Peele
Produktion Jordan Peele, Jason Blum, Sean McKittrick
Manuskript Jordan Peele
Fotografi Mike Gioulakis
Klip Nicholas Monsour
Scenografi Ruth De Jong
Musik Michael Abels
Genrer og relationer
Genre Gyser
Nøgleord Afro-amerikaner, Dobbeltgænger, Familie
Premieredatoer
Biograf 21.03.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 116 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Universal Pictures, QC Entertainment, Monkeypaw Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...