Us

Ægteparret Adelaide og Gabe Wilson tager deres to børn med på sommerferie til Adelaides barndomshjem i Santa Cruz. Men et traume fra Adelaides fortid trænger sig på. Kort efter ankomsten opdager familien, at fire ubudne gæster har indfundet sig ved huset. Og der er noget sært velkendt over de fire rødklædte skikkelser, der nægter at forlade stedet. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Gyser
Instruktør Jordan Peele
Medvirkende Lupita Nyong'o, Winston Duke, Evan Alex, Shahadi Wright-Joseph
Spilletid 116 min.
Biopremiere 21.03.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er originalt fortalt samfundskritik, der, selv om den truer med at kæntre under vægten af sine mange referencer, også bare fungerer som en helstøbt gyser, fordi Peele er så god til at opbygge stemning, karakterer, humor og ikke mindst uhyggelige scener."

Weekendavisen
"Horrorfilm som The Babadook, It Follows, A Quiet Place og Hereditary har genrejst genren de seneste år. Peeles film har lidt mere overskud, et sjældent blik for satire og en evne til at balancere humor og rædsel. Det er sanseudvidende filmkunst. Jeg glæder mig til at se den igen."

B.T.
"...står det også lysende klart, at Jordan Peele ikke bare er god til at finde på historier, han er også en drøndygtig håndværker. Kameraføring, klip, tempo og alt muligt andet sidder lige i øjet og især en kampscene til tonerne af 90' er-hittet ' I Got 5 On It' fremført af et klassisk orkester er decideret filmkunst."

Cinemazone
"Det er godt at opleve at horror og menneskelighed ikke behøver at udelukke hinanden. Det er godt uden et politisk aspekt, det er godt med. Det er godt at se en horrorfilm med en sort familie i front. Det er på tide. Og Lupita Nyong'o er blændende."

Ekko
"Skiftene mellem komik og gys gør Us til en udfordrende oplevelse, som kun vil blive større og bedre, anden gang man ser den."

Soundvenue
"Filmen står fornemt på egne ben takket være endnu en dybt original historie fra Jordan Peeles hånd og et stærkt greb om de filmiske virkemidler. Brugen af musik er genial, særligt i én scene, hvor N.W.A.’s ‘Fuck the Police’ bliver et uventet komisk indfald i en ellers intens og nervepirrende dødskamp."

Brugere

02/04 21:54Us & Them 9
Instruktør Jordan Peele bragede igennem lydmuren med den hypede og kritikerroste ”Get Out”, som da bestemt var en virkelig god film, men som jeg havde svært ved helt at forstå skulle være så ekstraordinær som mange gjorde den til.

Den havde sine kvalitative øjeblikke og som helt værk kunne den bestemt også noget. Den slog så også sine pointer fast med en hammer der ville være Thor værdig. Nuvel, flertallet har talt og så kan jeg jo mene hvad jeg vil.

Efter at have stiftet bekendtskab med Peele’s næste film her, så kan jeg dog godt få tanken om at en del af hans ”talent” som instruktør, det muligvis måtte befinde sig et andet sted end på det filmiske område.

I hvert fald kan jeg undre mig over at denne også har fået en ret positiv modtagelse sine steder. Jo, som film er den da...

03/03 13:26UDELT FORNØJELSE
En amerikansk kernefamilie må se deres tur i sommerhuset afbrudt af nogen mystiske personer, der ligner dem til en forveksling.

Jordan Peele markerede sig virkelig i filmens verden med sin instruktørdebut ”Get Out”, hvilket tydeligvis her har givet ham mulighed for at realisere sine visioner i en større skala. Her viser han sig som en gysets mester, måske en moderne Hitchcock, idet han formår aldrig at miste grebet om den snørklede fortælling, der udgør en tour-de-force i gysets forskellige undergenrer og samtidig lykkes med at servere store mængder afvæbnende humor og ram samfundskritik. Hvor ”Get Out” trak meget på den brede, kommercielle gysertradition er fokus her passende rykket over mere auteur-prægede gys med tydelig inspiration fra navne som Spielberg, Kubrick, Hitchcock og Ha...

28/02 22:53We're Americans!
I got five on it..

Jeg nød den max. Også efter tredje gennemsyn. Mand, en vild roller coaster ride! Peele er helt sikkert kommet for at blive. Han laver intelligent underholdning og hos mig er det modtaget med kyshånd. Måden han blander horror med komedie, er virkelig godt. Godt fundet på og helt forrygende brug af musik, kameravinkler, skygger, farver, symboler. Hvad filmen måske mangler en smule på horror parameteret kompenserer den fint for med suspense, galgenhumor og skøre påfund. Ikke for enhver smag, men ihvertfald ret original. Get Out var tanden bedre, men den er også svær at toppe i min bog.

Lige havnet på viaplay.

Fakta

Medvirkende
Adelaide Wilson Lupita Nyong'o
Gabriel "Gabe" Wilson Winston Duke
Jason Wilson Evan Alex
Zora Wilson Shahadi Wright-Joseph
Kitty Tyler Elisabeth Moss
Josh Tyler Tim Heidecker
Gwen Tyler Cali Sheldon
Maggie Tyler Noelle Sheldon
Adelaide som ung Madison Curry
Russel Thomas Yahya Abdul-Mateen II
Bag kameraet
Instruktion Jordan Peele
Produktion Jordan Peele, Jason Blum, Sean McKittrick
Manuskript Jordan Peele
Fotografi Mike Gioulakis
Klip Nicholas Monsour
Scenografi Ruth De Jong
Musik Michael Abels
Genrer og relationer
Genre Gyser
Nøgleord Afro-amerikaner, Dobbeltgænger, Familie
Premieredatoer
Biograf 21.03.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 116 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Universal Pictures, QC Entertainment, Monkeypaw Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...