Ad Astra

For tyve år siden tog Roy McBrides far på en mission til Neptun for at finde tegn på fremmed intelligent liv i universet, men han vendte aldrig tilbage. Roy, der nu selv er astronaut, agter at rejse ud for at finde en forklaring på, hvad der gik galt – en rejse, som viser sig at medføre langt større spørgsmål. Spørgsmål vedrørende selve menneskets natur og om vores plads i universet. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Adventure, Drama, Science Fiction
Instruktør James Gray
Medvirkende Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Kimberly Elise, Donald Sutherland
Spilletid 122 min.
Biopremiere 19.09.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones debuterede på Broadway i 1969 uden nogensinde at have modtaget undervisning i skuespil. Sideløbende med sin tidlige karriere på teatret optrådte han i forskellige daytime soaps. Senere er det jo gået udmærket for den seje fyr fra Texas - for eksempel fik han i 1994 en Oscar for 'Flygtningen', hvor han besvarede Harrison Fords bede...

Anmeldere

Politiken
"...de enkelte stærke scener drukner desværre i den ujævne blanding af seriebanal rumopera og fodgængerpsykologi om faderbindinger, tilsat universelt ekkorum."

Berlingske
"...svinger i uskønne ryk fra rumramasjang til panderynkende kosmisk meditation og tilbage igen."

Jyllands-Posten
"Savnet efter et stort drama, der kan stå mål med de velproducerede scenerier, bliver så stort, at jeg i alle fald kedede mig en stor del af filmen."

Information
"...i de to timer, filmen varer, er det til at forstå, hvad der driver dens hovedperson længere og længere ud i universet, fordi det simpelthen er så overvældende flot en tur at være med på."

B.T.
"Alligevel ender rejsen og meningen med en destination, der ikke er så mystisk, som Gray gerne vil have den til at virke. Heldigvis er Brad Pitt igen alvorligt god at glo på - han er rejsen værd."

Ekko
"Ad Astra er visuelt ekstraordinær, ikke mindst når den gør det klart, hvor meget vi ville give køb på, hvis vi nåede ud i rummet: sollys, dyreliv, planter. Men det er også her, filmen falder fra hinanden."

Soundvenue
"Der er altså velfungerende dele i ’Ad Astra’, og man kan kun have sympati for James Grays store ambitioner om at lave en anderledes science fiction-film, der har fokus på emotionel smerte snarere end bomber og brag. Desværre falder det til jorden, når fortællingen er sat så klodset sammen."

Fakta

Medvirkende
Roy McBride Brad Pitt
Clifford McBride Tommy Lee Jones
Lorraine Deavers Kimberly Elise
Donald Sutherland
Ruth Negga
General Rivas John Ortiz
Chip Garnes Greg Bryk
Peter Billo Jamie Kennedy
Donald Stanford Loren Dean
Amelia Vogel LisaGay Hamilton
Bag kameraet
Instruktion James Gray
Produktion Dede Gardner, James Gray, Anthony Katagas, Jeremy Kleiner, Brad Pitt, Rodrigo Teixeira
Manuskript James Gray, Ethan Gross
Fotografi Hoyte Van Hoytema
Klip John Axelrad, Lee Haugen
Scenografi Kevin Thompson
Musik Max Richter
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Science Fiction
Undergenre Rumfilm
Nøgleord Filosofi, Meningen med livet, Rumrejse
Premieredatoer
Biograf 19.09.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab New Regency Pictures, Plan B Entertainment, Keep Your Head, RT Features, MadRiver Pictures
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...