Evolution

En stor meteor styrter ned i den amerikanske ørken. To forskere undersøger sagen og opdager, at stenen indeholder store mængder blå væske fyldt med én-cellede organismer. Hmmmm – det var mærkeligt. I løbet af ganske kort tid deler cellerne, og det bliver klart for forskerne at en ny livsform er ved at opstå på jorden, og det med lynets hast. Imens har hæren overtaget kontrollen med meteoren, der har omdannet det omkringliggende område til et frodig regnskovlignede miljø, men snart bliver det klart, at regnskoven gemmer på rovdyr af den værste slags. Det eneste der står imellem menneskeheden og den totale udslettelse er de to fallente forskere, med drømme om berømmelse. Det kan næsten ikke gå galt. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie, Science Fiction
Instruktør Ivan Reitman
Medvirkende David Duchovny, Julianne Moore, Wayne Duvall, Ty Burrell
Spilletid 102 min.
Biopremiere 06.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Julianne Moore

Den myreflittige og alsidige Julianne Moore medvirkede i 1999 i ikke mindre end fem film. Hun har taget den tradtionelle tur fra tv-jobs og uanselige filmoptrædender til gradvis mere prominente roller i store produktioner. Moore var fra midten af 1990'erne for alvor ved at blive et etableret navn med roller i film som 'Ni måneder' (1995) og '...

Anmeldere

Berlingske
"Med en fantastisk konsekvens lykkes det Ivan Reitman at tvære hver eneste potentiel pointe ud, så den bliver flad og plat, og eftersom vi ikke ønsker at bruge for stærke ord, vil vi nøjes med at konstatere, at Evolution er den mest mislykkede film i de danske biografer siden Stjerne uden hjerner."

Jyllands-Posten
"Den er ingen ting, den film, men ingenting i sympatisk anretning, især når ingen ting kan bruges til satire over militær stupiditet og respektløs insisteren på almindelig anarkistisk snarrådighed, som eneste præventive middel mod truslen fra panspermia."

Ekstra Bladet
"Ghostbuster-instruktøren Ivan Reitman, som med humor og succes har tvistet videnskabelige absurditeter i flere film, er kun ude på at score let tjente penge og sjasker den tankevækkende idé om aliens-invasionen og jungleloven til i fladpandet bavl og skum."

B.T.
"Evolution går fra at være velovervejet munter til at blive en fortænkt komedie, der drejer stadig mere desperat om sig selv for at finde sin slutning."

Cinemazone
"Selom Ivan Reitman ikke har skrevet den mest overraskende historie, pacer han den alligevel frem, så sveden sprøjter. Det er en morsom rutchebanetur, og så gør det alligevel ikke så meget, at plottet er lidt halvlummert, og skuespillerne ikke fremstår synderligt interessante."

Brugere

12/05-07ike værst
den er ikke fantastisk, men udemærket til en røvsyg søndag

31/05-05Anybody...?
Anonym
Er der nogen som kan anbefale denne film...? Eller er den så dårlig og plat, osm folk siger...?

05/01-05- Indbegrebet af mainstream -
To universitetslærere (Duchovny, Jones) undersøger en nedfalden meteor, der ved nærmere eftersyn viser sig at indeholde encellet materiale, der formerer sig i en udsædvanlig hast. Snart er fanden løs, og Arizona må nu lægge jord til en løbsk kamp mod en lang række rumvæsener i alle former og farver.

Useriøs og ligegyldig science fiction-komedie der hverken formår at være særlig sjov eller underholdende. Filmens rolleliste byder på mange kendte navne, men lige lidt nytter det, når skuespillet forbliver anonymt hele filmen igennem. Værst er dog ”American Pie”-klovnen Sean William Scott, der giver en tåkrummende, særdeles umorsom og helt igennem forfærdelig præstation som filmens (ja, gæt engang) dumrian.

”Evolution” skal igennem evolutionen på lidt over halvanden time, og det kan den...

22/07-04Knald god sandmand film!!!
Anonym
Smiley mig her, smiley mig der!
Smiley min bare rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv?!

21/10-03En halvkedelig film.
Anonym
Filmen holder et fint tempo, har nogle ok effekter, men er noget halvkedelig.
Figurerne i filmen er ikke særlige spændende, og de ser også ud, som om de havkeder sig.
(Undtagen Orlando Jones, der efter min menning er den, der er mest interessant.)

07/02-03Sjov alien film
Anonym
Den er OK!

29/11-02Who You Gonna Ca......Nå Nej
Anonym
Ujævn instrueret, middelmådig komedie med enkelte fornøjelige indfald. Kan måske minde en smule om den gamle Ghostbusters, men med samme instruktør er det vel ikke så sært.

Effekterne er fine nok og kan godt tåle at blive set, men forvent intet vildt spektakulært som du husker længe efter.

10/12-01Kanon film for alien nerdz
Anonym
alt hvad os der intereserer os for area 51 osv vil se...

Fakta

Medvirkende
Ira Kane David Duchovny
Alison Reed Julianne Moore
Dr. Paulson Wayne Duvall
Flemming Ty Burrell
Dan Aykroyd
Danny Donald Michael Bower
Sygeplejerske Tate Wendy Braun
Harry Block Orlando Jones
Woodman Ted Levine
Wayne Green Seann William Scott
Deke Ethan Suplee
Bag kameraet
Instruktion Ivan Reitman
Produktion Daniel Goldberg, Ivan Reitman, Joe Medjuck
Manuskript David Diamond, David Weissman
Fotografi Michael Chapman
Klip Sheldon Kahn, Wendy Greene Bricmont
Scenografi J. Michael Riva
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 06.07.2001
Dvd 05.12.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 102 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 68.129
Selskab The Montecito Picture Company
Biodistributør Nordisk Film

Se også...