Ready or Not

Den nybagte brud Grace er lykkelig for at have fundet Alex Le Domas, som kommer fra en rig, prestigefyldt familie, på hvis gods deres bryllupsfest holdes. Hun siger derfor glædeligt ja, da hun bliver bedt om at deltage i familiens excentriske, traditionelle indvielsesleg, men stemningen tager en drastisk drejning, da det går op for Grace, at legen går ud på at kæmpe for livet, og alle deltager. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Medvirkende Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny
Spilletid 95 min.
Biopremiere 12.09.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...selv om Grace er oppe mod en virkelig fucked up familie med ekstreme indvielsesritualer, er den hverken sjov eller skræmmende."

Jyllands-Posten
"...trækker tematiske tråde til blandt andet forrige års stærke "Get Out", men den er anderledes støbt af lige dele gys, gru og komik."

B.T.
"Det er ikke rasende originalt, men i hvert fald blodigt og til tider virkelig sjovt - ligesom det at al galskaben foregår på én location faktisk ender med at være til filmens fordel."

Ekko
"...som løssluppen genrefilm er den upåklagelig underholdning i de 95 minutter, som den spinkle og alligevel kringlede historie lige netop kan bære til."

Soundvenue
"...for let at regne ud. Alligevel formår den at smide et par skjulte esser på bordet og lander til sidst uskadt på benene."

Brugere

31/03 22:17Forvrøvlet og Underholdende
Man kan ikke fornægte at ”Ready or Not” er nærmest skamløst underholdende. Skønt historien er noget værre vrøvl, om en grum familiehemmelighed og et spil og hvor filmens ”mysterie” desuden er ret gennemskuelig, så fungerer den morbide humør og de blodige optrin.

Måske også især takket være en helt fantastisk spillende Samara Weaving, der vitterligt smider girlpower og charme ind på alle hylder i løbet af filmen.

Teknisk er det samtidig også en overbevisende solid film, der oser at stemning igennem samtlige minutter, hvor de få locations også arbejder til filmens fordel ved at tilsætte affæren en intensitet man indfanges af.

Fakta

Medvirkende
Grace Samara Weaving
Daniel Le Domas Adam Brody
Alex Le Domas Mark O'Brien
Tony Le Domas Henry Czerny
Becky Le Domas Andie MacDowell
Emilie Melanie Scrofano
Bag kameraet
Instruktion Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Produktion Bradley J. Fischer, William Sherak, James Vanderbilt, Tripp Vinson
Manuskript Guy Busick, Ryan Murphy
Fotografi Brett Jutkiewicz
Klip Brett Jutkiewicz
Scenografi Andrew M. Stearn
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Psykologisk gyser, Sort komedie
Nøgleord Bryllup, Familiehemmelighed, Menneskejagt
Premieredatoer
Biograf 12.09.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Mythology Entertainment, Vinson Films
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...