Star Wars: The Rise of Skywalker - 3D (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker)

Produktionsår 2019
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør J.J. Abrams
Medvirkende Adam Driver, Daisy Ridley, Billie Lourd, Keri Russell
Spilletid 155 min.
Biopremiere 18.12.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...understreger, at den tredje trilogi som helhed, om ikke andet takket være sine nostalgiske kvaliteter, må betragtes som bedre end den anden trilogi, der blev til i årene 1999-2005. Abrams kommer tæt på at slutte Star Wars-sagaen med patos og vingefang, som det sig passer for en ægte rumopera."

Berlingske
"Kernefans vil blinke anerkendende med deres lyssværd, mens denne anmelder har en følelse af, at Kraften i filmserien har taget et dyk som følge af instruktørens alt for ortodokse tilgang til materialet."

Jyllands-Posten
"Det er sikkert og velproduceret - og enormt underholdende..."

Weekendavisen
"Jeg er sikker på, at sagaen finder en måde at fortsætte på, men for nu er den lukket med stil og manér. Det sidste hyperspring i historien er et af de smukkeste afsnit."

Information
"Selvfølgelig har den skønhedsfejl - efter otte film er det en umulig opgave at afslutte det hele på ufejlbarlig vis - men den slags har nu været en del af George Lucas' skaberværk fra begyndelsen. Det er en af grundene til, at det er så charmerende og skønt at dykke ned i. Det er ikke perfekt, men det emmer af liv, energi, opfindsomhed og kærlighed."

Ekstra Bladet
"...er umiddelbart nok den svageste af de tre seneste film - hvilket bestemt ikke betyder, at det er nogen dårlig film, bare at de to andre var endnu bedre. Og så lider den også af, at den skal have samlet alle trådene..."

B.T.
"... hvor filmen måske ikke byder på noget afgørende nyt eller banebrydende, så gør den det, den skal - og er en fortrinlig afslutning på en milepæl i filmhistorien."

Ekko
"Den gør, hvad den skal, men heller ikke mere. Den har nogle af seriens allerflotteste rumslag, og der er intense lyssværdsdueller. Som forventet. Der er også masser af humor."

Soundvenue
"På imponerende vis formår ’The Rise of Skywalker’ at løfte de to foregående film ’The Force Awakens’ og ’The Last Jedi’ og gøre dem til meningsfulde bærere af historien frem mod hele sagaens afslutning."

Fakta

Medvirkende
Kylo Ren Adam Driver
Rey Daisy Ridley
Connix Billie Lourd
Zorii Bliss Keri Russell
Luke Skywalker Mark Hamill
Palpatine Ian McDiarmid
Bag kameraet
Instruktion J.J. Abrams
Produktion J.J. Abrams, Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan
Manuskript J.J. Abrams, Chris Terrio
Fotografi Dan Mindel
Klip Maryann Brandon, Stefan Grube
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 18.12.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 155 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Lucasfilm
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures

Se også...