The Invisible Man

Efter at den dygtige men psykopatiske videnskabsmand Adrian Griffin tilsyneladende begår selvmord, forsøger hans kæreste, Cecilia Kass, som var underlagt hans voldelige natur, at genopbygge sit liv. Hun mistænker dog, at Griffin forfalskede sit selvmord, og da en række uforklarlige dødsfald dukker op i området, får hun en voksende følelse af, at noget – eller nogen – usynligt er ude efter hende. © Scope

Produktionsår 2020
Genre Gyser, Science Fiction, Thriller
Instruktør Leigh Whannell
Medvirkende Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge, Storm Reid
Spilletid 125 min.
Biopremiere 27.02.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Biografer
The Invisible Man vises i 2 biografer i dag:


Anmeldere

Politiken
"...filmen havde vundet relevans ved et bredere samfundsbillede, et ekkorum af alle de andre eksempler på ’usynlig’ psykisk terror, hverdagen rummer."

Jyllands-Posten
"Det er MeToo-aktuelt uden at være prædikende, det er en forbløffende relevant opdatering af en over 100 år gammel historie, og det er frem for alt en nervepirrende thriller, som til fulde forstår, hvordan billeder skal komponeres, så vi konstant leder efter den usynlige trussel i omgivelserne omkring personerne."

B.T.
"...et par både ventede og uventede tvists undervejs, og grundlæggende kan man ikke bede om så frygteligt meget mere fra en Hollywood-gyser."

Ekko
"...en ferm horrorfilm, der rammer #MeToo-tidsånden, uden at det virker kalkuleret."

Soundvenue
"Det største problem er, at filmen begår den i horrorsammenhæng utilgivelige dødssynd at afmystificere sin egen spøgelseshistorie midtvejs i filmen og dermed punktere alle efterfølgende gys og bombe sin egen metafor tilbage til stenalderen. En progressiv #MeToo-gyser? Glem det!"

Brugere

07/06 17:36Elendig dårligt skrevet...!
Problemet med film som ”The Invisible Man”, er, at de meget sjældent er særlig godt fortalt, fordi plottet har huller på størrelse med dem i ozonlaget - især når manuskriptet indlysende er TYPISK ALT FOR tydelig udspekuleret og konstrueret af manuskriptforfatteren - og hvor filmfortællingen stiller flere spørgsmål end publikum får svar på undervejs.

Når man har set filmen, og tænker den baglæns i dens konstruktion, ja, så hænger den ekstremt dårligt sammen, eksempelvis protagonistens elendige og manglende motivationsgrunde.

Den enkelte stjerne går udelukkende til Elisabeth Moss.

DR - Per Juul Carlsen gav filmen én stjerne:
."'En helt utrolig ophobning af usammenhængende vrøvl" - https://www.dr.dk/nyheder/kultu...f-usammenha...

23/03 12:08Den usynlige fjende!
Det her er Leigh Whannell’s jordnære konstruktion på den klassiske monsterhistorie. Sidst vi var vidner til den usynlige mand på det store lærred var den fjollede Hollow Man for godt 20 år siden og modsat Verhoeven har Leigh gjort historien både mere relevant og menneskelig ved at placere sig i ofrets sko. Leigh lader derfor bøhmanden være lidt i baggrunden og viser mod til ikke at udpensle alt for meget, hvilket faktisk har medvirket til filmen har en isende uhygge over sig. Det er instrueret med sikker hånd og filmen har en dejlig Hitchcockian vibe. Så absolut møg spændende thriller, der byder på små drejninger man ikke lige ser komme. Elisabeth Moss er desuden helt forrygende i hovedrollen.

Fakta

Medvirkende
Cecilia Kass Elisabeth Moss
Adrian Griffin Oliver Jackson-Cohen
James Aldis Hodge
Sydney Storm Reid
Alice Kass Harriet Dyer
Bag kameraet
Instruktion Leigh Whannell
Produktion Jason Blum, Kylie Du Fresne
Manuskript Leigh Whannell
Forlæg H.G. Wells
Fotografi Stefan Duscio
Klip Andy Canny
Scenografi Alex Holmes
Genrer og relationer
Genre Gyser, Science Fiction, Thriller
Undergenre Psykologisk gyser, Seriemorderfilm
Nøgleord Baseret på roman, Gal videnskabsmand, Usynlig
Premieredatoer
Biograf 27.02.2020
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2020
Spilletid 125 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Universal Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...