Driven

Den unge racerkører Jimmy klarer sig dårligt mod den tidligere verdensmester Beau Brandenburg. Derfor hyrer promoteren Carl Henry en anden tidligere mester, Joe Tanto, til at hjælpe Jimmy. Carl Henry overtaler også Joe til at begynde at køre racerløb igen. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action
Instruktør Renny Harlin
Medvirkende Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Stacy Edwards
Spilletid 117 min.
Biopremiere 13.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone, også kendt som The Italian Stallion, blev berømt tilbage i 1976 med boksefilmen 'Rocky'. Han skrev selv manuskriptet og solgte det for små penge, med den klausul at han selv skulle spille hovedrollen. Filmen blev en kæmpe succes og vandt en Oscar for bedste film, ligesom Stallone blev nomineret både for bedste manuskript og be...

Anmeldere

Politiken
"Det, der skal udgøre filmens store sandheder om menneskelivet, minder om et fejlplaceret managementkursus..."

Berlingske
"...hårdtpumpet højoktan-underholdning med en stank af brændt gummi og foden på speederen fra start til slut. Og med subjektive kameraer installeret på vognene og atmosfærefyldte dokumentaroptagelser fra de virkelige CART-løb kan enhver drengerøv med bare en smule benzin i blodet ikke undgå at blive revet med i de skarpe kurver."

Jyllands-Posten
"Det er spændende nok og fræsende flot, men også trættende, fordi personerne aldrig bliver til mere end papfigurer."

Ekstra Bladet
"...en rigtig drengerøvsfilm om mænd og deres racerbiler og om livet i den amerikanske CART-serie, der til forveksling ligner Formel 1."

B.T.
"Uden sammenligning er `Driven´ den klammeste film, der nogensinde er paseret gennem min hjerne, og én ting er sikkert: Jeg kommer til at køre alt andet end Mercedes, vil aldrig eje et Firestone-dæk eller tale i en Motorola-telefon."

FilmReactor
"...den rappe klipning, det elektronisk pumpende lydspor og de sømløse visuelle effekter med symbolsk eftertryk, og tilskueren glider rettelig ind i en lind strøm af stærke farver og sansesitrende fartsignaler."

Cinemazone
"...trods et klichétynget plot og nogle helt umulige replikker formår at holde en vis form for realisme i præsentationen af hele det store mediecirkus omkring løbene."

Brugere

05/01-05Hørt Das!
Til tider minder nogle af filmens scener faktisk om et Playstation spil. Derudover er scenen hvor de racer igennem byen for latterlig.
Selvom Tony Scott´s film "Days of thunder" med Tom Cruise ikke ender som en klassiker i historiebøgerne, så er den dog denne film overlegen på alle punkter.

Sylvester Stallone havde jeg næsten afskrevet på forhånd, efter hans mange b-film roller efter "Cop Land" (Hans bedste præstation i mange år og så går det ned ad bakke bagefter. Go figure). Derimod er jeg skuffet over Renny Harlin, som normalt plejer at levere varen i underholdningens navn på mesterlig vis. Dette er dog et kæmpe hak i tuden på hans CV og efter at John McTiernan leverede skandalenfilmen i form af remaket af "Rollerball", så ser det ud til, at vi er på vej til at miste to af de bed...

05/01-05Nææh
Nu orkede jeg ikke lige at se Paycheck, da jeg er ved at være godt træt af at se på Afflecks fjæs, men du har da ret i, at Windtalkers ikke havde meget nyt at byde på, udover nogle til tider flotte kampscener.
Cage virkede også forbavsende anonym i sin rolle og han manglede den "edge", som man plejer at se fra ham. Han er måske også ved at være træt af alle de Hollywood mainstream han har været med i efter sin Oscar. Han trænger til at blive udfordret igen.

31/10-04en ny rolle igen
Anonym
jeg kan godt lide at se nå stallone find ny rolle til sig selv og jeg syn han gør der godt

25/05-04Enig!
Anonym
Desværre går det heller ikke så godt for John Woo. Windtalkers og hans nyeste film Paycheck var dybt skuffende.

25/05-04Take Need for speed!
Anonym
Meget tynd omgang action, uden de store opfindsomme ideer, og det der er mest skuffende ved denne film er, at den er instrueret af Renny Harlin, som stod bag nogle rigtig gode actionfilm i sin tid. Film som "The Long kiss goodnight", "cliffanger" osv.

Stallone burde egentlig også overveje at stoppe sin karriere efter nogle pinlige præstationer på det seneste. Her tænker jeg på hans pinlige præstation i filmen "Get Carter", "D-tox" og ikke mindst i filmen "Taxi 3".

Kan man lide en typisk Hollywood væddeløbsfilm og alt det bilgejl der hører med til sådanne film, kan man godt lade sig underholde af denne film. Det er netop hvad denne film er, typisk omgang Hollywood samlebåndsarbejde, blot dårligere end det plejer at være.

Når kritikken er fyret af omkring denne film, så er der tr...

06/11-03harlin fejler
Anonym
Sylvester Stallone har ikke været på toppen, og her viser han sine svagheder både om skuespiller og manus-forfatter. Han har imponeret mig i nogle film, men her spiller han afdæmpet (på den dårlige måde) og kliche-fuld. Hans medspiller gør det ligeså skidt som ham: Burt Reynolds burde pensioneres, Estella er da pæn, men hun kan ikke spille, og Kip Pardue virker særligt malplaceret, selvom han egentlig er en ret god skuespiller.

Renny Harlin laver sindsyg gode actionfilm, men dette er hans værste stinker til dato. Han styrer løjerne uengageret og uden nogen som helst indfølelse, hverken i personerne eller de vildere scener. En racerjagt gennem en storbys gader er for meget, og man sætter grænsen ved dumhed. Det, der redder filmen fra at være en fuldstændig bundskraber, er dog ironisk n...

01/06-02Ringe Reklamefilm
Anonym
Skuffende kedelig væddeløbsfilm, der ikke har meget at byde på. Historien er uengageret instrueret og meget løst fortalt og selve løbene er endda intet særligt og ikke altid til at følge med i. Kun et par enkelte flotte billeder og et ringe antal medrivende scener bliver det til, men ikke nok til en god film. En skam at instruktør Harlin ikke har fået andet ud af dette, end en meget lang og dybt overfladisk reklamefilm (næsten bogstaveligt talt, med alle de produkter der hele tiden skal vises i filmen).

Fakta

Medvirkende
Joe Tanto Sylvester Stallone
Carl Henry Burt Reynolds
Jimmy Bly Kip Pardue
Lucretia "Luc" Jones Stacy Edwards
Beau Brandenburg Til Schweiger
Cathy Moreno Gina Gershon
Sophia Simone Estella Warren
Memo Moreno Cristián de la Fuente
Crusher Brent Briscoe
DeMille Bly Robert Sean Leonard
Bag kameraet
Instruktion Renny Harlin
Produktion Elie Samaha, Sylvester Stallone, Renny Harlin
Manuskript Jan Skrentny, Sylvester Stallone, Neal Tabachnick
Fotografi Mauro Fiore
Klip Steven Gibson, Stuart Levy
Scenografi Charles Wood (II)
Musik BT
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Racerfilm
Nøgleord Racerkører, Racerløb
Premieredatoer
Biograf 13.07.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 14.861
Selskab Franchise Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...