A Knight's Tale

William er tjener for en ridder der bliver dræbt. En fattig mand tilbyder tjeneren at forfalske et dokument, så han kan give sig ud for at være adelig, til gengæld for tøj og mad. Herefter går William i træningslejr med sine to kumpaner så han kan være klar til at gøre lykke i verdens største ridderturnering. Meget løst basert på en af Chaucers "Canterbury Tales". © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Adventure, Komedie
Instruktør Brian Helgeland
Medvirkende Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon
Spilletid 132 min.
Biopremiere 05.10.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Heath Ledger

Den australske hunk Heath Ledger fik sin første internationale rolle som Patrick Verona i ungdomskomedien '10 Things I Hate About You' (1999). Siden har han udvist stor alsidighed i sit rollevalg, og kunne for eksempel et par år senere opleves som Mel Gibsons søn i det oppustede krigsepos 'The Patriot' (2000). Året efter bar han hovedrollen og...

Anmeldere

Politiken
"Mest seværdig er 'A Knight's Tale' i de mange fejende og tempofyldte scener fra de ridderturneringer, hvor Will med hest og lanser kæmper sig til tops. I særdeleshed i kamp mod den fæle stjerneridder Adhemar om den skønne Jocelyns gunst. Men også her går filmen i længden i tomgang."

Berlingske
"Først og fremmest er den dog harmløs og afslappende underholdning, og de ville givetvis have været glade i middelalderen, hvis de som i denne film kunne have lyttet til Thin Lizzy, AC/DC og David Bowie."

Jyllands-Posten
"Læssevis af både visuelle og verbale vitser samt moderne spillestil karakteriserer 'A Knight's Tale'."

Ekstra Bladet
"Med et godt sværd kunne man uden problemer have hugget tre kvarter og et par turneringer af den brave ridder, men på den anden side keder man sig aldrig."

B.T.
"Indimellem sine fine selvironiske øjeblikke bliver begivenhederne af og til nærmest tåkrummende banale. Ærgerligt for de gode intentioner er bestem til at få øje på."

Weekend Nu
"Dialogens gemytlige humor og spillernes veloplagthed tæller på plussiden, mens det formstøbte plot og psykologien ikke imponerer."

FilmReactor
"Kærlighed i lanseturneringernes tid - Brian Helgelands romantiske actioneventyr går rent ind."

Cinemazone
"Historiske purister kan kun rådes til at tage beroligende piller inden de går ind og oplever A Knight's Tale; resten må selv æde nogle bitre piller undervejs i filmen, for at kunne nyde oplevelsen."

Brugere

26/01-08Et forbipasserende lansestød
”We will, we will, rock you! Rock you!” Skråler publikum ud til de forbi ridende riddere, iført lanse og rustning, mens publikum banker i takt til den unikke og historiske rytme fra Queens retro sang ”We will rock you”. Et noget trivielt og også vildledende imødekom ”A knight’s tale” giver os ved første syn.

Det er den velkendte, men også kliché fuldt historie, om ’underdogen’ der trodser alt for at fylde sin drøm. I dette tilfælde for at blive en nobel og glansfuld ridder i et ’moderne’, nærmest mtv-præget middelalder univers. William Thatcher er navnet på vores hovedperson, som spilles af den netop afdøde Heath Ledger. William kommer fra det fattige og usle område i London, Cheap-district. Noget som ikke appellerer til udfyldelse af drømme og håb. Alligevel opsøger William chancen, ...

05/06-06Ridder rock 1
Heath Ledger spiller en ung knægt, der kommer fra en fattig familie. Hans eneste ønske er at blive ridder, og dermed kunne deltage i de populære riderturneringer. Det lykkes ham.
Foruden sejrene i de barske turneringer, ønsker han at vinde den ombejlede Lady Jocelyn’s hjerte.

Udover at være en ”ridderfilm” forsøger ”A Knight's Tale” at være morsom. Det lykkedes på ingen måde. De jokes der bliver ”spyttet ud” af kæften på skuespillerne, er simpelthen så jammerlige, at det er til at ”brække” sig over.
Filmen er så kliche fyldt og forudsigelig, at det bringer latteren frem hos de fleste.
Derudover er skuespillet utroligt ringe. Ingen af de medvirkende levere på nogen måde en godkendt præstation.
Det skal dog siges at underholdningsværdien er godkendt.
Action scenerne er ganske unde...

19/07-05We Will Rock You
Underholdende eventyr, men desværre for lang og kedelig

08/03-05a knight's tale
jeg er helt enig i hvad ruprecht siger.. meget underholdende og jeg sys da den r ret go.. og ligesom ruprecht osse siger.. så hende den kvindelige hovedrolle.. hun var da til at få spat a!

det er da en meget sjov film.. godt fundet på.. og heath ledger spiller rigtig godt ...

og så sys jeg da ikk det gør noget at der er noget "nyt" musik i filmen .. det gør den da bare lidt sjovere.. jeg kan se at det åbentbart ikke er alle der har den samme mening som mig.. men det er jo helt okay.. hehe..

05/02-05nogenlunde
Syntes at det var meget sjovt fundet på at blande "we will rock you" ind i en riderturnering, og kunne da kun grine af et riderbal som udvikler sig til 80´er discodans til tonerne af David Bowies "golden years"...
Til gengæld er den kvindelige hovedrolle VIRKELIG til at få spat af og jeg krummede tæer hver gang hun kom på... Denne tøs var i stand til at ødelægge det meste af fornøjelsen ved hele denne film.
En ok film hvis man slår hjernen fra og bare lader sig underholde af sjove bemærkninger og kommentarer af diverse sidekicks

04/02-05god, men...
kunne godt have været bedre!

jeg synes bestemt, at denne film er interessant. dens tema er lige noget for mig, og så synes jeg, at personerne er gode nok i sig selv.
men... til tider kan den godt føles lidt langtrukkkende, og så er det ikke altid man synes at lady ''et eller andet'' er det hele værd, for vores helt.

15/01-05©Yderst tynd affære©
Klichéfyldt og intetsigende forsøg på at puste nyt liv ind i "ridder-genren" på den fede måde.
Hvorfor synes man bare ikke, at det passer så godt sammen, at se en ridderfilm og høre rock i baggrunden samtidig? Hmmm. Måske af de indlysende grunde.

En tynd kop te som kun er tilnærmelsesvis underholdende, men ikke når op på de tre stjerner. Heath Ledger ser ud til at hoppe fra den ene "flødebolle" rolle til den anden, efter at han er ankommet til Hollywood.

09/01-05Den er okay
En fjollet film som mikser rundt på årtiderne, og med Queen som baggrundsmusik. Historien er simpel og forudsigelig. Til gengæld er skuespillet godt hos de fleste og endnu engang lever en film af morsomme dialoger. Bedst af Paul Bettany som skribent, med ludomani.

Men filmen er for lang og triviel, til at kunne kaldes for at være rigtig god. Men en okay underholdningsfilm.

13/03-04Med riddere til rockkoncert 1
Anonym
Det er så trist at denne film, bliver noget så dårlig og utroværdig med hensyn til musikken.
Musikken er fuldstændig malplaceret, og jeg følte ikke at jeg befandt mig i middelalderen da jeg så filmen.
Istedet fik jeg fornemmelsen af, at jeg befandt mig på et middelalder-marked, hvor en eller anden havde taget en ghettoblaster med, fordi vedkommende absolut ville høre Queens.
Turneringer med tilhørende rockkoncerter duer ikke!

Instruktøren Brian Helgeland har uden tvivl rettet filmen mod det yngre publikum, som så gør at visse andre personer bliver slemt skuffede over den manglende troværdihed.

Hvis jeg skal sige noget positivt omkring filmen, så er kampene ganske nydelige, men igen kommer musikken og ødelægger oplevelsen.

19/10-03Yessssssssss
Anonym
Den er bare så god.....!!!!Fakta

Medvirkende
William Thatcher Heath Ledger
Roland Mark Addy
Count Adhemar Rufus Sewell
Lady Jocelyn Shannyn Sossamon
Geoffrey Chaucer Paul Bettany
Wat Falhurst Alan Tudyk
Kate Laura Fraser
John Thatcher Christopher Cazenove
Christiana Bérénice Bejo
Germaine Scott Handy
Bag kameraet
Instruktion Brian Helgeland
Produktion Brian Helgeland, Todd Black, Tim Van Rellim
Manuskript Brian Helgeland
Fotografi Richard Greatrex
Klip Kevin Stitt
Scenografi Tony Burrough
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Komedie
Undergenre Ridderfilm
Nøgleord Falsk identitet, Ridder
Premieredatoer
Biograf 05.10.2001
Dvd 27.02.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 132 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Columbia Pictures, Finestkind, Black and Blu Entertainment, Escape Artists
Biodistributør Nordisk Film

Se også...