Kold hævn (Collateral Damage)

Brandmanden Gordon Brewer mister sin kone og sit barn efter et terroristattentat mod den colombianske ambassadør i Los Angeles. Han er utilfreds med den officielle efterforskning og tager derfor til Colombia for at finde den formodede bombemand, Claudio ”The Wolf” Perrini. Brewer skaber en noget uortodoks alliance med terroristens kone, og kæmper indædt for hævn og retfærdighed blandt dødspatruljer, guerilla-soldater, terrorister og narkobaroner. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Thriller
Instruktør Andrew Davis
Medvirkende Arnold Schwarzenegger, John Leguizamo, Francesca Neri, Elias Koteas
Spilletid 109 min.
Biopremiere 08.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Leguizamo

Columbiansk-fødte John Leguizamo har på effektiv vis formået at gøre sig gældende i både komiske og dramatiske roller, hvor han har portrætteret vidt forskellige latino-typer. Han debuterede i De Palmas 'De kaldte os helte' (1989), og et par år senere var han Al Pacinos irriterende ven i samme instruktørs 'Fanget af fortiden' (1993). I 'Willi...

Anmeldere

Berlingske
"...solid underholdning, og Schwarzenegger har endda et par scener, hvor han formår uden ord at give ganske bevægende udtryk for chok og sorg."

Jyllands-Posten
"Og ja... det virker bare ikke."

Weekendavisen
"Det er en af den slags forstørrede drengebogsfantasier, hvor voksne mænd holder hinanden tilbage for ikke at komme i slåskamp."

B.T.
"En film med så forudsigelig en handling står og falder med, om ramasjangen undervejs er uforudsigelig og spektakulær. I begge tilfælde er svaret desværre nej."

Bogart
"...selvfølge et produkt hentet i mainstreamskuffen, men når skuespillere som John Leguizamo og John Tuturro optræder i små sjove roller løfter filmen sig en anelse."

Cinemazone
"Man overraskes over at se John Turturro sidde i et colombiansk fængsel og give gode råd, men ellers adskiller filmen sig hverken teknisk eller indholdsmæssigt fra, hvad man efterhånden forventer af Schwarzenegger."

Brugere

09/01-05Koteas redder Arnold!!
Arnold spiller brandmanden Gordan Brewer der mister sin kone og sit barn under et terror attentat og sværger derfor hævn over gerningsmændene og tager til Colombia for at give dem smæk i asen... En utraditionel Arnold-film da han (Arnold) for det første ikke affyrer et våben i filmen og fordi han er rimelig velspillende!!

Kort fortalt en udmærket, dog ikke himmelråbende original actionfilm der formår at underholde uden et usædvanligt arsenal af actionsekvenser og underligt nok lever den mere på spændingen, hvilket er ret unormalt for Arnolds film! Actionelementerne er hverken nyskabende eller kedelige... nok nærmere banale og underholdende! Som førnævnt virker det dog en anelse mærkelig at Arnold ikke har fingrene i et våben overhovedet da det er det vi er vant til, men han er "naturl...

06/06-04mega god
Anonym
se den hvid du bare kan li arnold lidt
den er fucking fed.
syret action god handling
ingen fejl
en film med det hele en storfilm i mine øjne

20/04-04På ´en igen
Anonym
Denne film må siges at være noget af det mest middelmådige, Arnold Schwarzenegger har leveret i sin karriere. Hverken mere eller mindre.

Det mest interessante ved filmen er faktisk, at den havde præmiere lige efter terroristangrebet d. 11 september 2001. Den var faktisk udset til at have præmiere lige omkring angrebet, men filmens indhold var lige tæt nok på virkeligheden så man udskød datoen. Derfor må man sige, at den er yderst tidsrelevant, selvom handlingen er både overdrevet og til tider urealistisk.

Set som actionfilm byder "Kold Hævn" på udmærket underholdning på niveau med andre Schwarzenegger-film så som "Eraser", "End of Days" og "Terminator 3: Rise of the Machines". Filmen virkede dog umiddelbart som en forsmag eller optakt til sidstnævnte, hvilket gør, at det samlede in...

09/07-03Kold hævn
Anonym
Lettere kedelig samlebånds actionthriller med en svagt spillende Arnold i en for ham typisk rolle. Teknisk godt lavet med gode actionsekvenser, men sjældent rigtig spændende eller medrivende.

29/05-03Det kunne være bedre!!
Anonym
har sine øjeblikke, men det er lidt mærkeligt (trælst) at Arnold ikke skyder med våben som han plejer, men han er jo også bare en helt almindelig brandmand ikke??????

23/11-02Action-mættende
Anonym
Når Arnold Schwarzenegger meldes at skulle medvirke i en ny film, tages det med urolig hånd, hvor ensidig og kedelig kan en moderne actionfilm blive? Der nås hvert fald ukendte højder med Andrew Davis, rent ud sagt, pisseelendige, og kontante Hollywood-produktion Kold Hævn. Der er tale om en regulær action-thriller med en forældet østriger, hvis muskelmasse og rappe replikker udebliver. Det’ kedeligt, og det er hjerneløst.

Kold Hævn er en tone lysere end hans forrige film, End of Days og Den 6. Dag. Der er næsten ingen baggrundshistorier og man bliver faktisk ikke introduceret for grunden til at Arnold bliver jagtet så konstant. Det ødelægger meget af historien og filmen generelt. Det hele starter og slutter i en kæmpe actionscene som man ikke forstår hoved og hale på.

Man kunne f...

22/11-02Arnold på slap line
Anonym
Efter min mening, nok den dårligste film af Arnold jeg har set siden hans "Den sidste action helt". Filmen er selvfølgelig forusigelig og fyldt med overdrevne effekter, men det havde jeg forventet. Men historien er tynd og skuespillerne er ualmindelige ringe. Og selvfølgelig rejser brandmanden Arnold til Columbia "ene mand", overlever den ene strabadse efter den anden og kommer selvfølgelig helskindet hjem. Yah Right. Filmen kan få two thumps down.

12/10-02Skræmmende tanke....
Anonym
Et terrorangreb der slår hans familie ihjel, tager han kampen op mod hele colombiske hær.

En spændingsfilm der absolut fejler intet....overhovedet..... Et terrorangreb lige fra starten af filmen, kommer man til at tænke på 11 september. Dybe og mørke tanker og følelser dukker pludselig frem. I vores veden vi er i nu, sker det så ofte. Endnu en gang går det ud over amerikanerne, fordi de prøver at blande sig i andres sager. De valgte bare det forkerte land. Endnu engang. (Jeg husker næsten det samme, da de træd ind i Somalia)

Jeg kan godt lide filmen, fordi den er tankevækkende, underholdende, og på mange måder er filmen realistisk. Terrorangrebene ser vi så often i fjernsynet, og på det grundlag laver de film ud fra det.

Heftige skuddueller, og eksplosioner i verdensklasse. Fr...

02/06-02Samlebånds Actionthriller
Anonym
Lettere kedelig samlebånds actionthriller med en svagt spillende Arnold i en for ham typisk rolle. Teknisk godt lavet med gode actionsekvenser, men sjældent rigtig spændende eller medrivende.

10/05-02Middelgod film :o(
Anonym
På det jævne!

Noget tyder desværre på at Arnold er ved at falde lidt af på den. "The 6th Day", "End of Days" og nu "Collateral Damage" kan desværre ikke måle sig med film som "Eraser", "True Lies" og den underholdende "Twins".

Men har man set ALLE hans film kommer man jo heller ikke uden om denne!Fakta

Medvirkende
Gordon Brewer Arnold Schwarzenegger
Felix Ramirez John Leguizamo
Gordon Perriri Francesca Neri
CIA Agent Peter Brandt Elias Koteas
Sean Armstrong John Turturro
Claudio "The Wolf" Perrini Cliff Curtis
Roman Jsu Garcia
Mauro Tyler Posey
Doctor Shelley Malil
Lindsay Frost
Bag kameraet
Instruktion Andrew Davis
Produktion David Foster, Howard W. Koch Jr., Steven Reuther, Peter MacGregor-Scott
Manuskript David Griffiths, Peter Griffiths
Fotografi Adam Greenberg
Klip Dov Hoenig, Dennis Virkler
Scenografi Philip Rosenberg
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Premieredatoer
Biograf 08.05.2002
Dvd 01.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warner Bros., Bell Air Entertainment, Hacienda Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...


Flygtningen
1993
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Body Count
1998
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Getaway
1994
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nico
1988
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The River Wild
1994
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk