E.T. (org.version) (E.T. - The Extra-Terrestrial)

Elliott, der bor sammen med sin ældre bror, yngre søster og sin mor, er ofte ensom og fortabt i sin egen verden. En dag møder han en fortabt alien, der er blevet efterladt på jorden af sine kammerater. Elliott skaber kontakt med den lille fredelige skabning og finder ud af, at de kan kommunikere telepatisk. De lærer af hinanden, og E.T. laver udstyr fra skrammel for at tilkalde hjælp. Men kan han nå det, før regeringens videnskabsmand får fat i den overjordiske skabning © Scope

Produktionsår 1982
Genre Familiefilm, Science Fiction
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Dee Wallace-Stone, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton
Spilletid 115 min.
Biopremiere 27.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Steven Spielberg

(INSTRUKTØR)
Med sine mangeartede projekter og produktioner er Steven Allan Spielberg det tætteste man kommer på en konge af Hollywood. Den på en gang visionære og traditionelle instruktør har en finger med i utallige spillefilm. Allerede som 22-årig underskrev Spielberg en 7-årig kontrakt med Universal, hvor han startede som instruktør af TV-film i starte...

Brugere

27/07-17Humanistisk Varmt Besøg Fra Rummet 4
I hjertet har jeg nok i virkeligheden altid elsket Spielberg’s smukke film om et besøg af en lille rynket gut fra verdensrummet. Filmen kom bare på det helt forkerte tidspunkt for mit vedkommende, dengang den kom frem. Et par år tidligere eller senere, men ikke lige her.

Jeg var 12 år, hormonerne rasede i min krop, jeg var et barn men følte mig ikke længere sådan, eller måske var jeg en lille voksen der ikke vidste hvad det ville sige.

Uanset, så var jeg kommet tidligt i puberteten, hvad der betød mindre da jeg et år eller to forinden havde set Spielbergs mesterlige klassiker ”Raiders Of The Lost Ark”. Det var et vildt actioneventyr, lettere blodigt og frækt, den kunne ”mænd” godt se.

Men ”E. T.” var en i mine (påtagede) øjne familie/børnefilm med børn i de bærende roller og ...

30/10-12’E.T.’ imponerer på fornem genudgivelse
Steven Spielbergs rørende og rynkede rumvæsen-klassiker 'E.T. the Extra-Terrestrial' er netop landet på Blu-ray, så jeg har lige haft et medrivende gensyn med Elliott og hans intergalaktiske ven. En film, der stadig holder her 30 år efter sin premiere.

'E.T. the Extra-Terrestrial' er fængslende filmmagi, der med universelle temaer som ensomhed, venskab og familie leverer sit gribende drama – og det uden at blive skinger eller overfladisk i tonen. Her er tale om et på en gang sentimentalt og oprigtigt bevægende drama, hvor man i E.T. får en uimodståelig karakter, der er lige så ikonisk og genkendelig som John Williams smukke score.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

03/05-08Rørende film... 1
Jeg syntes at det er en fantastisk film. Man bliver fanget af den og den er virkelig rørende. Den kan klart anbefales... Men jeg syntes dog ikke det er den bedste film, det er klart Titanic.

22/11-05Verdens bedste film !
Anonym
kigger man på brugernes rating på samtlige film af Steven Spielberg, så finder man Scopes bedst ratede filminstruktør. Med E.T. kulminerede Spielbergs karriere, og selvom hans nuværende film ikke er som de var engang, så må man bøje sig i støvet for film-nørden fra Arizona. Gense E.T. på dvd-udgivelserne, og kom via ekstramaterialet helt tæt på tilblivelsen af filmen som ingen troede på. Hstorien om drengen og rumvæsnet var ikke hvad HollyWoods succeskriterie for en filmhandling i starten af fattig 80erne.

14/10-05I love E.T. !
Anonym
Er du fan så besøg en rigtig fan: www.iloveet.com

22/09-05Juhhuuu...remember E.T. ?
Anonym
Elliot: He's a man from outer space and we're taking him to his spaceship.
Greg: Well, can't he just beam up?
Elliot: This is REALITY, Greg.

THE STORY THAT TOUCHED THE WORLD !

17/08-05E.T. is movie magic.
Anonym
Ill be riiiiight here.....Its just a huge masterpiece.

03/07-05Større bliver det ikke.
Anonym
Når nu Spielberg i disse dage premierer med War of the Worlds, er det værd at give manden credit for hans største film. E.T. er alletiders største film. Kan kun anbefale at gense den -den er pragtfuld.

02/05-05Spielbergs monument.
Anonym
Verdens bedste børnefilm, kort og godt. Og så kan de voksne også godt pakke lommetørklæderne ud. Historien om den smertefulde proces at blive voksen, er aldrig fortalt smukkere, skønnere, sødere og kærligere.

14/02-05E.T. FOREVER !! 1
Anonym
E.T. er filmen som aldrig kan overgås. Intentionerne er oprigtigt rene, og totalt uforstyrret af den voksne Spielberg´s udviklede og dominerende over-jeg. Troen på barnets navistiske univers, som brutalt angribes af den urene og kaotiske voksen-verden, er så hjertensskærende indfølt, at E.T. vel nok må siges at være den største film vi har, til at mindes vor barndoms skønne naivitet.Fakta

Medvirkende
Mary Dee Wallace-Stone
Elliott Henry Thomas
Keys Peter Coyote
Michael Robert MacNaughton
Gertie Drew Barrymore
Greg K.C. Martel
Steve Sean Frye
E.T.s stemme Debra Winger
Tyler C. Thomas Howell
Fysiklærer Richard Swingler
Politimand Frank Toth
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Steven Spielberg, Kathleen Kennedy
Manuskript Melissa Mathison
Klip Carol Littleton
Scenografi James D. Bissell
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Science Fiction
Nøgleord Alien, Søskende, Telepati, UFO
Premieredatoer
Biograf 27.03.2002
Dvd 23.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1982
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.018.715 (#9)
Selskab Universal Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...