Atlantis - det forsvundne rige (Atlantis: The Lost Empire)

Milo er varmemester på et museum, men drømmer at fuldføre den opdagelsesrejse til det forsvundne sagnomspundne Atlantis som hans bedstefar påbegyndte. En dag giver en excentrisk millionær ham chance til at tage på missionen med Kaptajn Rourke og en flok andre vovehalse. Inden længe er de taget til fange af en kæmpe robotblæksprutte, der tager dem til Atlantis. Til gengæld er det ikke helt så enkelt at komme derfra igen... © Scope

Produktionsår 2001
Genre Adventure
Instruktør Gary Trousdale, Kirk Wise
Medvirkende Christian Damsgaard, William Rosenberg, Stine Stengade, Esper Hagen
Spilletid 95 min.
Biopremiere 09.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Stine Stengade

Med den stort anlagte krimiserie "Edderkoppen" (2000)kom Stine Stengade ind i de fleste danske hjem i rollen som femme fatale og politidatter. Året efter fik hun sin egentlige spillefilmsdebut med en hovedrolle i den 7. dogmefilm "En kærlighedshistorie". Her spiller hun igen overfor Lars Mikkelsen. I "Den attende" (1996) har hun en lille rolle...

Anmeldere

Politiken
"Her er der ingen smalle steder i det nye, effektive udspil fra Disneys ydedygtige drømmefabrik. Atlantis tager sig godt ud på lærredet."

Jyllands-Posten
"Men manuskriptet er og bliver en ophobning af banaliteter, og manglen på visuel originalitet understreger det."

Weekendavisen
"Som ajourført Atlantis-fremstilling er filmen dog meget vellykket, og som strategisk fornyelse af Disney-formatet er den decideret forfriskende. Den anbefales varmt fra 9-10 år og op."

Information
"Der er meget at se på og beundre i den visuelt gennemarbejdede Atlantis."

Ekstra Bladet
"Spektakulært tager det sig ud i filmens brede cinemascope-format, men jeg brød mig nu ikke meget om den effekt-redne stil, der ligner leflen for tidens ånd, hvor Disney ellers netop plejer at være garant for det tidløse."

B.T.
"...et medrivende actioneventyr med en hæsblæsende og sammensat finale, der nok ikke lige overgås med det vuns."

Weekend Nu
"...her får skrønen smukke billeder at brede sig i, men filmens tunge ende ligger i Tab Murphys manuskript, der forlader sig meget på genrekonventionerne og lidt for lidt på underfundighed."

Bogart
"Jeg savner nok de gammeldags elementer, og bliver til gengæld ikke nok fascineret af tegningerne. Den danske bearbejdelse er fin nok."

Cinemazone
"...undervejs får man grint, gyset og glædet sig over, at den tegnede film stadig lever i fin form side om side med sine rent computeranimerede fæller."

Brugere

19/04-04UDEMÆRKET FILM......
Anonym
"Atlantis" er langt fra så god en Disney film som mange andre, men den kan da holdes ud.

21/07-02Nytænkning.
Anonym
Jeg synes den er utroligt godt lavet. Og så indeholder den alt det vi forventer af en almindelige spille film. Der er sagn, skurke, helte og "silden".
Jeg synes det er godt gået.

18/05-02ØV
Anonym
Sagt rent ud skomager bliv ved din lest. Nej det er ikke min kop te. Den dårligste disney tegnefilm jeg endnu har set...

23/04-0240% af DVDfilmen skåret væk
Anonym
ADVARSEL:
PÅ DVD og VHS er filmen udgivet på i Pan&Scan 4:3 version. Da den oprindelige film er 2,35:1 er der derfor skåret 40% af billedet væk for at tilpasse den 4:3 formattet. Der er dog udkommet en collectors edition med oprindelig filmformat, men denne er uden dansk tale.

07/04-02Når disney vil lege voksen!
Anonym
Efter 65 år med storøjede pelsdyr og fæle sadistiske skurke er det en fryd at se en Disney film om så simple ting som mennesker, svig og god gammeldags økonomisk motiveret ondskab.
Disney har droppet bamserne og introduceret ting som sex og synlig død! Der kan siges meget om Disneys første skridt udi voksenfilmens store verden, men kedeligt er det ikke.
En ting er dog sikkert, der er virkelig blevet smugkigget MANGAfilm inden tegnerne gik i gang med blyanten.

23/12-01Sagnet er gjort udødeligt
Anonym
De bedste Disnsy film er dem som tager uddgangspunkt i gamle sagn, og denne er ingen undtagelse!!! Dog må jeg sige at jeg savnede en form for kommunikations problemer mellem de to verdner. De kan næsten med det samme tale med hinnanden. Filmens handling lægger i sig selv op til et vigtigt tema, nemlig toleranse for andre kulturer. Desværre formår skaberne ikke at bruge dette tema.

10/12-01Utrolig tidsrejse!!!
Anonym
GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY GO DISNEY

07/12-01Vellykket og europæisk
Anonym
Javist, her og der hænger historien ikke videre godt sammen. Og nej, stregen er ikke rund som Disneys - filmen ligner i virkeligheden i både streg og tema en europæisk tegneserie. Linda og Valentin ligger lige for. Eller måske filmen Stargate, som den ville have set ud, hvis Mezieres havde tegnet den. I hvert fald er flere af filmens temaer tyvstjålet fra Stargate, men der er heldigvis mere humor i Atlantis.

I det hele taget er der ikke meget Disney over filmen. Ganske vist ligner skurken Clayton fra Tarzan-filmen, men her er ingen nuttede dyr, ingen bryder ud i sang (hurra for begge dele), og en af heltinderne - midaldrende, sarkastisk og cool - kæderyger!

Jeg følte mig bedre underholdt, end jeg har gjort af andre og mere berømmede Disnye-film, og som en udvidelse af imperiets te...

Fakta

Medvirkende
Milo Thatch (stemme) Christian Damsgaard
Kongen af Atlantis (stemme) William Rosenberg
Prinsesse Kida (stemme) Stine Stengade
Preston B. Whitmore (stemme) Esper Hagen
Kaptajn Rourke (stemme) Søren Spanning
Helga Sinclair (stemme) Andrea Vagn Jensen
Cookie Farnsworth (stemme) Lars Knutzon
Audrey (stemme) Anne O. Pagh
Dr Sweet (stemme) Morten Staugaard
Muldvarp (stemme) Ole Thestrup
Fru Packard (stemme) Margrethe Koytu
Hr. Harcourt (stemme) John Hahn-Petersen
Bag kameraet
Instruktion Gary Trousdale, Kirk Wise
Produktion Don Hahn
Manuskript Tab Murphy, Gary Trousdale, Kirk Wise, Bryce Zabel, Jackie Zabel
Klip Ellen Keneshea
Musik James Newton Howard, Diane Warren
Genrer og relationer
Genre Adventure
Undergenre Animation
Nøgleord Disneyfilm
Premieredatoer
Biograf 09.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2001
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 200.636
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...