Arizona Junior (Raising Arizona)

Den filosofiske småforbryder H.I. er blevet arresteret så mange gange, at han har lært den kvindelige betjent Edwina at kende. Da han bliver løsladt, gifter de sig og flytter sammen til Arizona. Edwina bliver deprimeret, da parret ikke kan få børn, indtil hun læser om en lokal møbelmillionær, der er blevet far til femlinger. Ed og H.I bliver hurtigt enige om, at hvis man har så mange børn, så bemærker man ikke, at en enkelt forsvinder. © Scope

Produktionsår 1987
Genre Komedie
Instruktør Joel Coen
Medvirkende Nicolas Cage, Holly Hunter, Trey Wilson, John Goodman
Spilletid 94 min.
Biopremiere 09.10.1987
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Coen

(INSTRUKTØR)
De amerikanske auteur-brødre Joel og Ethan Coen har siden midten af 1980erne arbejdet sammen om en række film, der er fyldt med skæv sort humor samt talrige referencer og kommentarer til både specifikke film og klassiske amerikanske genrer. Omdrejningspunktet i deres film er oftes en forbrydelse som ikke går helt efter planen. Joel er krediter...

Brugere

05/01-05Super film
Dette er efter min mening en af Coen brødrenes bedste og samtidig en af de morsomste film jeg har set.

Der så mange skæve figurer i denne film (ja faktisk allesammen) og scenerne er originale og til tider grotesk sjove, samtidig med at kameraføringen er interessant.

Nicholas Cage ses i en af hans bedste roller. Holly Hunter er irreterende og sød på samme tid. Derudover er John Goodman og Randall "Tex" Cobb med til at løfte filmen.

Spoilers:// Denne film indeholder en af de mest underlige og morsomste scener, jeg har set på film. Nemlig scenen hvor Cage´s svoger og svigerinde dukker op, for at se den lille baby, som de har kidnappet. Svogeren er et rigtig svin, som render rundt og fortæller racistiske vittigheder om polakker uden at kunne huske pointen, mens hans lorteunger rase...

05/01-05Hej Peter
Ja jeg havde lige to timer jeg skulle have slået ihjel (Griner). Jeg blev bare overrasket over hvor mange gode film, der ikke havde fået et par ord med på vejen af folk herinde. Flere af dem er jeg sikker på, at folk HAR set, men bare ikke lige har nået at anmelde. Det kommer nok.
(Eller også ville jeg bare nå at lave et indlæg til dem, inden Thomas Nielsen kom og gjorde dem overflødige) (*GG*)

Du har ret i, at det kan være svært at få fat i alle klassikkerne. Nu er jeg så heldig, at have en del af dem på VHS fra min tid som Playtime bestyrer (Selvom mange af dem er skiftet ud til DVD) og ellers må man jo ty til at bestille dem hjem fra England eller USA.

05/01-05Thomas
(Griner) Det er jo rigtigt, ik? Vi har set næsten alle de samme film indtil videre og har næsten samme smag. Både de kendte og de mindre kendte. Har du for ivørigt set "Romeo Bløder"?? Ellers skulle du tage og se den.

Nogle gange orker man næsten ikke komme med et langt indlæg, men vil gerne lige give filmen karakter. Det er nok også derfor, at jeg holder mig til min mening og overvejelser omkring filmene og ikke begiver mig ind på at beskrive handlingen.

Tak for rådet (Under "Golden child").

05/01-05- Skoletræt Coen -
Med ”Raising Arizona” søger Coen-brødrene andre græsgange i forhold til debuten ”Blood Simple”. Universet er fortsat deres helt eget, og de dystre toner lurer stadig bag kulissen, men hvor vi i ”Blood Simple” oplevede en film noir-hyldende krimithriller, tages skeen her i anden hånd med denne bizarre og kulsorte komedie.

Det er i sandhed en uhåndterlig komedie og set som forlængelse af den mesterlige ”Blood Simple”, må dette siges at være en tilbagegang for brødrene. Jo, filmen er da unik på sin egen måde og dybt original på mange punkter, men som komedie er den mislykket og virker sine steder næsten amatøragtig i sin dramaturgi. Så kan man så mene, at dramaturgi ikke er et begreb, der eksisterer i Coen-brødrenes verden, da de jo ofte laver film efter egen opskrift, men i dette tilfæl...

15/05-04forceoffive
Anonym
Ha ha ha, den var sku god. Jeg tænkte faktisk på, da jeg så dine eventyrligt mange indlæg, om du med vilje havde prøvet at ramme en lang række film som jeg ikke havde haft en kommentar til *G*. Men ellers kan jeg jo også se, at mange af de ting jeg siger (eller omvendt) ofte er mange af de samme ting du også tænker og lægger vægt på i en film.

PS. Den med rotterne i toilettet husker jeg godt, jeg turde næsten ikke sidde og hyggeskide længere i lang tid efter *G*

30/10-03Klassisk Coen
Anonym
Arizona Junior er et lille mesterværk af Coen-brødrene, der nu heldigvis kan genses i en engelsk reg. 2 DVD-udgave (hvor den hedder "Raising Arizona")

Nicolas Cage er den kiksede sydstats 2. rangs døgnkiosk-røver, der efter gentagne fængselsophold scorer fængselsfotografen i Holly Hunters skikkelæse.
Deres love-story i white-trash-idyllen af et mobilehome i ørkenen har dog den knast, at hun ikke kan få børn - og parret beslutter derfor at stjæle bare en enkelt af den lokale møbel-magnats nyfødte femlinger.
Fortiden spolerer dog den nye idyl, da et par af hans fængsels-buddies efter deres flugt søger tilflugt i det lille hjem - og dermed bringer forfølgerne på sporet af baby-røverne.

En uhøjtidelige, skæv komedie, lidt studentikos i sin leg med ping-pong mellem filmens fortæller ...

Fakta

Medvirkende
Herbert I. McDonnough Nicolas Cage
Edwina 'Ed' McDonnough Holly Hunter
Nathan Arizona, Sr. Trey Wilson
Gale John Goodman
Evelle William Forsythe
Glen Sam McMurray
Dot Frances McDormand
Leonard Smalls Randall 'Tex' Cobb
Nathan Junior T.J. Kuhn
Florence Arizona Lynne Dumin Kitei
Bag kameraet
Instruktion Joel Coen
Produktion Ethan Coen
Manuskript Joel Coen, Ethan Coen
Fotografi Barry Sonnenfeld
Klip Michael R. Miller
Scenografi Jane Musky
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 09.10.1987
Dvd 06.08.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1987
Spilletid 94 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 17.180
Selskab Circle Films Inc.

Se også...