Gangs of New York

New York City, 1846 - 1863. Amsterdam Vallon er søn af den myrdede leder af banden Dead Rabbits og han sværger hævn over morderen Bill 'The Butcher' Poole. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Martin Scorsese
Medvirkende Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent
Spilletid 168 min.
Biopremiere 21.03.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Leonardo DiCaprio

Med sine hovedroller i 'William Shakespeares Romeo + Julie' (1996) og 'Titanic' (1997) blev den blonde hjerteknuser med de blå øjne ikke bare halvfemseres største teenageidol, men et globalt fænomen. Leonardo Wilhelm DiCaprio optrådte første gang som 5-årig i tv-programmet 'Romper Room' og formåede samtidig at blive smidt ud af studiet på gru...

Anmeldere

Politiken
"En vældig satsning, hvor oplevelsen af tidsbilledet og det fabulerende persongalleri vitterligt er en stor om end altså næsten overmættet oplevelse."

Berlingske
"'Gangs of New York' er i ordets oprindelige betydning et spektakel, holdt sammen af Martin Scorseses sikre kontrol over det enorme filmiske maskineri, men den er fattig på nuanceret psykologi og serverer kun spartansk føde til følelserne."

Jyllands-Posten
"'Gangs Of New York' er en af de skuffelser, man nødigt ville have undværet."

Weekendavisen
"En film med så store ambitioner kommer kun en enkelt gang hvert årti."

Ekstra Bladet
"Sådan blev Amerika bygget. En ny krig kan begynde."

B.T.
"'Gangs of New York' er en besynderlig blanding af sadisme og romanblad."

Filmland
"Der bliver 3 pile til 'Gangs', fordi den i sidste ende efterlader publikum kold, med en ærgerlig følelse af at have været vidne til et mislykket mesterværk."

Cinemazone
"Gangs of New York er rent logistisk set så afgjort Scorseses mest ambitiøse projekt."

Brugere

11/01-103 gode timer
En fantastisk beskrivende fortælling af en verden som man desværre ikke kan opleve den dag idag. Historien er bygget på research og oplevelser, den er fantastisk bygget. Og plottet kunne ikke forbedres eller fortolkes på nogen anden måde. Se den, eller gå i seng.

25/04-09A spectical of fearsome acts
Martin scorseses "gangs of new york" er måske en af de mest stilede film jeg nogensinde har set og helt klart en af scorseses bedste! Historien er enkel. New york i 1860, vi befinder os på manhatten i kvartret the five points, hvor banderne dræber hinanden for selv at overleve. en ung irlænder ved navn Amsterdam, (spillet af Leonardo DeCaprio) kommer til byen for at hævne sin døde far. Men personen han vil dræbe er ingen ringere end "bill the Butcher" (spillet af Daniel day Lewis). En psykopatisk slagter som har det halve af byen i sin lomme. Cameron Diaz spiller de to mænds kærligheds interresse. En meget overset ting ved dette mesterværk er hvordan den altid geniale Daniel Day-Lewis totalt dominere filmen med hans karekter. Hans herligt ondskabsfulde dialog med hans chicargo accent. Et...

17/08-08En slags dokumentar film for amerikanere!
Filmen er kedelig, uden særlig spænding, og kan faktisk til tider minde om en dokumentar film, om den amerikanske historie.

Her er nogle plusser og minusser:

Plus
+ Man har gjort utrolig meget ud af iscenesættelsen af det gamle New York og befolkningens udseende og kostumer.

Minus
- Lange film er nødvendigvis ikke dårligere. Men, Gangs Of New York er alt for lang, kedelig og langtrukken. Filmen byder hverken på særlig spænding, nerve, gys, action, humor eller andet.

21/06-07Super underholdning
Langt bedre end sit rygte og man er virkelig underholdt og hermed er
scenografien fuldstændig genial.
Rigtig flot film.

22/11-06En mester ser rødt 7
Scorseses tyvende spillefilm er den ikke just en jubilæumserklæring man kunne håbe på. Tværtimod er den hans dårligste til dato.

Mesterinstruktøren Martin Scorseses største projekt pt - "Gangs of New York" - er muligvis (citat fra Bo Green Jensen) en film gjort af ambitioner som kun ses én gang hvert årti. Til gengæld er den en bedrøvende skuffelse, smertelig af en sjælden grad der måske rammer sjældnere, og en opsvulmet, følelsesgusten film så langt under instruktørens normale standart, at man flere gange må gnide sig i øjnene og se efter om dette virkelig kan passe?

"Gangs of New York" var året 2002's helt store Oscar-kandidat og en storfilm af den slags, Hollywood elsker at være bekendt. Film randfyldt med blodige kampe, et spigrende trekantsdrama og måske vigtigst af alt navne ...

18/06-06WAUW !
Gangs of New York tager os med tilbage til en tid hvor bander styrede samfundet ! Tilbage til borger krigen mellem syd og nord!
-
Den er helt fantastisk!!

30/09-05Super præstation af Lewis
Anonym
Ja...fantastisk skuespil af Daniel Day-Lewis. Helt Fantastisk! Leonardo gør det også rigtig godt! Jeg kunne godt have set en anden i stedet for Diaz, men hun gør det nu fint nok.

Jeg syntes at historien er fin(selvom at den er blevet brugt 131443242 gange før) og til tider virker det som om at Scorsese er kommet ud på et andet spor og der kommer nogle lidt ligegyldige ting ind. Men mange af de ting som folk, som ikke kender til hvordan Mafiaen og Bander fungerer, syntes ikke passer ind, passer faktisk ind. Okay...det lød rodet. Men et stort og flot 5-tal herfra!

08/05-05stjerne film
den er fed ..
den først halvdel er bedst, jeg så den på dvd
og jeg synes at den første halvdel er bedst. synes den falder lidt af i anden halvdel ..
men synes alt i alt den er stjerne ..

01/03-05Fin film.
Rigtig fed film.. synes instruktøren har skabt et lille mesterværk.. ;P

04/02-05han har fat i noget
han har fat i noget den kække intruktør, men bliver det til noget særlig - nææ.
filmens handling er interessant og jeg glædede mig vildt til, at se den. jeg må indrømme, at det ikke er den bedste film jeg har set.
mange ting i filmen, er for mig, ikke helt gennemtænkt og så synes jeg, at filmen halter lidt, både i handling og udvikling.

jeg er ikke særlig vild med diaz, som bare er en køn barbiedukke i filmen. Til gengæld vil jeg rose daniel day-lewis for skide godt skuespil, han er i hvert fald med til, at gøre filmen til noget!

filmen er for resten rigtig flot visuel, og så er jeg vild med byen som de bor i!Fakta

Medvirkende
Amsterdam Vallon Leonardo DiCaprio
Bill 'The Butcher' Poole Daniel Day-Lewis
Jenny Cameron Diaz
Tweed Jim Broadbent
Happy Jack John C. Reilly
Johnny Sirocco Henry Thomas
Monk Brendan Gleeson
P.T. Barnum Roger Ashton-Griffiths
Bag kameraet
Instruktion Martin Scorsese
Produktion Alberto Grimaldi
Manuskript Jay Cocks, Steven Zaillian, Kenneth Lonergan, Martin Scorsese
Forlæg Herbert Asbury
Fotografi Michael Ballhaus
Klip Thelma Schoonmaker
Scenografi Dante Ferretti
Musik Elmer Bernstein
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Episk drama, Gangsterfilm, Historisk drama
Nøgleord Bandekrig, Emigrant, New York City
Premieredatoer
Biograf 21.03.2003
Dvd 01.10.2003
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA, Italien
Produktionsår 2002
Spilletid 168 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 110.899
Selskab Miramax Films, Splendid Medien AG, Cappa Production, P.E.A. Films
Biodistributør Buena Vista
Priser Golden Globes 2003, Bedste instruktør

Se også...