Elsker dig for evigt

Lægen Niels og hans kone Marie har tre børn. Den 14-årige Stine er ofte på kant med sin mor. Et skænderi i bilen fører til et tragisk uheld for et ungt par, samt et sammenbrud og et nyt forhold. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Susanne Bier
Medvirkende Sonja Richter, Mads Mikkelsen, Paprika Steen, Nikolaj Lie Kaas
Spilletid 114 min.
Biopremiere 06.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Susanne Bier

(INSTRUKTØR)
Med film der vægter menneskelige relationer, stærk personkarakteristik og humor har Susanne Bier markeret sig som en af senhalvfemserne toneangivende instruktører, der har arbejdet i både Danmark i Sverige. Hun debuterede med det svenske familiedrama ’Freud Flytter hjemmefra’ (1990). Den blev efterfulgt af identitetskomedien ’Det bli’r i fami...

Anmeldere

Politiken
"...de fire dominerende roller spilles på et stort og rigt register - fra det hudløst hjerteskærende til den overlegne situationsfornemmelse."

Berlingske
"...en film baseret på en psykologisk indsigt, der får samtlige scener til at leve troværdigt og overbevisende, og som resulterer i en kolossal sensibilitet og et nervesitrende nærvær i en uafviselig historie om følelsernes meget besværlige vildveje."

Jyllands-Posten
"...alle brænder gennem lærredet, inklusive den eneste nye spiller på holdet, debutanten Sonja Richter."

Weekendavisen
"...en kompleks, sandfærdig og derfor lidt småkedelig film for voksne mennesker, der sætter troværdighed over fyrværkeri. Det er afgjort ment som en kompliment."

Ekstra Bladet
"Biers værk kryber helt ind under huden i en grad, så man ganske enkelt glemmer, at man overværer en film - og det er ment som en uforbeholden ros."

B.T.
"Susanne Bier skal have stor, stor ros for at lade alle hovedpersoner bevare deres værdighed - og ikke så få hemmeligheder."

Cinemazone
"...med sin usentimentale tone, sine steder ganske gribende historie og befriende åbne slutning lægger sig mere til de øvrige dogmefilms side, end til Susanne Biers tidligere værker..."

Brugere

04/01-08Volapyk
....kedelig... blev enormt skuffet, da jeg så den...

02/07-07Solid dansk drama
Solid dansk drama med solide skuespilspræstationer, specielt syntes jeg at Sonja Richter og Nikolaj Lie Kaas er helt fantastiske. Mads Mikkelsen passer ikke særlig godt ind i rollen som familiefar, ville nok have valgt en anden. En god dansk film som dog ikke når op på højde med brødre og festen.

05/02-06Playstation
Jeg vil umiddelbart synes at filmens handling ikke er noget særligt nyt eller spændende. Men alligevel levede jeg mig overraskende meget ind i historien, så den faktisk blev riglig god!

29/11-05Elsker dig for evigt
Anonym
En masse utrolig gode skuespiller, der virkelig kan hvad den film har brug for, for at den kan være så go som den er .. Filmen handler lidt om hvordan mine forældres skillesmisse gik til ..

11/09-05ELSKER den!!!
Har pinligt nok først lige fået set elsker dig for evigt... Og fuck hvor er jeg dog get glip af en god film... Fantastisk.. det er det eneste jeg kan sige...

06/08-05Ægte dansk!
Utroligt velspillet og menneskeligt drama, som fænger næsten hele vejen igennem med en god historie om almindelige mennesker i ualmindelige situationer. Der er store danske navne på listen, og alle roller er interessante og indeholder ægthed. Mads Mikkelsen er atter fremragende, og er efter min mening den bedste danske skuespiller.

Historien skal selvfølgelig roses for at være uglamourøs fortalt, selvom den spiller meget på at fremkalde de store følelser hos publikumet, men den er ægte nok, men jeg følte alligevel, at den var lidt typisk og forekommer ofte i danske film. Utroskab, kærlighed, løgne medgang og modgang har vi efterhånden set en del gange, og de emner ses ofte i danske film – men ikke desto mindre fænger Elsker Dig For Evigt, og rammer virkeligheden meget godt. Mit andet ...

27/12-04"Familiedrama"
Anonym
SPOILERS

Susanne Bier foretrækker at lave film om familien og de ydre påvirkninger, som familien udsættes for. Det var også den røde tråd i Brødre.

Med "Elsker Dig For Evigt" viger hun lidt fra dette udgangspunkt. Hun vil i denne film diskutere, hvad kærlighed er, og hun viser, at kærlighed er at give eller rettere give livet til andre eller give retten til livet til andre. Det er hvad Joachim på nærmest Casablancaagtig måde viser til sidst, da han sluger al sin bitterhed over at være invalid i en enkelt slurk og lader Cæcilie slippe ud af det åg af samvittighedskvaler, som hun er havnet i efter hans invaliditet. Se det er fint. Det er nemlig evig kærlighed. Det modsatte af selviskhed.

Men det er desværre også det eneste forløb, der virker i filmen. Det forekommer meget påklistr...

22/04-04KANON GOD FILM
Anonym
Jeg Synes at ELSKER DIG FOR EVIGT er en KANON GOD FILM, jeg kunne se den flere timer i træk....

15/04-04Overtræder groft Dogme regler.
Anonym
Fodnote!

De fleste Dogme film overtræder i øvrigt groft, de såkaldte Dogme regler. Nævnte film benytter sig af musik, der ikke befinder sig på location, har sågar fået lavet digitalt efterarbejde i form a slowmotion samt andre effekter. Strengt forbudt.

De regler var vist også kun lavet for, at skaffe sig opmærksomhed i presse og medier verden over. God marketing gimmick.

14/04-04Dilettantisk makværk.
Anonym
En TOM nitte! Totalt blottet for indlevelse grundet en lille tilfældighed. Umotiverede præstationer af de professionelle skuespillere. Hold kæft nogle iskolde karakterer, som var de skåret ud i pap. Ingen dybde. Ingen fornemmelse for, at de var tredimensionalle mennesker af kød og blod.

Eneste solstråle var Stine Bjerregaard. Leverede en troværdig præstation samt hendes søskende.Fakta

Medvirkende
Cæcilie Sonja Richter
Niels Mads Mikkelsen
Marie Paprika Steen
Joachim Nikolaj Lie Kaas
Stine Stine Bjerregaard
Hanne Birthe Neumann
Finn Niels Olsen
Thomsen Ulf Pilgaard
Gustav Ronnie Hiort Lorenzen
Emil Pelle Bang Sørensen
Robert Anders Nyborg
Sanne Ida Dwinger
Tommy Philip Zandén
Bag kameraet
Instruktion Susanne Bier
Produktion Jonas Frederiksen, Vibeke Windeløv
Manuskript Susanne Bier, Anders Thomas Jensen
Fotografi Morten Søborg
Klip Pernille Bech Christensen, Thomas Krag
Musik Jesper Winge Leisner, Ivory
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Dogmefilm
Nøgleord Lammelse, Trafikulykke, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 06.09.2002
Dvd 26.02.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 506.493 (#104)
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film
Priser Bodil 2003, Bedste danske film
Bodil 2003, Bedste mandlige birolle
Bodil 2003, Bedste kvindelige birolle
Robert 2003, Årets danske spillefilm
Robert 2003, Årets mandlige birolle
Robert 2003, Årets kvindelige birolle

Se også...