Dragejægerne (Reign of Fire)

London. Den 12-årige Quinn ser til mens hans mor, en bygningsingeniør, ved et tilfælde vækker et stort ildsprudlende monster til live. Tyve år senere bringer uhyret og dets afkom skræk og rædsel over hele kloden. Quinn er brandchef og har ansvaret for at beskytte en lille fattig by. En dag kommer en stor kanon, Van Zan, fra USA og hævder, at han kan slå uhyrene ihjel. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Rob Bowman
Medvirkende Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco, Gerard Butler
Spilletid 102 min.
Biopremiere 06.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christian Bale

Christian Morgan Bale har længe været anerkendt som en af tidens mest talentfulde og alsidige yngre skuespillere, og han har klaret overgangen fra barnestjerne til voksenskuespiller uden at ende i daytime soaps eller tvivlsomme tv-film. Det store kommercielle gennembrud har han endnu til gode, men til gengæld er han aldrig bleg for at vælge s...

Anmeldere

Politiken
"...lige fra åbningsbilledet af vore dages dueplage på Trafalgar Square til slutbillederne, hvor dragerne har erobret luftrummet over London, fungerer dét rygende, svitsende spændende."

Berlingske
"Der er ingen grund til at flygte fra dragerne, men masser af årsager til at holde sig langt væk fra årets hidtil ringeste biografpremiere! "

Jyllands-Posten
"OK til en 12-års drengefødselsdag. Bare forældrene slipper. For her er der mere effektjageri end effekt."

Weekendavisen
"Bale og McConaughey har muskeltrænet gevaldigt, men følelsesindholdet eksponeres med en indædt selvhøjtidelighed, der tangerer de kitschede højder i Roger Christians filmatisering af Scientology-stifteren L. Ron Hubbards Battlefield Earth (2000). Endnu en seriøs kandidat til bogen om de 25 værste film."

Ekstra Bladet
"X-files-instruktøren Rob Bowman har begået et tegneserieagtigt action-eventyr om ildsprudende fortidsuhyrer."

Cinemazone
"Den skal have 3 stjerner for sine få flotte billeder af apokalyptisk trøstesløshed og Van Zans MoFo-stunt til sidst, og så må feinschmeckerne selv sørge for at holde sig væk."

Brugere

16/10-12Reign of what?
Der er ikke meget at hente i denne film, hvor både effekter og handling skuffer ud over det normale.

02/12-07Bale vs. McConaughey vs. drager 2
Sortseende post-apokalyptiske film har altid haft en stor tiltrækningskraft på undertegnet. En Mad Max fortælling med ildspyende drager tilsat skal trods dusinvis af advarsler selvfølgelig have en chance. Reigh of fire er ikke ubetinget vellykket, men hele tiden underholdende.

Filmen scorer især pluspoint på sit trøstesløse design af en livsmodsforladt nærfremtid, hvor alt er gråt i gråt. Tonen er mere end dyster og delitantisk opførelse af Star Wars i filmens start, er vel det eneste muntre indslag. Det "flotte" design følges ok til dørs af animerede drager, som ikke virker kunstige og derfor skaber reel frygt. Det forekommer ikke på noget tidspunkt morsomt at have de bæster hængende overhovedet.

Actionsekvenserne er også ok eksikveret, men ikke synderligt medrivende. Det bliver ...

24/10-07En rigtig drengefilm...
"Det skal dog ikke forstås positivt når jeg siger, at Reign of Fire er en rigtig drengefilm. Den har intet på hjerte, ud over typisk søndags-underholdning, der hurtigt kan glemmes igen... og hvorfor fanden skulle Matthew McConaghey have den ene af de to hovedroller... til tider flotte effekter er dog med til at redde filmen en smule..."

10/08-05- Leger med ilden -
Udmærket actioneventyr af den mere dunkle slags.

I dette fremtidsscenario er menneskeracen truet af monstrøse ildsprudende drager, og til en vis grad er suspensen faktisk vellykket. Farverne er matte og belysningen dunkel, og det medvirker alt sammen til, at stemningsoplevelsen er overraskende god og nervepirrende.

Men hvor spændingen er god, er der ikke arbejdet nok med karaktererne og handlingen i det hele taget. Vi får naturligvis en baggrundshistorie, og det hele hænger da sammen, men filmen bliver aldrig mere end én stor dragejagt, og hvor medrivende den end er, så havde det været rart, at filmens menneskelige og karaktermæssige side havde været lige så spændende, når man nu alligevel har to veloplagte herrer, Christian Bale og Matthew McConaughey, til rådighed i hovedrollerne...

23/07-04fuckingpislortefilm
Anonym
Tegner fra starten til at blive en ok actionfilm, med nogen drager der hærger alverdens storbyer.

Der bliver bygget en stemning op omkring dragerne i subwaytunnelen, men herefter: Totalt antiklimaks! Der bliver klippet direkte fra London til et gammelt lorteslot langt inde i det mørkeste England! Hva er det for noget? Man forventer da, ikke mindst på grund af plakaten, at se London blive tilintetgjort af en flok ildsprudlende drager.

I stedet skal vi følge det fuldstændig uinteressante liv, hos nogen idioter der har overlevet og forskanset sig på bøhlandet i en gammel nederen ruin, mens de prøver at leve af tomater. Hvor latterligt er det ikke. FOR SATAN DA! Jeg var vred da jeg forlod biografen..

Megalort

25/12-03tag det ikke seriøst
Anonym
Altid geniale Christian Bale kan ikke fejle, men er tæt på at gøre det i denne flotte, men intetsigende actioneventyr. Hovedattraktionen er uden tvivl de imponerende effekter (og ikke den grotesk morsomme Matthew McConaughey), men historien er så hullet og latterlig, at man ikke gider følge med. En lettere skuffelse, som kunne have været så meget mere.

23/12-03Latterlige McConaughey.
Anonym
Matthew McConaugheys rolle som en barsk soldat, er for mit vedkommende latterligt.
Han står og tygger på det samme cigarskod i filmen, og virker mere som en bums, der ikke har IQ nok til selv at kunne finde ud af at binde sine egne snørebånd.
For hvad sker der til sidst?
Han dør.
Springer ud fra et tårn med sin økse og bliver hapset af dragen.
Haha! Hvor dum kan man være?

02/12-03Ligegyldighed...
Anonym
"Rob Bowman kendt fra X-Files får sin debut på det store læred her."

Jeg er lidt rigid, så jeg vil lige nævne at det faktick ikke er Bowmans første film på det store lærrede, da han også instruerede X-Files filmen.

01/12-03Ok underholdning
Rob Bowman, kendt fra The X-Files får sin debut på det store læred her.

Christian Bale og Matthew McConaugey hygger sig i denne flot fotograferet film.

Ikke et mesterværk, men bedre end rygtet.

11/11-03Hvor er dragerne henne?
Anonym
Der er alt for meget fokuseret på de overlevende i filmen, der ikke bestiller andet end at beklage sig over det ene også det andet.

En skam, for de drager der bliver vist er da ganske flot lavet. Men man ser ALT for lidt til dem.

Af den grund får filmen en stjerne.

(Action er der iøvrigt næsten heller ikke noget af.)Fakta

Medvirkende
Denton Van Zan 'Dragon Slayer' Matthew McConaughey
Quinn Abercromby Christian Bale
Alex Izabella Scorupco
Creedy Gerard Butler
Tito Randall Carlton
Goosh Doug Cockle
Michael Duncan Keegan
Devon Rory Keenan
Dragon Slayer's Mother Alice Krige
Jared Scott Moutter
Alvarez Benny Nieves
Ajay Alexander Siddig
Bag kameraet
Instruktion Rob Bowman
Produktion Gary Barber, Roger Birnbaum, Lili Fini Zanuck, Richard D. Zanuck
Manuskript Matt Greenberg, Terry Hayes
Fotografi Adrian Biddle
Klip Thom Noble
Scenografi Wolf Kroeger
Musik Ed Shearmur
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 06.09.2002
Dvd 11.03.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 26.690
Selskab Touchstone Pictures, Spyglass Entertainment, The Zanuck Company, Tripod Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...