Treasure Planet

Den 15-årige Jim Hawkins tager på en fantastisk rejse gennem et parallelt univers i et skinnende rumskib for at finde alle tiders store skat. Undervejs bliver Jim ven med skibets kok, cyborgen John Silver, og får mulighed for at vise både sit mod og talent, når skibet og dets mandskab kæmpe mod supernovaer, sorte huller og en ualmindelig grum storm. Men det bliver for alvor uhyggeligt, da Jim opdager at John Silver i virkeligheden er en pirat, der pønser på mytteri. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Adventure, Familiefilm, Science Fiction
Instruktør Ron Clements, Ron Clements, John Musker, John Musker, Ron Clements
Medvirkende Roscoe Lee Browne, Joseph Gordon-Levitt, David Hyde Pierce, Brian Murray
Spilletid 96 min.
Biopremiere 29.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Tydeligere kan det ikke udtrykkes: Star Wars møder sørøvereventyret, og seværdig underholdning er skabt."

Berlingske
"De nye film er hårdere i filten og mere hæsblæsende, og sarte figurer som Askepot, Bambi og Snehvide ville ikke overleve længe i disse films temmelig brutale univers, ligesom Lady og Vagabonden afgjort ikke ville have tid til kærligt at deles om en portion spaghetti."

Jyllands-Posten
"Desværre er filmen af og til voldsomt effektjagende med en larmende og buldrende lydside, der mere synes lavet af hensyn til surround-lydanlæg end af dramatisk nødvendighed."

Weekendavisen
"Lidt i stil med sidste års Atlantis og mest for tålmodige børn over ti."

Ekstra Bladet
"Spændingen strander i space i larmende sci-fi-videospil-inspireret grafik, som drenge under 12 sikkert vil finde mere spændende."

B.T.
"Den fascinerende blanding af retro og fremtidsvision imponerer i Disneys 'Skatteplaneten'. Men desværre kan charmen og historien ikke rigtigt følge med den overlegne computerteknik."

Kino
"Den lægger sig alt for meget op af bogen. Når aldrig de store højder. Men vores to 7-årige tegnefilmsentusiaster var mere gavmilde"

Bogart
"Den er middel, men der er garanti for underholdningen..."

Cinemazone
"I forhold til sidste års Atlantis - Det forsvundne rige er Skatteplaneten en anelse mere forvirret (...) men i et filmår, hvor andre animationsfilm har haft en tendens til at dyrke det nuttede, er Jim Hawkins trods alt fin underholdning for alle, som ikke kan få stillet deres eventyrlyst i et novemberkoldt Danmark."

Brugere

16/02-04Treasure Planet i my heart!!
Anonym
Jeg så filmen...... lænede mig tilbage i stolen igen efter at have været helt opslugt!!!
den r helt klart virkelig facinerende...... figurene, 3d\'en, historien...... alt....... den var så god i biografen at jeg simpelthen blev nødt t at læse originalbogen, Skatteøen ag R.L. Stevenson...
har den nu på DVD, og ser den tit.......
r da ligeglad med om den r en tegnefilm...... den r god , basta!!
Alle rumfilm falder mig altid lige t hjertet.... som Titan A.E., Amageddon...... masser.... og SKATTEPLENTEN... ikke mindst fodi Jim også har sin særlige yndlingsplads hos mig!!!
den r rost t skyerne fra min side af... derfor har jeg givet den alle de stjerner som r nødvendige for at folk skal forstå, at denne elskværdige børne/familie/mig-film virkelig sætter sit præg på én... !!
Den sk...

19/09-03Kunne have været god...
Anonym
men det er den bare ikke. Flot, men ret så kedelig film med et plot der er uopfindsomt og glemmer de fede ting i den oprindelige skatteøen. Ret ærgeligt.

17/09-03Ligegyldig x'ende Version
Anonym
Den unge Jim Hawkins har fået fingre i et skattekort, og så går den vilde skattejagt ellers igennem verdensrummet.

Er det bare mig eller bliver Disney-tegnefilmene her de senere år, mere og mere hysteriske, ucharmerende og ligegyldige, mens de slet ikke kan hamle op med de mange store klassikere de ellers har leveret igennem tiderne.

Her har de taget hul på en endnu en forslidt romanklassisker, Robert Louis Stevensons “Skatteøen” og fået noget så “originalt” en ide som at lade den forgå i rummet, og så kører denne ofte filmatiseret, og lidt for ofte hvis du spørger mig, historie ellers bare derudaf, uden at tage hensyn til om det er værd at følge med i, i en komplet skematisk produktion.

Ellers har jeg vel ikke så meget at sige, det er nydeligt tegnet og der er imponerende bi...

06/05-03Cool
Anonym
Et fedt rum eventyr smurt ind i vibrerende neon farver, Levende Karakterer, og en sej skurk. Jeg er sådan set ligeglad med om det er en tegnefilm...en god film er en god film. I en halvanden time var jeg suget ind i en anden verden, som ku blive ved med at underholde mig med spænding humor og venskab. John Silver var virkelig en gribende karakter. Han kunne komme med tilstrækkelig ondskab og godhed, så det manipulere til det sidste. Den gode blanding af det gamle 1700 tal og fremtidens rum science fiction sidder lige i øjet. Ikke siden Titan A.E har jeg set rummet blive tegnet så flot. Tempoet er højt og mange scener tager simpelthend pusten fra en. Hvad Atlantis manglede af energi har Treasure Planet overlegent. HEr en pakkede gave med Sjov og spænding. Good Times. Og så holder filmen s...

22/04-03En GOD film..
Anonym
Ja, det er en god film hvad enten den er på dansk eller engelsk... den er smukt lavet... en god blandning af Sicence fiction og sørøverfilm, syntes jeg... den er undeholdene, spændende og meget fængende... tempoet er skruet helt op i denne film, og det virker ret godt efter hvad jeg har kunne se.

17/12-02Spildte muligheder
Anonym
De fleste nyere Disney-film har så travlt med at underholde, at effekten ender med at blive den modsatte. T.P. er nok det værste eksempel indtil nu. Filmen er bragende flot: Disney har virkelig fået forfinet deres Deep Canvas-teknik (skabt til gang i Tarzan), og budgettet på 140 mio. dollars ses tydeligt på lærredet... hvis man altså kan nå at se det. Filmen japper rundt fra øst til vest og har et så opskruet tempo, at det altså bliver lidt anstrengende i længden. Her er heldigvis ingen irriterende musicalnumre, men det sædvanlige irriterende sidekick slipper vi ikke for. Det virker som om d'herrer Musker og Clemens ikke rigtig tror på deres historie, så i stedet for at gøre noget ud af den og karaktererne kyler de bare mere action på skærmen. Det er sgu' synd! Hybriden mellem piratfilm ...

Fakta

Medvirkende
Arrow (stemme) Roscoe Lee Browne
Jim Hawkins (Stemme) Joseph Gordon-Levitt
Dr. Doppler (stemme) David Hyde Pierce
John Silver (stemme) Brian Murray
B.E.N. (stemme) Martin Short
Kaptajn Amelia (stemme) Emma Thompson
Skroopf (stemme) Michael Wincott
Bag kameraet
Instruktion Ron Clements, Ron Clements, John Musker, John Musker, Ron Clements, John Musker
Produktion Roy Conli, Roy Conli, Roy Conli
Manuskript Ken Harsha, Ken Harsha, Barry Johnson, Barry Johnson, Kaan Kalyon, Mark Kennedy, Sam Levine, Donnie Long, Frank Nissen, Terry Rossio
Forlæg Robert Louis Stevenson, Robert Louis Stevenson, Robert Louis Stevenson
Musik James Newton Howard, James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Science Fiction
Undergenre Animation, Sørøverfilm
Premieredatoer
Biograf 29.11.2002
Dvd 25.06.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...