Blood Work

Tidligere FBI-agent Terry McCaleb venter på en hjertetransplantation. Han planlægger tilbringe sit otium med sin båd i LA’s havn. Men da kirurgen bag Terrys operation bliver myrdet, bliver han bedt om at se nærmere på sagen, der umiddelbart ligner en tilfældig følge af et voldeligt røveri. Alligevel tyder meget på, at morderen er dem samme, som Terry har jagtet i årevis uden held. Regnskabets time nærmer sig... © Scope

Produktionsår 2002
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Clint Eastwood, Jeff Daniels, Wanda De Jesus, Tina Lifford
Spilletid 108 min.
Biopremiere 06.12.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Clint Eastwood

(INSTRUKTØR)
Clinton Eastwood Jr. kom til Hollywood i midten af halvtredserne efter en uddannelse på teknisk skole. Han fik fast tv-job med westernserien 'Rawhide', men det var dog først Leones italienske "Dollars"-trilogi, der slog Eastwoods navn fast som 'Manden uden navn' (!). Hermed fødtes også begrebet spaghetti-western, som han om nogen blev indbegrebet...

Anmeldere

Politiken
"...en helt igennem solid og seværdig thriller på lærredet."

Berlingske
"...man hygger sig med den i respekt og veneration for den garvede stjernes ikonografiske status..."

Jyllands-Posten
"...Clint Eastwoods tyvende film (i løbet af tredive år), hvor han både medvirker og har instrueret. Trist, at han ikke kunne gøre det bedre denne gang..."

Weekendavisen
"Imidlertid er der lune, charme og skrøbelighed i Eastwoods portræt af den rustne opdager..."

Ekstra Bladet
"...jeg har det godt med, at 'Dirty Harry' er blevet mindre brutal og sjov og charmerende med årene..."

B.T.
"Tempoet nærmer sig i det store hele rollatorstadiet..."

Dagen
"...der gemmer sig en interessant historie inde bag de voldsomt rutineprægede actionsekvenser og lukent følelsesbetonede mellemspil."

Bogart
"Filmen er ikke så god som 'True Crime' og 'Space Cowboys', men vi er dog stadig i Eastwoods tænksomme underholdende verden..."

Cinemazone
"...filmen er så kluntet stykket sammen, at dens hovedperson kommer til at virke unødvendigt dum..."

Brugere

21/03-04på fingerspidserne
Anonym
Tør krimi fra en nu aldrende Clint Eastwood. Han har egentlig ikke noget at skulle bevise mere, og det gør han da heller ikke her. Eastwood medvirker selv i hovedrollen, og det gør han forbavsende uoplagt. Han ser for gammel og slidt ud, selv til rollen, og hans monotone stemme virker heller ikke. På instruktørsiden gør han det heller ikke vildt godt. Historien er forudsigelig, en blanding mellem de kendte krimier og Seven. Brian Helgeland burde have fået noget mere ud af oplægget, og hans adaption virker også for sløvt. Men der er nu alligevel et eller andet beroligende over Eastwoods film: man ved hvad man får. Underholdning, der giver sig ud for at være mere end det er. Ingen hektiske klip eller overdrevet action. Det hele holdes i et stille, om end ikke helt troværdigt univers. Stile...

30/11-03Det Stopper Her!
Anonym
Benhård strømer (Eastwood) er på jagt efter en seriemorder, men så får han hjertestop, og må have nyt hjerte. Men morderen er ikke færdig med ham.

Det starter som vi kender det og har set det så ofte før, gode gamle Eastwood er den typiske hårdkogte og seje politimand, men så sker der noget, han får et nyt hjerte og det er så denne thrillers gimmick.

Eastwood har også selv instrueret, og det har han gjort udemærket, selv om filmen ikke kan leve op til tidligere tiders gode film han selv har stået bag. Men det er godt håndværk og solidt drejet, uden at det vælter en ned af stolen eller er dybt overraskende. Tempoet er langsommeligt, men det gør intet (det er dog næppe en film for mange unge, den henvender sig mere til de lidt ældre og gamle fans af det store ikon), det er stemnings...

23/05-03Hvornår stopper det?
Anonym
Terry (Clint Eastwood) spiller FBI-agent, og nu er tiden ved at løbe tør for ham. Han bærer rundt med et dårligt hjerte, og i politibranchen har man kun brug for de tunge drenge.

Endnu engang bliver vi serveret for samlebåndsmord, hvor morderens motiver er ofte platte og forudsigelige, at man undrer sig over, at Hollywood kan blive ved med at smadre al originalitet indenfor denne genre. Det kan simpelthen ikke være rigtig, at denne genre mere eller mindre kører i ring, eller endnu værre: Gået i stå.

Filmen er dødkedelig og så forudsigelig, og så begynder det hele at falde sammen. Plottet som nævnt, har vi set utallige gange før, så denne film er nok inspireret af million andre film, og så er filmen 120% uoriginal. Jeg vil kalde det en unødvendig film, fordi jeg kan slet ikke se no...

24/12-02Glimrende filmatisering
Anonym
Clint Eastwood har formået at skabe en veldrejet spillefilm, som demonstrerer at Michael Connelly's
møgspændende romaner sagtens kan filmatiseres. Og endda med gode præstationer fra såvel Eastwood som den overraskende Jeff Daniels.

Det er en smagssag om man holder af Eastwoods rolige og modne form - jeg føler mig rigtig godt tilpas. Eastwoods arv fra 70'ernes krimi'er synes somme tider at præge Bloodwork i billede og tone, og det klæder unægtelig filmen.

Summa sumarum: Er man til uforudsigelige thrillers og kan leve uden pumpende technomusik og rekordskabende specialeffects, så er Bloodwork klart pengene værd - er man Eastwood-fan er filmen selvfølgelig et must-see.

16/12-02Clint´s bedste i lang tid.
Anonym
Særprægede thriller i bedste klasse, tempoet er velfungerende uden at blive for sløvt, En ægte kriminalfilm, uden hårdtpumpende special effects og utoværdige hændelser.
Clint er tilbage hvor han hører hjemme, og instruktionen kører som kniv i blødt smør, ikke siden Jack Nicholsons "The Pledge" er noget set så gennemført.

Fakta

Medvirkende
Terry McCaleb Clint Eastwood
Buddy Noone Jeff Daniels
Graciella Rivers Wanda De Jesus
Jaye Winston Tina Lifford
Ronaldo Arrango Paul Rodriguez
John Waller Dylan Walsh
Dr. Bonnie Fox Anjelica Huston
Raymond Mason Lucero
Toliver Gerry Becker
James Lockridge Rick Hoffman
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood
Manuskript Brian Helgeland
Forlæg Michael Connelly
Fotografi Tom Stern
Klip Joel Cox
Scenografi Henry Bumstead
Musik Lennie Niehaus
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Biograf 06.12.2002
Dvd 06.05.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.338
Selskab The Malpaso Company, Malpaso Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...