The Ring

Avisjournalisten Rachel Keller kommer på sporet af en mystisk historie. Fire teenagere har set et bestemt videobånd og præcis en uge senere er de døde under mystiske omstændigheder. Keller får opsporet båndet og set indholdet. Nu har hun en uge til at løse mysteriet. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Gore Verbinski
Medvirkende Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, Brian Cox
Spilletid 115 min.
Biopremiere 07.02.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gore Verbinski

(INSTRUKTØR)
Efter at have trådt sine barnefilmsko som reklamefilminstruktør hittede Gregor Verbinski med familiekomedien 'Mus i eget hus' (1997). Tre år senere skiftede han genre med krimi-komedien 'The Mexican' (2000). I betragtning af at filmen både havde Brat Pitt og Julia Roberts i hovedrollerne, kan den ikke siges helt at have indfriet forventninge...

Anmeldere

Politiken
"Alt er så vanvittigt ildevarslende og alarmerende overlæsset, at det virker, som om hele filmen konstant er på vild flugt fra sit eget antiklimaks."

Jyllands-Posten
"Remakes er sjældent sjove, når man har set originalen. Gore Verbinskis stilfulde skrækfilm er ingen undtagelse, men har alligevel slået Hideo Nakatas forlæg ved kasseapparaterne - også i Nakatas hjemby Tokyo."

Information
"Filmen lever mere på sin suggestioinskraft end på de krasse effekter."

Ekstra Bladet
"Det amerikanske remake 'The Ring' er formet som et puslespil med en hoben smarte, overnaturlige effekter, men uden et reelt gys."

B.T.
"I sin nye film 'The Ring' dribler denne instruktør nemlig behændigt uden om næsten alt det betryggende og forudsigelige og går i stedet lige efter det uhyggelige og direkte skræmmende."

Cinemazone
"...en ganske fornuftig og i perioder decideret effektiv gyser..."

Brugere

27/12-08F*CK .
Den her film har skræmt mig, ikke bare 1 gang, men 2 gange. Jeg syntes den er så uhyggelig. Jeg ved godt, at mange syntes den er så overnaturlig og kedelig, men spændingen i hvorfor den lille pige gør hvad hun gør syntes jeg, at gjorde filmen mere uhyggelig. Så hvis man er til gys med det overnaturlige, så sluk lyset, tænd et par stearinlys og sæt filmen på. God fornøjelse.

07/08-08Det sorthårede pigebarn slår til igen.
Hvad er det med små sorthårede piger der bare gør dem så skræmende? Jeg er faktisk ved at blive lidt trædt af det. Både i "the ring", "The grudge", "a tale of two sisters" og "One missed call" optræder små uskyldige pige som hovedepersonens værste frygt. Har alle vores manuskriptforfattere haft dårlige oplevelser med asiatiske piger der stjal deres frokostpenge eller hvad?

Derefter skal det dog siges at 'the ring' er en rigtig effektiv gyser, som skræmer og kommer hurtigt ind under huden på dig. Jeg har ganske vist ikke set den originale 'ringu', så jeg kan kun bedømme ud fra hvad jeg har set. Trods de ganske få effekter der er i filmen er den stadig enormt skræmmende pga. af dens noget nær perfekte timing.

En film jeg helt sikkert skal gense, både for at få alle detaljer med og b...

13/12-07Effektiv gyser
"The Ring er en meget skræmmende gyser. Ikke decideret uhyggelig, men alligevel god, og i hvert fald ubehagelig. Naomi Watts leverer en fin præstation, og Gore Verbinski er også ganske glimrende i sin instruktion. Men desværre er filmen bare ikke lige nervepirrende hele vejen igennem, og kun en effektiv gyser i perioder..."

15/07-06Tåbelig
Den er altså bare iriterrende...

02/02-06Uhygge
Anonym
Jeg er vild med den film.. Jeg så den sammen med mine venner... Og vi sad alle på kanten af sofaen, og spiste slik... Anyways jeg synes er en rigtig god gyser!

20/01-06gab
verdens måske dårligste gyser.
giv mig dog bami istedet, den skræmem sku mere.

04/04-05yes
Anonym
jeg synes bare det er vild god men selvfølgelige kan jeg bedre li 1

29/03-05Uhyggeligt Sammenhæng
Filmen er genialt lavet, og der er mange, mange uhyggelige scener. Dog som jeg skrev i min tideligere anmeldelse at denne er alt for lys i modsætning til den japanske. Der er det og små andre ting der holder den lidt længere nede end den japanske. Men det er småting. Ellers er denne fantastisk både skræmmende og god sammenhæng. Det hele hænger sammen i en stort rundt gysersag.

12/02-05ZzZzZzZzZ
Anonym
Både den amrikanske og den japanske er TOTAL elendige der er ingen handling, gys eller skuespil
hele iden er jo total latterlig?
en pige er ond og dør i en brånd så hun kommer tilbage hver gang et videobånd bliver spillet? det giver jo absolut ingen mening

29/01-05wohow!
En god gyser, vil jeg mene.
så den med nogle venner og vi sad alle klemt sammen i en to personers sofa til sidst !

Den har jo ikke den vildeste handling, men det er da heller ikke bare sådan en mord på mord på mord på blod på mord osv. ;)

fin t en hyggelig aften med kæresten !? :)Fakta

Medvirkende
Rachel Keller Naomi Watts
Noah Martin Henderson
Aidan Keller David Dorfman
Richard Morgan Brian Cox
Dr. Grasnik Jane Alexander
Ruth Lindsay Frost
Katie Amber Tamblyn
Becca Rachael Bella
Samara Morgan Daveigh Chase
Anna Morgan Shannon Cochran
Bag kameraet
Instruktion Gore Verbinski
Produktion Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
Manuskript Ehren Kruger
Forlæg Kôji Suzuki
Fotografi Bojan Bazelli
Klip Craig Wood
Scenografi Tom Duffield
Musik Hans Zimmer, Henning Lohner, James Michael Dooley
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Forbandelse, Legende, Videobånd
Relaterede film Rings
Premieredatoer
Biograf 07.02.2003
Dvd 06.08.2003
Øvrige oplysninger
Land USA, Japan
Produktionsår 2002
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 9.241
Selskab DreamWorks, Amblin Entertainment, Asmik Ace Entertainment, BenderSpink, Kuzui Enterprises, MacDonald-Parkes
Biodistributør United International Pictures

Se også...