The Hunted

L.T. Bonham er en af USA's bedste 'sporhunde' og mester i overlevelse. Han jager sammen med FBI-agenten Abby Durrel morderen Aaron Hallam. Men Hallam er også en mester i jagt og overlevelse, så hvem jager egentlig hvem? © Scope

Produktionsår 2003
Genre Action
Instruktør William Friedkin
Medvirkende Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Jenna Boyd
Spilletid 95 min.
Biopremiere 16.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

William Friedkin

(INSTRUKTØR)
Efter at have produceret tv i nogle år fik William Friedkin chancen for at lave komedien 'Good Times' (1967) med Sonny & Cher i hovedrollerne. Med 'French Connection' (1971) fornyede han thrillergenren og vandt desuden Oscars for bedste film og bedste instruktion. To år senere kom den okkulte 'Eksorcisten', der ikke bare blev en af halvfjerdserne...

Anmeldere

Berlingske
"... en konkret og kontant spændingsfilm..."

Jyllands-Posten
"En film, der kunne være blevet god...hvis den havde formået at gå mere i dybden med sit eget stof..."

Weekendavisen
"Stor kunst er det ikke, men solid spænding..."

Information
"...fuld af gode intentioner, som aldrig indfries."

Ekstra Bladet
"[Tommy Lee Jones] giver skovmanden en vis gedigen troværdighed, men han har ingen at spille op til i en film, hvor løb, spring og actioneffekter har alle hovedrollerne."

B.T.
"...Friedkin fanger fint sine actionscener i søgeren, men derudover er alle ambitioner sivet ud af en mand, der...stod bag mesterværker som 'French Connection' og 'Excorcisten'.

Filmland
"...er ok at se - men som man sagtens kan undvære."

Cinemazone
"...udover et par bøvede bibelske referencer, et solidt tempo og en masse, masochistiske voldsudladninger er der intet af værdi at komme efter i en gennemført tarvelig og ligegyldig film. "

Brugere

02/12-10Connie Nielsen: "Friedkin er en strid banan"
"Jeg syntes, det var uhyggeligt. Det er nok en af de værste oplevelser, jeg nogensinde har haft."

Sådan siger Connie Nelsen om indspilningen af "The Hunted" - og i særdeleshed om sit møde med instruktøren William Friedkin, der med sin opførsel på settet lagde endnu en alen til sit vanry.

"Du kan eddermame tro, han er en strid banan," fortalte Connie Nielsen mig i 2006. "Hvis du står og varmer op til en scene og begynder at improvisere for at komme ind i en dialog, som Benicio Del Toro og jeg gjorde det i begyndelsen af filmen, så smider han alle 200 folk af settet for at snakke med os om, hvorfor vi improviserede, før vi gik ind i dialogen. Du kan godt se, at det er kontrol på et niveau, som simpelthen lamslår alt ..."

Læs mere om Connie Nielsens oplevelser med William Friedkin ...

01/01-06Min mening
Anonym
NØJAGTIG samme fundament som Rambo filmene er lavet på.

1. krigshelt med traumer
2. ud i skoven, myrde tilfældige folk
3. læremester bliver tilkaldt og fanger ham selvfølgelig.

har ikk set den med ser den i aften.

26/07-05..Rambo på valium..
Jeg er personligt stor fan af både “Exorcisten” og “French Connection”, og vil da også driste mig til at kalde dem milepæle indenfor deres respektive genrer. Netop derfor var min forundring også stor, da jeg i sin tid så Friedkin krediteret som instruktør på dette usle Rambo-agtige makværk.

Der bliver skrabet lidt i krigstraumer og bibelcitater, men ingen af delene bliver uddybet eller udforsket tilnærmelsesvist acceptabelt. Indslagene fremstår blot som malplacerede forsøg på at simulere substans i en alt andet end indholdsrig fortælling.
Der er til tider en smule tempo og lidt triviel action, men ikke rigtig noget der får pulsen op.
Vil til enhver foretrække ”First Blood” frem for denne ujævne blanding af action og pladder.
Må indrømme, at jeg dog grinede lidt da Del Toro stikk...

10/04-05- 8, 9, 10... nu kommer jeg! -
Stereotyp og helt igennem triviel thriller, hvor kvaliteterne er meget små.

Der er ikke mange overraskelser at finde i denne usædvanligt fantasiløse thriller, hvor den tyndslidte frase ”jægerne bliver de jagede” lige skal køres igennem endnu en klichéfyldt film.

Spændingen fungerer ellers fint i begyndelsen, hvor selve karakterskildringen og introduktionen til hovedpersonen, en elitesoldat med krigstraumer, er spændende lavet. Men herfra udvikler filmen sig blot til en ensformig omgang ”katten efter musen”.

Vi kommer aldrig helt op i omdrejninger, det føles ikke særligt medrivende, og det skyldes især, at filmen på den ene side gerne vil virke realistisk (konsulenter blev hentet ind til projektet med ekspertise i overlevelsesteknikker), men på den anden side på ingen måde er det...

26/03-05en mand jages 1
Anonym
William Friedkin....manden bag Exorcisten og French Connection har nu...efter en tids pause sat sig i instruktørstolen igen...denne gang med thrilleren The Hunted.

En Kosovo-krigsveteran går amok i Oregons skove og dræber et par jægere, man sender derfor bud efter veteranens lærermester (Lee Jones) og så er der dømt menneskejagt.

Filmen er meget fysisk. De to mænd slås med knive og skærer i hinanden så blodet fosser, men på trods af sine meget flotte actiionsekvenser og fair historie ender the hunted som en hurtigt glemt thriller.

I 1995 blev der lavet en film af samme navn med Christopher Lambert i hovedrollen, dog ikke med samme handling. Det er til gengæld en kick-ass film, se den i stedet for denne mislykkede menneskejagt-film

07/12-04Jagende fart
Anonym
William Friedkin er manden bag klassikere som "French Connection" og "The Exorcist" (den oprindelige film, ikke de sløve fortsættelser), så hver gang han laver noget, leder man unægteligt efter, om han har fundet på noget nyt og spændende. Det har dog knebet noget i de senere år, hvor krimien "Jade" ikke blev rigtigt kunne slå igennem, og også "The Hunted" har ikke tiltrukket sig megen opmærksomhed.

Filmen har ellers forudsætninger med navne som Tommy Lee Jones og Benicio Del Toro i hovedrollerne, begge to herrer med Oscars hjemme på hylden. Lokalpatrotiske kan vi glæde os over at se Connie Nielsen i rollen som FBI agenten, der ihærdigt forsøger at fange Benecio Del Toro, der myrder sig gennem landskabet, men ikke rigtigt har midlerne til at fange ham.

Det er her Tommy Lee Jones ko...

16/06-04Jeg håbede...
Anonym
...at der ville ske noget uforudsigeligt, da skurken blev fanget efter 10 minutter. Min kone gik gabende i seng med ordene: "Om fem minutter er han fri igen, og Tommy fanger ham til sidst.". Behøver jeg sige mere? Det skulle da lige være om spejderscenen lige før slutopgøret. Det er for stort! Sten mod stål, godt mod ondt, tropsfører mod blåmejse. Godt at se at rigtige mænd stadig kan kæmpe med alle sener i arme og ben skåret over!

19/03-04Rambo Møder Marshal Samuel
Anonym
Efter at have deltaget i krigen i Kosovo, lider den forhenværende elitesoldat Hallam (Toro) af posttraumatisk stress og det får ham til at begynde at jage mennesker. En tidligere FBI- gent (Jones) og nu skovmand, kaldes ind for at opspore og stoppe ham.

En film hvis historie minder meget om ”First Blood” med Sylvester Stallone, og også en film som man kan undre sig over at nogen har gidet lave. Ikke at den er dårlig, som rendyrket actionthriller er den sådan set okay, men det burde have været tydeligt helt fra starten at den aldrig ville blive noget særligt, eller bare rigtig god for den sags skyld. Den er i hvert fald ikke på nogen måder hverken dybsindig eller tankevækkende, og man kommer aldrig ind i problematikken omkring traumatiserede krigsveteraner som handlingen ellers svagt ...

21/11-03Flot, men ligegyldigt
Anonym
På trods af flot fotografering er "The Hunted" en fuldstændig ligegyldig film.........

09/11-03jag den ud
Anonym
The Hunted er en ikke særlig vellykket blanding mellem Rambo og Flygtningen. Til gengæld er den en smule tiltrængt, da vi i en destruktiv filmtid, hvor alt der kan smadres bliver uden tanker om konsekvenserne, får denne film, der i enkelte glimt beskriver menneskets rov på dyr… Men det er stadig underholdning.

Instruktøren William Friedkin har før lavet den skræmmende Excorsisten og French Connection og er derfor en kendt og respekteret instruktør. Desværre var hans seneste film Rules Of Engagement (også med Jones) en sløv sag, og han instruerer også The Hunted med en smag af ligegyldighed. Tommy Lee Jones spiller fint i en sympatisk rolle, mens Benicio Del Toro skuffer slemt i en direkte dårlig præstation. Hans rolle i Traffic var uforglemmelig, det er rollen i denne film også,...Fakta

Medvirkende
L.T. Bonham Tommy Lee Jones
Aaron Hallam Benicio Del Toro
Abby Durrell Connie Nielsen
Loretta Kravitz Jenna Boyd
Irene Kravitz Leslie Stefanson
Michael Kennerly Bobby Preston
Crumley Robert Blanche
Stokes Aaron Brounstein
Van Zandt Ron Canada
Boggs Steve Enfield
Chenowith John Finn
Bag kameraet
Instruktion William Friedkin
Produktion James Jacks, Ricardo Mestres
Manuskript David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli
Fotografi Caleb Deschanel
Klip Augie Hess
Scenografi William Cruse
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 16.04.2003
Dvd 03.09.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Lakeshore Entertainment, Alphaville Films
Biodistributør Constantin Film

Se også...